Tiistai 22.1.2019

DPA: Berliinin epäilty on turvapaikanhakija

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.12.2016 07:34
Päivitetty: 
20.12.2016 07:47
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Tutkijoita Berliinissä tapahtumapaikalla.
|

Berliinissä poliisin kiinni ottama mies, jonka epäillään ajaneen rekalla väkijoukkoon, on turvapaikanhakija. Näin kertoo saksalainen uutistoimisto DPA, jota Britannian yleisradioyhtiö BBC siteeraa.

DPA:n haastattelemien turvallisuuslähteiden mukaan kuljettaja on Afganistanista tai Pakistanista tullut turvapaikanhakija, joka saapui Saksaan helmikuussa.

Poliisi tutkii tapausta tahallisena tekona. Poliisi ilmoitti tänä aamuna pitävänsä tekoa todennäköisenä terrori-iskuna.

12 ihmistä kuoli ja 48 loukkaantui, kun rekka syöksyi väkijoukkoon joulumarkkinoilla Berliinissä eilen illalla.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Lumira Lumus
Vastaus kommenttiin #21

Totuuden kertominen, on Suomessa julistettu vihapuheeksi ja totuuden sanojat on julistettu rasisteiksi.
Näyttää että totuuden kertominen on leimattu rikolliseksi toiminnaksi Suomessa, josta voi tulla ankarat tuomiot ja totuudenpuhujan leimaaminen viharyhmäksi ja rasistiksi.
Koska tulee rikoslakiin pykälä, että totuuden sanominen ja asian rehellinen selvitys ovat Suomen laissa tuomittavia rikoksia.
Tuleeko piankin lakialoite, jossa vaaditaan totuuden puhuminen lailla tuomittavaksi?

Juhani Vinberg

Suomessa meitä on peloteltu nationalismilla ja oikeistolla, mutta islamterrori on oikeasti se vaara yhteiskunnalle. Tuollaisiin terroritekoihin ei edes äärivasemmisto ole viime vuosina kyennyt. Kun poliisien määrä Suomessa on pienempi kuin sotilaskoulutuksen saaneiden potentiaalisten islamterroristien, niin nopean toiminnan valmiusjoukkoja tarvitaan enemmän kuin se Niinistön 500 sotilasta.

Raimo Laine

Kun EU ei vieläkään kykene hoitamaan rajojaan, jää yksittäisten valtioiden tehtäväksi normalisoida rajansa niin, ettei mitään epätoivottua väkeä maahan päästetä. Tämä merkitsee myös Schengen-sopimuksen loppua ja ehkä myös koko EU:n, kun Brexitistäkään ei mitään opittu.

Tapio Mäkeläinen

EU hajoaa tähän. Tumput suorina otetaan tuhansia lisää viikottain.
Se on nyt nähty että kun äänestyksiä tulee niin tällä aiheella saadaan selväjärkisetkin käännytettyä kuten UK: ssa kävi jo.
Marie Le Pen sai joululahjansa jo mutta Merkelillä varmana haarukkapalakin tökkii lauantaina.
Kuka tätä rumbaa pyörittää?
Kohta avautuu jossakin suurvallassa opus Terrrorismi ja sen torjunta kirjaimesta P : Phoenix Program.
Ihmettelen ettei niin ole jo käynyt.

Seppo Viljakainen

Jokin aika sitten mepit Jaakonsaari ja Halla-aho ´keskustelivat´ Euroopan pakolaisongelman ratkaisuista.

Keskustelun lopuksi Liisa veti ´varman´ valtin pöydälle eli etiikka-kortin.

" Hukuttamalla vai ampumalla?" kysyi Liisa ja Jussi punoitti entisestään...

Ikävä kyllä, tuo kysymys on enenpitkää edessämme , karkuun emme pääse..

Päätös - suuntaan tai toiseen - on tehtävä avoimin silmin

Jukka Lampinen

Teroristi huusi "muistakaa Alepoa" meillä myös kirkonkellot huusi, muistakaa Alepoa.
Nyt Aleposta siirretään turvaan samoja Isiksen terroristeja, jotka samaan aikaan murhaa Saksassa.
Asiantuntijat on yllättyneitä terroristien iskusta, kun länsi on niin selvästi tukenut terroristeja kirkonkelloja soittamalla ja Alepossa
Jos ollaan yhteisellä asialla, niin ei pitäisi lännessä iskeä.

Ilkka Korkalainen

Niin Suomen kuin koko EU;n maahanmuuttopolitiikka on ollut sinisilmäisen naurettavaa. Tänne annettiin tunkea kymmeniä tuhansia tulijoita joiden taustoista ei tiedetty yhtään mitään, eikä tiedetä vieläkään. Nyt viranomaiset seuraavat yli 300 vaarallista henkilöä. Miksi heitä ei saman tien karkoiteta kun tiedetään että ovat vaaraksi yhteiskunnalle. Pitääkö odottaa että jotain tapahtuu.

Jarkko Palmgren

Nyt kun Suomessa on toisaalla käynnissä perustuslakikeskustelu, niin tuohon oikeusoppineiden keskusteluun voisi ottaa myös nyt uudessa valossa tuon Teuvo Hakkaraisen edellisen lausunnon. Siinähän "Teukka" Nizzan iskun yhteydessä sanoi käsittääkseni , että kaikki muslimit eivät ole terroristeja , mutta terroristit ovat kaikki muslimeja??? Menikö lainaus oikein?

-No , joku pikkusielu sitten oli mennyt tekemään " Teukasta" rikosilmoituksen nimikkeellä : kiihotus kansanryhmää vastaan.

-Nyt tarvittaisiin niitä sanavapaudesta huolestuneita oikeusoppineita laajoin ,tukea antavin rintamin mediaan kommentoimaan , että kyllä se " Teukka" oli siis sittenkin oikeassa.. ( lukuista yritykset tässä välissä Nizzan välissä, eilinen Turkin -Venäjän suurlähett. ampuja huusi myös Alluha Akbaria... jne)

-Mutta kun se ei mene niin , " Teukka " on mediassa ollut median mielestä väärä mies ja väärällä tavalla ,väärästä puolueesta.

-Mutta koko ajan tulee näyttöä ,että "Teukka " oli oikeassa. Oikeusoppineet ovat nyt olleet siis väärässä ja siitä tulee näköjään raskauttavaa näyttöä koko ajan myös.

Sama koskee juuri perustuslain tulkintoja , että raiskaaja-murhaajille ja useilla eri henkilöllisyyklsillä esiintyville ihmismonstereille kuuluu , ihmisoikeusjuristien mukaan samat soisaaliedut kuin tämän maan alkuperäisille tätä yhteiskuntaa rakentaneille suomea puhuville kansalaisille?

Totuus ja oikeudenmukaisuus unohtuvat. Totuudenpuhuja ei saa oikeutta. Totuutta ei saa painottaa. Valehdella saa vaikka kuikka paljon . -Se on juristien ansaintalogiikan mukaista toimintaa. Yhdet juristit laativat lakeja, toiset käyvät keskustelua niistä, kolmannet toimivat syyttäjinä, ja neljännet puolustajina, viidennet pyrkivät olemaan pikku-Jeesuksia, jotka jakavat suomen pohjattomasta runsauden sarvista sosiaalitoimistosta maailmalle kaiken mahdollisen. Kuudennet jemmaavat aiempien juristien varat säätiöihin ja ulkomaille jne.

Alkaako jo mennä usko juristeihin ja oikeuslaitokseen? -jo on kumma jos ei mene.

Mika Venäläinen

Niin, Kun haudoilla tanssimiseltanne joudatte, niin lukaiskaa vaikka tuorein aiheeseen liittyvä juttu Ilta-Sanomista. Saksan poliisilla on väärä mies kiinni, eikä todellisesta tekijästä ja hänen taustoistaan ole tällä hetkellä tietoa

Jarkko Palmgren

No, niin tämä media ja uutis maailma nopea käänteinen. BBC oli uutisoinut tuon aiemman väärän tiedon myös.

Mutta terroristi oli muslimi, eikä tässä maailmassa tarvitse olla " Teukka" todetakseen sen.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612232200045136_ul.shtml

-Nyt vaan sitten odottamaan sananvapausmarsseja ja juristien ulostuloja, että tosiasian julkisanominen ei voi olla rangaistavaa, mutta oikeutieteellistä maailmaa voisi alkaa kehittämään siiheen suuntaan , että valehtelemisesta saa rangaistuksen, aina ja jonkinlaisen...