Lauantai 25.5.2019

Venäjältä suora varoitus USA:lle: ”Emme aio katsella sivusta”

Luotu: 
9.10.2016 18:42
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.
|

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on lähettänyt kovan viestin Yhdysvalloille Syyrian tilanteesta.

–Jos Yhdysvallat päättää pommittaa Assadin hallinnon sotilaslentokenttiä Syyriassa, emme aio katsella sivusta. Kyseessä on vaarallinen peli ottaen huomioon, että Venäjä on Syyriassa maan laillisen hallinnon kutsumana ja meillä on siellä kaksi tukikohtaa, Lavrov sanoi Venäjän valtiollisen tv-kanavan haastattelussa. 

Haastattelusta uutisoivat muun muassa uutistoimisto TT ja Reuters.

Lavrov syytti Yhdysvaltoja vihamielisyydestä Venäjää kohtaan ja sanoi maan toiminnan uhkaavan Venäjän kansallista turvallisuutta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Venäjä kyllästyi USA:n pelaamiseen. Juuri kun vaivalla saatiin Kerry-Lavrov -rauhansopimus aikaan, Pentagon hyökkäsi Syyrian joukkojen kimppuun lentokoneilla rauhan kunniaksi.

Venäjä ilmoitti että seuraavasta yrityksestä hyökätä Syyrian joukkojen kimppuun ammumme koneenne alas. Ja hyvin saattavatkin siihen kyetä, koska Syyriassa on S400 ja S300 ohjusjärjestelmät sekä hävittäjiä.

USA lopetti uhoamisen siihen:

"CONFIRMED: U.S. backs down over Syria after Russian threat to shoot down American aircraft"

http://theduran.com/us-backs-down-over-syria-following-russian-threat-sh...

Ja joutuu nyt tyytymään diplomatiaan:

Syria: U.S. thinks twice, returns to diplomacy with Russia

http://theduran.com/syria-us-thinks-twice-returns-to-diplomacy-with-russ...

Näin meni nämä siirrot.

Arto Pesu

Sinulla on hyvät ja avoimet lähteet. Kiitos niistä. Mutta jostain kummasta syystä sinun johtopäätökset ovat jotekin värittyneet. Minunkin mieltäni värittävät aikaisemmat tapahtumat, josta on dokumentoitu paljon vuosien varrella. Vuonna 2012 puolalaiset eivät sallineet venäläisten jalkapallofanien marssivan Veiksel-joen yli. He muistivat mitä tapahtui syksyllä 1944. Venäjä toteuttaa samaa Alepossa tällä hetkellä kuin mitä se teki Varsovassa 1944.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Varsovan_kansannousu

Pekka Näränen

Venäjä hakee nyt aktiivisesti konfliktia Yhdysvaltain kanssa. Röyhkeydellä ja häikäilemättömyydellä se saa USA:n ehkä tällä kertaa vielä perääntymään, mutta jossain vaiheessa Yhdysvallat ei enää anna periksi ja silloin katsotaan kortit. Aina kun tuo itänaapuri on haastanut USA:n , se on hävinnyt. Niin tulee käymään nytkin.

Yhdysvaltain perustuslaki on ollut voimassa pienin lisäyksin 227 vuotta. Janne, montako perustuslakia itänaapuri on saanut tuona aikana? Yhdysvaltain puolustusbudjetti on kolmasosa Venäjän KOKO bruttokansantuotteesta. Jos USA tuplaa puolustusbudjettinsa, Putinin hallinnolta loppuu voimavarat vastata haasteeseen ja Venäjä saa taas uuden perustuslain.

Janne Pohjala

Ja Aleppon siviilien kärsimyksistä kun on viikko mediassamme voihkittu, niin nyt sitten tämä:

Syyria ja Venäjä ehdottivat turvallisuusneuvostossa että Syyrian YK -edustaja Staffan de Mistura henkilökohtaisesti takaa että jihadistit saavat poistua Alepposta aseineen minne haluavat ja Syyria takaa ettei heidän poistumistaan häiritä.

Tämä tietenkin lopettaisi kaikki taistelut ja kaiken siviilien hädän Aleppossa. Samalla toki ISIS ja Al-Nusra kärsisivät tappion.

USA, Ranska, UK, Japani, Espanja, Malesia, Uusi-Seelanti, Senagali ja Ukraina äänestivät tätä vastaan. Heille ISISin tappion välttäminen oli tärkeämpää kuin siviilit.

Eli 180 astetta päin vastoin kuin mitä on itketty mediassa viikko. Ihmetteleekö joku miksi luotettava mediamme ei tätä kait ole juuri uutisoinut, joten tämäkin piti lukea sitten Sputnikista?

https://sputniknews.com/politics/20161009/1046156613/russia-western-secu...

Markku Nieminen

"Syyria ja Venäjä ehdottivat turvallisuusneuvostossa että Syyrian YK -edustaja Staffan de Mistura henkilökohtaisesti takaa että jihadistit saavat poistua Alepposta aseineen minne haluavat ja Syyria takaa ettei heidän poistumistaan häiritä."

Syyrian ja Venäjän sopimuksilla näyttää, vuosikymmenten kokemusten valossa, olevan vain, sen paperin arvo joille ne on kirjoitettu! Ne ovat voimassa vain sen ajan kun niistä on Venäjälle hyötyä, eivät ole päivääkään pitempään!

Mitä Venäjän kansallisella turvallisuudella on Syyrian kanssa tekemistä? Ei mitään! Vallanhalu ja toisten kansojen alistaminen käsikassaroikseen sen vaikuttimena on aina ollut ja niin on tulevaisuudessakin.

Jarmo Lius

Syyria on ruutitynnyri joka savuaa jo. Eiköhän osapuolten olisi aika kunnioittaa kansainvälisiä lakeja ja valtiollista suvereeniutta. Täytynee myös ymmärtää se, että Venäjällä ja Syyrialla on sotilaallinen puolustussopimus. Venäjä operoi kansainvälisen oikeuden kannalta ongelmitta. USA ei. USAn toimintaa Syyriassa voisi verrata tässä liittoumisnäkökulmassa Venäjän toimintaan Virossa. Emmehän sallisi sellaista?

Markku Lehto

"Lavrov syytti Yhdysvaltoja vihamielisyydestä Venäjää kohtaan ja sanoi maan toiminnan uhkaavan Venäjän kansallista turvallisuutta."

Venäjän kansallinen turvallisuus siis riippuu siitä, saako Venäjä jalansijaa tukikohdilleeen Syyriasta , maksoi mitä maksoi. Ja syyrialaiset maksavat.

lars rantanen

Kuvitteleeko venäjä, että maailma katselee sivusta kun syyrian "laillinen" hallinto teurastaa kansalaisiaan?
Voitte olla vakuuttuneita, että venäjä ei koskaan, ikinä ole suurvalta.
Putinin aika on esiaste täydelliseen tuhoon.
Hylkiövaltioksi olette pyrkineet ja sinne kovaa vauhtia pääsemässä. Persaukisten raha riittää kohta enää sotimiseen.

Jukka Lampinen

YK ei ole tässä asiassa päätöksiä tehnyt, Venäjä toimii kansainvälisten lakien mukaan.¨
USA on taas laittomasti mukana, se pitäisi tuomita sota rikoksesta.
Joko näin noepasti on unphtunut, että Suomikin on nyt sitoutunut laittomiin toimiin Usan tukena, mekin voimme saada syytteen sotarikoksesta.
Lisäksi turvallisuutemme on uhattuna, joudumme mukaan sotaan Usan vetämänä.

Majlis Lahtinen

Kyllä joku Trolli täällä vielä pyörii..Mutta Jenkit ei kannata tuhlata energiansa hullujen kanssa,Parempaa olisi että järjestää asian niin,että koko länsimaat voisi olla valmiina rajoilla odottamassa ja kun pultsin yrittää hyökätä Eurooppaan,niin kaikki Länsimaat on valmiita taisteluun..Eihän Pultsinin kanssa voi yhtään mitään sopia.Ei ole ainakaan suomi oppinut mitään,odottavat kuin kissat peiton alla ,,Aivan kuten tekivät ennen 'Talvisodan alkua. Ei sinne kannata miljaardi antaa,kaikki ne rahat menee ryssien taskuun,kun saavat myytyä aseita Syrialle..Kolmas Worlds war,tulee kuitenkin on hyvä ettei Euromaat köyhtyisi että voi edes vähän puolustautua. On juuri nämä samat''pultsin ja islamilaiset''joka aloittaa kolmas mailmansota.. Eikös voisi lopettaa ''öljynostot russiasta sekin voisi saada heitä funtsimaan..Alan voimaan huonosti kun näen tua Lavrovin..

Jukka Riihinen

Kyllä jo kommenteistakin näkee, että ne ketkä pitävät Venäjää tässä pahana ja USAa hyvänä, eivät ole lukeneet muuta kuin suomen valtamediaa. Argumentit ja faktat loistavat myös poissaolollaan. Kun taas sitten asioita tutkineet ihmiset ovat kommentoineet faktoilla ja hyvillä argumenteilla ja laittaneet kommentteihinsa lähteet. Tästä voi jo päätellä hyvin paljon. Tutkikaa ihmiset oikeasti itse asioita. Saatatte yllättyä, miten paljon teitä on kusetettu länsimedian voimin. Kommentit tyylillä "Putin onkin tuollainen mätäsäkki ja sodanhaluaja" voitte jättää pois, jos ette pysty sitä todistamaan. Oikeasti se Agressio tulee kyllä ihan täältä lännen suunnalta ja sitä ei ole kovin vaikea ymmärtää, jos edes pikkusen jaksaa tutkia asioita.