Maanantai 20.5.2019

Laura Huhtasaari: ”Toivottavasti Trump purkaa Venäjä-pakotteet”

Luotu: 
27.1.2017 07:53
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) haluaisi purkaa Venäjä-pakotteita.
|

Hallituspuolue perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari toivoo, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump purkaisi Venäjä-pakotteet.

–Helsingin Hietalahden telakka on nykyisin venäläisomistuksessa. Arctech Helsinki Shipyardin omistajista venäläinen United Shipbuilding Corporation on Yhdysvaltain pakotelistalla. Jos olet pakotelistalla, et ole mukana kilpailussa. Toivottavasti Trump purkaa Yhdysvaltojen Venäjä-pakotteet. Suomi on saanut tästä taloussodasta pahasti takkiin, Huhtasaari kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan, jonka hän otsikoi: "Amerikkalaiset saivat presidentiksi Miehen" Eivät hiirtä".

Huhtasaaren mielestä Trumpiin suuntautuu vihaa, joka on koomista ja pelottavaa. Hän korostaa, että muiden johtajia ei tarvitse rakastaa, mutta diplomaattinen on syytä olla.

–Trump-viha alkaa olla jo koomista ja pelottavaa. Vaalit on käyty ja nyt pitää lähteä näistä lähtökohdista. Kaikki tietävät, että Hitleriin vertaaminen on yksi isoimpia loukkauksia. Suomen poliitikkoja oli mukana marssilla, jossa Trumpia verrattiin Hitleriin. Onko todellakin Suomen etu kenkkuilla Yhdysvalloille? Huhtasaari kirjoittaa.

EU ja Yhdysvallat asettivat Venäjää kohtaan talouspakotteita sen jälkeen kun Venäjä valtasi Krimin Ukrainalta vuonna 2014. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi viime viikolla Venäjä-pakotteita toteamalla, että niitä voidaan purkaa vain jos edistystä tapahtuu asiassa, jonka takia pakotteet asetettiin.

Trump ilmoitti aiemmin olevansa valmis purkamaan Venäjän-pakotteita, jos Venäjä auttaa Yhdysvaltoja terrorismin vastaisessa taistelussa ja ”muissa asioissa”. 

Lue lisää: Sauli Niinistö vastasi Trumpin Venäjä-linjaan Ylellä: "Ei pakotteita asetettu terrorismin vuoksi"

Myös kansanedustajat Kai Turunen (ps.) ja Jukka Kopra (kok.) ovat pohtineet Venäjä-pakotteiden vaikutuksista Suomelle.

Lue lisää: Kansanedustajat suuttuivat: "USA ampui yli, Suomi kärsii"

Viime viikolla virkaan astunut Trump on jo kertonut, että Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle rakennetaan muuri. Asiantuntijat ovat suhtautuneet muuriin epäileväisesti, koska se maksaisi arviolta 15-25 miljardia dollaria.

Lue lisää aiheesta: Asiantuntijat epäilevät: Trumpin määräys ”vain symboliikkaa” – muuri jää rakentamatta, vaikka presidentti allekirjoitti käskyn

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Laine

Äänestyksessä mummot olivat Venäjään liitymisen puolella ja nytkin vaikuttavat hyvin tyytyväsiltä. Vaihtoehtona olisi ollut kaaottinen Ukraina ja venäjänkielisten sorto.
Pakotteilla ei saada aikaan muuta kuin vahinkoa kaikille yhteisesti.

Panu Pentikäinen

"Onko todellakin Suomen etu kenkkuilla Yhdysvalloille? Huhtasaari kirjoittaa."

Suomi ei ole tiettävästi kenkkuillut Yhdysvalloille vai onko ulkoministeri Soini alkanut kiukutella USA:lle?

Lisäksi Huhtasaari latelee ihan ihmeellisiä kommentteja. Miksi Trumpille pitää olla diplomaattinen, kun äijää itseään ei voisi vähempää diplomatian alkeetkaan kiinnostaa? Nyt uusi normaali on puhua asioista niiden rumemmilla synonyymeillä. Trumpin kanssa voi komminikoida korkeallakin tasolla tositv-tasoisella kielellä. Sitä hän ymmärtää parhaiten. Hän on itsekin sanonut, että ei mielistelystä piittaa vaan siitä, että hänet haastetaan.

Vesa-Pekka Sainio

Ilmeisesti kansanedustaja viittaa kenkkuilulla punavihreiden oppositiopuolueiden ja median harjoittamaan kovaääniseen Trumpin vastaiseen kampanjointiin. Toki virallinen Suomi (mm. presidentti, ulkoministeri ym) on osoittanut malttia ja pyrkii jatkamaan hyviä ja Suomen edun mukaisia suhteita Yhdysvaltoihin. Demareiden, vasemmistoliiton, vihreiden ym toimijoiden avoin Trump-viha ei ole Suomen edun mukaista.

Vesa-Pekka Sainio

Korjaisin Pasi Käyhkön kommenttia siten, että ymmärtääkseni "räjähtelevät lepakot"-tapauksen peukalonjäljet kuuluvat PS-puolueen työmies Matti Putkoselle. Huhtasaari on muistaakseni arvostellut evoluutioteoriaa, mutta ei kirjaimellisesti todistusaineiston avulla kumonnut sitä.

Pasi Käyhkö

Kyllähän poliitikolla pitäisi olla jokin käsitys yleisistä asioista. Ja nämä räjähtelevät lepakot olvat selitys tuulivoimaa vastaan eli poliittinen toimenpide. Vaikka tuulivoiman vastustamiselle löytyy järkeviäkin perusteita.
Ilmankos persut ovat nykyään apupuolueen asemassa.

Kaarle Akkanen

Laura puhuu asiaa. Krimin miehitys on valitettava tapahtuma, jota mikään pakote ei poista. Näin ollen vähimmäisvaatimuksena taitaa olla itäukrainan tilanteen rauhoittaminen, ratkaisu? Se lienee realistinen tavoite pakotteiden poistolle?

Esko Kotilainen

Järjettömät pakotteet pois.Krim on asutettu venäläisillä jo vuosisatoja.Se on heidän kotinsa.Voihan sitä joku yrittää,jos haluaa,muuttaa vaikkapa somalialaisten kotiseuduksi.Ahvenanmaan voisi myös ottaa pois hurreilta.Miksi he ryökäleet ovat sinne majoittautuneet.

Arimo Matarmaa

Juuri näin laura. Pakotteet ovat olleet täyttä venäjä vihaa mika ei ole perustunut muuhun kuin venäjän talouden katauteen. Lähes ainoa maa maailmassa jossa talous on kunnossa. Suomi nopeasti kiinni venäjän nousuun ja irti pankki unionista.

Olavi Lehtonen

Paitsi Trumpia, vaihtoehtoiset faktat kiehtovat myös Venäjän liehittelijöitä. Niiden yhteyteen liitetyt naurettavat kielioppivirheet ovat kuitenkin aivan kotikutoinen lisämauste.

Laura-parka ei lausuntojensa perusteella ymmärrä maailmanpolitiikasta sen enempää kuin evoluutiostakaan. On häpeällistä että kansanedustuslaitoksessamme istuu Huhtasaaren kaltaisia poliitikkoja. Heidän paikkansa olisi jossain aivan muualla.