Tiistai 22.5.2018

Uusi kaaos lentokentillä? Donald Trumpilta tulossa toinen kielto

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.2.2017 12:03
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Maahantulokielto aiheutti laajoja mielenosoituksia Yhdysvaltain lentokentillä tammikuun lopulla. Kuva New Yorkin JFK-lentokentältä.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kaavailee uutta maahantulokieltoa.

Uusi kielto kohdistuisi sekin rajattuihin valtioihin. Toimittajille Air Force One -koneessa puhunut Donald Trump kertoi uuden matkustuskiellon olevan lähes entisen kaltainen. Aiempi kielto, jonka tuomioistuin on kumonnut, koski Irakin, Syyrian, Iranin, Libyan, Somalian, Sudanin ja Jemenin kansalaisia.

Asiasta kertoi BBC.

Asetuksella annetun kiellon käsittely on vielä kesken. Se saattaa mennä korkeimpaan oikeuteen asti.

–Voitamme taistelun mutta valitettavasti se vie aikaa. Meillä on paljon mahdollisuuksia, joista yksi on uusi kielto, Trump sanoi.

Aiempi kielto annettiin presidentin asetuksena. Sitä vastaan protestoitiin laajoilla mielenosoituksilla Yhdysvaltain lentokentillä.

Lähde: Talouselämä

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Laine

Näin kivikovat bisnesmiehet toimivat. Jos yksi konsti ei toimi, otetaan toinen. Ei presidentti Trump ole omaisuuttaan kerännyt demokratian oppikirjoja lukemalla. Hän on oppinut toimimaan, tekemään ja vaatimaan. On siinä kestämistä siellä ja täälläkin, eliittimedialla erityisesti.

Tapio Mäkeläinen

Ei tartte tosi- tv kidutusta katsoa kun ihan tosi on tarua ihmeellisempää. Veisi nyt vaan kaikki typerimmätkin ideansa aloitteisiin asti. Sitä nopeammin ajaa päin seinää. Vai odottaako Jumalaa apuun kun puolet kabinetista uskoo luomiskertomukseen totena.?
Mut kun Kiinan johtaja sanoi että mikäli Trump ei peru puheitaan yhden Kiinan politiikan kyseenalaistumisesta niin hän ei ota edes puhelua vastaan. Trumpilla meni sekuntti mielipiteen vaihtoon.
Katsokaa YouTubesta Saturday Night Liveä. Parodiat on uskomattoman hyviä.

Ari Ohvo

Uudessa asetuksessa tietenkin mainitaan että näistä mainituista maista tulevat terroristit eivät pääse Amerikkaan. Kukaan ei ole varmaan kertonut Trumpille että jo nykyisellään maahantulo on estetty kaikilta terrorismistä tuomituilta.