Keskiviikko 26.6.2019

Ruotsalaispoliisit haukkuvat Fox Newsin – tyrmistyivät nähtyään itsensä Trumpin katsomassa ohjelmassa

Luotu: 
20.2.2017 18:46
Päivitetty: 
20.2.2017 19:20
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuva.
|

Ruotsissa jatkuu keskustelu Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin maata koskevista kommenteista. Nyt Ruotsin suurlähetystön ja ulkoministeriön lisäksi kantansa kertovat myös poliisimiehet, jotka esiintyvät Trumpin lähteenään käyttämässä Fox-kanavan Ruotsi-dokumentissa.

Dagens Nyheterin mukaan ruotsalaispoliisit kokevat, että heidän lausumiaan käytettiin väärin Fox Newsin Stockholm Syndrome -ohjelmassa. Haastateltujen poliisien mukaan kärjistetyn raportin tekijä Ami Horowitz on ”hullu”.

– En tiedä miksi olemme osa sitä osiota. Haastattelumme koski jotain aivan muuta kuin mistä Fox-kanava ja Horowitz puhuvat, sanoo Anders Göranzon DN:lle.

Göranzonin mukaan hän ja toinen haastateltu poliisi Jacob Ekström kertoivat haastattelussa aseiden hankkimisen helpottumisesta Ruotsissa. Valmiissa ohjelmassa heidän lausuntonsa asiasta on irrotettu asiayhteydestään, poliisit katsovat.

– Se oli meille shokki. Hän editoi vastauksiamme. Me vastasimme aivan eri kysymyksiin. Se on huonoa journalismia.

Vaikka heitä haastateltiin korkean rikosriskin asuinalueista, ei haastattelussa poliisien mukaan korostettu maahanmuuton roolia kuten valmis ohjelma kuvaa.

Dagens Nyheter kuvaa elokuvantekijä Horowitzia muukalaiskammoiseksi ja hänen ohjelmaansa ”alarmistiseksi” kuvaksi Ruotsista.

Lue myös:

Trumpin Ruotsi-kommentti: Foxin jutussa useita virheitä

Donald Trumpin uusin heitto hämmentää: ”Uskokaa pois, Ruotsissa!”

Valkoinen talo vastaa huhuun 100 000 kansalliskaartilaisesta: ”Vastuutonta”

Angela Merkel lähetti viestin Donald Trumpille: ”Nato tärkeä myös USA:lle”

Suomalaisepäily: Onko Donald Trumpin käytös vain ”savuverho” todelliselle politiikalle?

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Laine

Eihän Ruotsissa ole mitään ongelmia. Pelkkä väärinkäsitys. Joku tuntematon porukka siellä mellastaa, josta kukaan ei näytä olevan kuullutkaan. Malmökaan ei varmaan kuulu Ruotsiin. Joku sekaannus siinäkin. Suurlähettiläs Yhdysvalloissa oikaisee tiedot.

Atte Jaaskela

Katsoin ensimmäistä kertaa elämässäni äsken YLE:n ulkomaan sivun....hysteeristä :) Vähän varmaan sama tunne kuin DDRssä aikoinaan.

YLE tekee tosiaan töitä hartiavoimin säilyttääkseen maineensa täysin turhana laitoksena, jonka päätehtävä on elättää hysteeristä sopulilaumaa.

YLElle ja muille valtamedian edustajille vinkki: uskottavuus paranee kun teette uutisia todellisista ongelmista kuten vaikka Pariisin laajoista mellakoista. Pariisissa ja myös Malmössä tilanne alkaa vaikuttamaan sisällissodalta. Vai onko se liian pelottava tai rasistinen aihe? Hauskempaa kirjoittaa teidän harhauttamien ihmisten Trumpia halventavista some-vitseistä?

Häpeäisin, jos olisin toimittaja yhdessäkään näistä mielipuolisista valemedioista.

Hugo Hi

Onhan se kauhia järkytys ruotsalaisille ja suomenkin stubidoille, kun he huomaavat kuinka typerinä heitä suuressa maailmassa pidetään. Nämä poliisit joutuvat varmaankin osin selittelemään siksikin ettei joku suvakkipomo anna kenkää.

Atte Jaaskela

Hauskinta tässä näyttäisi olevan juuri se, kuinka koko maailma jo nauraa näille pohjoiskorealaisella fanaattisuudella tosiasiat kieltäville "sanomalehdille". Trump saattoi valita sanansa huolettomasti, mitä meidän valhemedia YLE ensimmäisenä on jaksanut ilkkua.

Pariisissa on myös lähes sisällissotaa muistuttava tilanne, mutta siitä ei uskalleta puhua. Rinkebytä kutsutaan pikku Mogadishuksi sen suuren somali populaation vuoksi. Viime vuonna pelkästään Suomen kansalaisuden sai 1500 somalia. Veikkaan Itäkeskuksesta muodostuvan Rinkebyn kaltainen pikku somalia, kunhan nämä uus-suomalaiset valuvat Lieksasta pääkaupunkiin.

Aika järjetöntä, ettei tästäkään asiasta keskustella julkisesti, koska se olisi "loukkaavaa" rasisimia. Yhtälailla loikkaavaa on tosiasioiden kieltäminen, kun media kohtelee meitä kuin pieninä lapsina. Tässä Trump on jälleen oikeassa. Samoin on loukkaavaa, että joudun tekemään kauheasti töitä maksaakseni kauheasti veroja, joilla luodaan potentiaalisesti erittäin vaikeita ja kalliita sosiaalisia ongelmia.

Tapio Mäkeläinen

Montakohan senttiä sun veroistani menee tuohon jättiläisongelmaan? Ja nimen omaan sun veroistasi?

Mä en tiedä mitään tästä ongelmasta. Asuin Turussa kun sinne rupesi tulemaan pakolaisia. Olin kaupungin tilantarkastajana vuokrataloyhtiöissä ja paljon kamalampaa jälkeä nämä suomalaiset örveltäjät aikaansaivat.
Tyypillistä oli se että maahanmuuttajista valittivat eniten ne joiden oma käytös ei sietänyt mitään tarkastelua ja sama jatkuu.

Nyt Espoossa en ole kokenut mitään ongelmaa sen enempää Tuomarilassa kuin Tapiolassakaan.
Kaupunkilegendaa koko meuhkaaminen .
Käyn Yhdysvalloissa säännöllisesti ja käykääs katsomassa miten hienosti on asiat mm Friscon keskuspuistossa ; asunnottomuuden ja nistien telttakylä. Läheiseni asuu Atlantassa Georgia Tech'n vieressä.! Sanoin että täällä alkoi sarja Atlanta. Joo , hän ei näe tosta tv paketista joka on sairaan kallis, mutta no hätä, voi käydä parvekkeelta kattoos, eilen pojat
( mustat) ampui Uzeilla vaihteeksi. 4 kerta alta vuoden.
Hoitais rumpetti omat asiansa vaan kun on jo housuissa . 2,5 miljoonaa ihmistä linnassa. Vastaisi Suomessa 50000.

Petri Hämäläinen

Tukholman poliisin oli vetäydyttävä illalla Rinkebystä nuorisojengin kohdistettua poliisin väkivaltaa.

Polis avlossade varningsskott mot stenkastande ungdomar i Rinkeby, Stockholm, på måndagskvällen.
Under en period fick polisen dra sig tillbaka från området där två våldsamma upplopp nu utreds. Även bilar har brunnit och flera butiker har haft inbrott.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Lz524/polis-avlossade-varningsskott-...

Atte Jaaskela

Mikko - suosittelen sinulle nimimerkkiä ts feikkiprofiilia ettet nolaa itseäsi pahemmin. Meille toisinajattelijoille nimimerkit ovat myös välttämättömiä nykyisessä taistolaisessa mielipideilmastossa, sillä suvaitsevaiset punavihreät aloittavat valhe- ja lokakampanjan tuhotakseen elinkeinon kaikilta heidän kanssa erimielisiltä.

Mikko Raatikainen

Varmaan teille toisinajattelijoille, mutta minä olinkin huolissani näistä valeuutisista joiita nyt kirjoittaa myön iltalehtikin.
Myös iltasanomat on nyt tehnyt jutun aiheesta....tosin se on tosi pienellä sivupalkissa ja löysin sen ainoastaan käyttämällä hakua sivulta.

Täytyy muistaa että ruotsissa ei ole mitään ongelmaa ja kaikki on fantastisen hyvin.
Se on vaan näiden MV-lehtien yms valeuutisia jos jotain muuta väittää.
Nyt tosin näyttää että iltalehti, iltasanomat ja jopa HS on yhtyneet näihin valemedioihin .....josta olen hyvin huolissani....varsinkin kun kaikki ovat allekirjoittaneet adressin luotettavan media puolesta:
http://yle.fi/uutiset/3-8709207

Uusi Suomi ei ollut listalla, joten heitä ei voi syyttää jos sattuu menemään fakta ja fiktio sekaisin....tai sattuu valitsemaan käyttöön niitä faktoja, jotka tukevat omaa agendaa

Markus Vuorivirta

Katsoin puhelimesta YLE - uutisvahtia. Ylin uutinen oli, missä TRUMP PYSYY KANNASSAAN, Syyttää valemediaa...... Heti seuraava uutinen alempana oli "Ruotsin Rinkebyssä väkivaltainen mellakka, poliisi sai kiviä niskaansa, 10 autoa palanut, ostoskeskuksiin murtauduttu, poliisit ampui varoituslaukauksia...." Niin hetkinen hetkinen... Eikö tuolloin Trump ollut ihan oikeassa?

Petri Hämäläinen

Historiallisia hetkiä eletään. Valheellinen unelma laahustaa kohti loppuaan.

Unelmahöttöilijät ovat samassa tilanteessa kuin katolinen kirkko keskiajan päättyessä.

Vielä hetken ylipapit pyrkivät vaientamaan totuuden ("vihapuhe"). Vielä hetken uusi tiede on jumalanpilkkaa ("rasismi"). Vielä hetken uudet kirjat ja kirjoittajat poltetaan roviolla ("venäjämielisyys").

Timo Hietanen

Poliittisesti korrektit EU-johtajat ja virkamiehet saavat seuraa isoista medioista ja
vaikenevat järjestelmällisesti tai salaavat pakolaispolitiikan mukanaan tuomista
jättimäisistä kustannuksista ja kotoutumisen suurista ongelmista. Kaksi toisilleen
vierasta kulttuuria yritetään fuusioida pakolla. Samat julkisuudessa runsaasti
näkyvyyttä saavat tahot odottavat lisäksi veronmaksajilta jatkuvaa empatiaa
kyseistä invaasiota kohtaan, vaikka se on tuonut mukanaan runsaasti suru-uutisia,
yhteiskuntarauha mennyt ja taakka taloudelliseti on turvattu veronmaksajien ja
äänestäjien harteille vuosikymmeniksi eteenpäin. Noille poliittisesti korrekteille
Trump on suuri ongelma, nostaa kissan pöydälle ja rikkoo tietyt illuusiot, joita
poliittinen eliitti yrittää syöttää palkanmaksajilleen eli kansalle.