Keskiviikko 26.6.2019

Neuvonantajakohu: Trump nimitti tehtävään suorasanaisen kenraalin

Luotu: 
21.2.2017 08:26
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Kuvassa Trump neuvonantajineen tammikuun lopussa. Keskellä on kohun saattelemana eronnut Michael Flynn, jonka seuraajaksi Trump nyt nimitti kenraaliluutnantti Herbert Raymond McMasterin.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on nimittänyt uudeksi turvallisuusneuvonantajakseen kenraaliluutnantti Herbert Raymond McMasterin, kertoo Talouselämä uutistoimisto Reutersin tietojen pohjalta.

McMaster on tunnettu suorasukaisuudestaan sekä ylempiensä haastamisesta.

Häntä pidetään taitavana taktikkona ja strategisena ajattelijana, mutta hänen valintansa tuli silti yllätyksenä monille. Huolena on, miten virkamies, joka armeijaura on jämähtänyt useasti hänen kyseenalaistettua auktoriteetteja, suhtautuu Valkoiseen taloon, joka ei ole suhtautunut hyvin arvosteluun.

”Kaikki armeijassa kunnioittavat häntä hyvin paljon ja meille on kunnia saada hänet tänne”, Trump sanoi toimittajille West Palm Beachissa.

”Hänellä on valtavasti taitoja ja valtavasti kokemusta.”

McMasterilla tiedetään olevan varautunut suhtautuminen Venäjään, ja hän on enemmän Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspalvelun linjalla siinä, että Venäjä on uhka ja vihollinen Yhdysvalloille. Trump ja McMaster saattavat olla asiassa erimielisiä.

McMasterin mielipide Venäjästä poikkeaa myös juuri irtisanotusta edellisestä turvallisuusneuvonantaja Michael Flynnistä, joka näki Venäjän ennemminkin potentiaalisena geopoliittisena kumppanina.

Trump on myös ilmaissut halunsa olla Venäjään enemmän yhteydessä kuin aiempi hallinto ja liennyttää maiden välisiä suhteita.

Lähde: Talouselämä

Lue myös: Ruotsalaispoliisit haukkuvat Fox Newsin – tyrmistyivät nähtyään itsensä Trumpin katsomassa ohjelmassa

Trumpin Ruotsi-kommentti: Foxin jutussa useita virheitä

Donald Trumpin uusin heitto hämmentää: ”Uskokaa pois, Ruotsissa!”

Trumpin avustaja kesti vain 24 päivää: ”Hakee vertaistaan USA:n historiassa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

Yllättävän hyvä valinta. McMasterin lopputyö WestPointiin; the Deliriction of duty kuvaa polkua jolla LYndon B Johnsson ja Robert McNamara juonittelevat Vietnamin täydeksi sodaksi.
Ostin kirja USA sta 98 mutta varsinaisesti se ponnahti valtavaan suosioon 20o3 kun Gwb II ja Rumsfelt käyttivät täysin samoja metodeja Irakissa. Arms of mass destruction joka oli puhdas valhe samoin kuin T0nkinin
Lahti 1965, jossa John McCain pääsi tositoimiin.
Opus on ollut kauan loppuunmyyty mutta voi sitä nettidivarista kysyä.
Uusi mies voi olla liian fiksu viiteryhmänsä.