Keskiviikko 19.6.2019

Trumpin avustaja kesti vain 24 päivää: ”Hakee vertaistaan USA:n historiassa”

Luotu: 
14.2.2017 13:10
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Tutkija Jani Kokko pitää Donald Trumpin värikkäästi alkaneen virkakauden suurimpana ongelmana epäonnistunutta nimitysprosessia. Kuvassa Trump neuvonantajineen: keskellä Michael Flynn ja oikealla Steve Bannon.
|

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto on ajautunut kaaokseen, kirjoittaa Jyväskylän yliopiston Yhdysvaltain poliittisen historian väitöstutkija Jani Kokko Puheenvuoron blogissaan. Hänen mukaansa Valkoisen talon suurin ongelma on epäonnistunut nimitysprosessi, jossa Kokko näkee Trumpin halun asettaa lojaalius pätevyyden edelle. Tämä on Kokon mukaan johtanut siihen, että presidentti on ympäröinyt itsensä mielistelijöillä, joiden pätevyys on sivuseikka.

– Tästä kertoo paljon se, miten presidentti nimitti lähinnä äärioikeistolaisen nettijulkaisun toimittajana tunnetun Steve Bannonin kansallisenturvallisuusneuvostoon ja siirsi sieltä syrjään asevoimienkomentajan ja tiedustelulaitoksien yhteistyöelimen johtajan, Kokko kirjoittaa.

Tuorein kohu liittyy kansallisen turvallisuuden neuvonantajaan, joka erosi tehtävästään viime yönä Suomen aikaa. Kokon mukaan Michael Flynnin 24 päivän virkakausi ”hakee vertaistaan Yhdysvaltain historiassa”.

– Flynnin tapaus osoittaa kuinka haavoittuvainen Valkoisesta talosta tulee kun presidentti on noviisi politiikassa eikä kuuntele asiantuntijoiden suosituksia.

Kokko huomauttaa myös kompuroinnista oikeusministerin ja opetusministerin nimityksissä. Ensimmäistä kertaa koskaan Yhdysvalloissa ministerinimityksen ratkaisi varapresidentin ääni, koska äänet menivät tasan. Kokko tähdentää, että tavallisesti olisi etsitty hyväksyttävämpiä ehdokkaita mielipiteitä jakavien tilalle.

Kokko muistuttaa, että hallinnon vaihtuessa on täytettävä 4000 virkaa, joista 1400 vaatii senaatin hyväksynnän.

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Atte Jaaskela

Miksi nämä uutiset halutaan tulkita täällä jatkuvasti negatiivisina?

Punavihreät uuskonservatiivien kanssa liittoutuneita ovat miehittäneet hallinnon omalle aatteelle uskollisilla virkamiehillä. Se täytyy nyt puhdistaa, jotta politiikan suunta voidaan vihdoin korjata.

Tämä on vastavallankumous - punavihreä kulttuurimarxilaisuus oli jo saanut maailman tärkeimmässä maassa vaarallisen vallan, ja nyt on viimeinen mahdollisuus muuttaa historiaa seuraaviksi vuosikymmeniksi. Punavihreä laita on luonnollisesti kauhuissaan menettettyään vallan täydellisesti molemmissa edustajainhuoneissa, korkeimmassa oikeudessa ja nyt hallinnossa.

Trump tekee hyvää työtä - nämä vasemmistolaiset dosentit metsän keskeltä saavat huudella mitä haluavat.

Tapio Mäkeläinen

Voisi sanoa että koko hallinto hakee vertaistaan mutta mittariston alapäässä . Koskas meillä Sipilä rupeaa mainostamaan Bernerin tyykejä? Ei ikinä koska on fiksu ja koulutettu mies.
Ei kai nyt kukaan usko että kyseinen vakoiluäijä omin nokkinensa olisi lähtenyt slobojen kanssa chattailemaan. Tyhmä mies.