Maanantai 20.5.2019

Tutkija: ”Venäjä viestii olevansa valmis todelliseen yhteenottoon USA:n kanssa – maa on sotapsykoosissa”

Luotu: 
13.10.2016 14:47
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Venäjän presidentti Vladimir Putin 10. lokakuuta.
|

Venäjä-tuntija Arto Luukkanen kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan, että Venäjä "elää sotapsykoosissa", joita on nostatettu suurilla väestönsuojeluharjoituksilla.

Venäjän ja lännen välit ovat viilentyneet selvästi Syyrian siviilien pommittamisen takia.

– Venäjä näyttää voittavan tämän sotapokerin; esimerkkinä tästä on se, että Venäjän presidentti ilmoitti että maa peruuttaa sopimuksen ylimääräisen aseplutoniumin hävittämisestä. Kaliningradiin vietiin Iskander-ohjuksia ja samalla loukattiin tietoisesti Suomen ilmatilaa. Samaan aikaan Syyriaan on viety nykyaikaisia ilmatorjuntaohjuksia mallia S-300, Luukkanen kirjoittaa.

– Kaikkien näiden toimenpiteiden tarkoituksena on ilmeisesti viestiä siitä, että Venäjä on valmis todelliseen yhteenottoon USA:n kanssa. Hinnasta viis, Luukkanen jatkaa.

Lue myös:

Vladimir Putinilta kysyttiin Syyrian siviileistä – tyly vastaus

”Suomi taas korvat luimussa Venäjän edessä”

Venäjän tuntija: Vladimir Putin käyttää Syyriassa samoja keinoja kuin Tšetšeniassa

 

Vakava huoli Venäjän ja USA:n väleistä - Ex-diplomaatti: ”Aseellinen yhteenotto on mahdollinen”

 

Venäjältä suora varoitus USA:lle: ”Emme aio katsella sivusta”

Luukkasen mukaan Venäjän julmuus Syyriassa ei ole vahinko.

– Siviilien murskaamisen tarkoituksena on lähettää alueen ihmisille viesti siitä, että heitä odottaa armoton kohtalo mikäli he eivät alistu. Myös Tšetšenian kokemukset vaikuttavat; maan armeija oppi kantapään kautta, että vihamielinen siviiliväestö on murskattava mahdollisimman raa’asti ja brutaalisti. Tällöin varsinainen miehittäminen voi onnistua vähin omin uhrein, Luukkanen kirjoittaa.

Luukkanen uskoo myös, että Venäjän ”kaikki tai ei mitään” -asenteen takana on maan vaikea taloudellinen tilanne.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Arto Luukkanen
Arto Luukkanen
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veikko Savolainen

Sisäpoliittisestako tilanteesta vain? Siksikö kun Itänaapurin sisäisiin asioihin puuttuminen on monien mielestä vähän kinkkinen juttu? Sitä vastoin kai Venäjän federaation omien rajojensa ulkopuolella harjoittama sotilaallinen imperialismi ja sodaneskaloiminen lienee yksiselitteisesti tuomitsemiskelpoinen asia. Ihan vaikka jälkikekkoslaistenkin rauhansolidaarisuuspiirien hyväksymänä?

Itämeri Rauhanmeri 2017 -kampanjaan liittyvä Meillä on suuntima -verkostohappening muistuttaa Venäjää neuvoen sen hävittäjälentäjiä lopettamaan siviilikohteiden pommitukset ja ilmatilaloukkaukset. Voit hyvin tulla mukaan vaikka virtuaalisesti: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224131-itameri-rauhanmeri-kamp...

Janne Pohjala

Ai samalla tavalla kun läntisen propagandakoneen mukaan olivat myös Irak, Libya ja Syyria?

Siinä vaiheessa kun USA haluaa aloittaa sodan jonkun kanssa viestintä korostaa näitä asioita

- maa on diktatuuri (koska ei näytä hyvältä hyökätä demokratiaan)
- maa uhkaa maailman rauhaa
- maa on roistovaltio
- joka aikoo aloittaa sodan

-> jotta USAn oli ihan pakko aloittaa sota

Lukekaa historia ja verratkaa. Joka kerta sama menetelmä. Muistakaa että tänä kesänä julkaistiin Chicottin raportti, joka kertoi kiistatta että kaikki edellä perustui Irakin osalta täyteen valehteluun sodan oikeutuksesta.

Ja herätkää nyt hyvät herrat ja lakatkaa värisemästä tahdottomasti näiden PSYOP -operaatioiden käsikirjottaijien tahtiin.

Kai teillä on vielä oma ajattelukyky tallella? Ei kun tutkitte asian itse, niin huomaatte että se on kuten sanoin.

Mikko Toivonen

Tällainen "uutinen" ei voi mitenkään olla yllätys reaalimaailmassa eläneille!
Todennäköisesti, tai ainakin toivottavasti, se on edelleenkin osa venäläistä irrationaalia elämän tuskaa ja toteamista oman ideologiansa ja moraalinsa edelleen rappeutumisesta ja siitä että pelastuakseen on muutettava ajatustapaansa ja tuhoutuakseen lopullisesti sodan lisääminen siitä mihin on jo menty.

Venäjäähän ei kukaan uhkaa sotilaallisesti. Sen ainoa uhka on se itse hallintona.

Veikko Savolainen

No mitäs menyt täällä voitais... Paitsi kekkosenajan rauhankampanja olis nyt tarjolla: Itämeri Rauhanmeri 2017 -kampanjaan liittyvä Meillä on suuntima -verkostohappening muistuttaa Venäjää neuvoen sen hävittäjälentäjiä lopettamaan siviilikohteiden pommitukset ja ilmatilaloukkaukset. Voit hyvin tulla mukaan vaikka virtuaalisesti: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224131-itameri-rauhanmeri-kamp...

Harri Ikonen

Luukkainen kirjoitta sumeilematonta asiaa, jota voisi veiläkin terävöittää, ja todeta Putinin olevan sellaisessa raossa, josta ei ole ulospääsyä muuten kuin panemalla sotavoimat liikkeelle.
Putin tuskin jää odottelemaan jotain tekosyytä saadakseen pistää maailma sekaisin, vaan aloittaa kunnon sodan milloin hyvänsä. Ja siihen ei Suomella ole nokan koputtamista. Jenkkien reaktiota siihen on sensijaan vaikea arvailla.

Harri Ikonen

Ei kai Putin siitä välitä, vaikka panisi pelii "viimeisetkin siemenperunat". Oma nahka on kuitenkin turvattu ja selusta varmistettu, eli henkilökohtaista varallisuutta on e!ää loppuelämä "etelän saarilla" palmun alla piilossa.

Juhani Vinberg

Vanha poliittinen totuus tässä on kyseessä. Kun on sisäpoliittisia ongelmia ja talousvaikeuksia, niin syytetään ulkomaita sodan valmisetelusta ja samalla saadaan kansalaisten huomio pois niistä omista ongelmista. Venäjän vararahastojen pohja alkaa paistaa eikä öljyn hinta nouse tarpeeksi.

Jarmo Lius

Huomioiden Syyrian ja Venäjän keskinäisen puolustussopimuksen, olisi outoa jos Venäjä antaisi Yhdysvaltain sotia Syyriassa. Se olisi yhtä outoa kuin Venäjä sotimassa Virossa ja Yhdysvallat ei tekisi mitään.

Ilkka Korkalainen

Putinin lähtölaskenta on alkanut. Venäjä vastaan muu maailma. Lopputuloksena venäjän täydellinen tuho ja romahtaminen. Putinilla voi olla varallisuutta elää palmun varjossa koko loppuikänsä mutta sitä palmua ei ole olemassa jonka varjossa sotarikollinen ja murhaaja voisi lepäillä.

Jarmo Lius

Tuo on niin huvittavaa kun povataan Venäjän luhistumista boikottiin, ei Venäjä hajoa. Sen sijaan länsi on itse tuhoutumassa, kun tällä hetkellä ainoa joka hajoaa on EU brexittiin, NATO rakoilee Turkkiin ja koko Eurooppa on sekaisin maahanmuuttajien tulvassa.