Lauantai 23.6.2018

Unkari sulkee turvapaikanhakijat konttileireille – BBC: EU:lta ”yllättävä” pakolaispäätös

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.3.2017 17:19
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Unkarin pääministeri Viktor Orban katsoo maahanmuuton olevan "Troijan hevonen terrorismille".
|

Kaikki turvapaikanhakijat voidaan jatkossa sulkea konttileireille, Unkarin parlamentti päätti tänään tiistaina. Uudet lait mahdollistavat sekä Unkarissa jo olevien että maahan saapuvien turvapaikanhakijoiden sijoittamisen konttileireille odottamaan turvapaikkahakemuksen käsittelyä.

Asiasta kertoo muun muassa Euractiv.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán perustelee päätöstä terrorismilla. Hän kutsui maahanmuuttoa ”terrorismin Troijalaiseksi hevoseksi” Budapestissa tilaisuudessa, jossa 450 uutta rajavartijaa vannoi virkavalansa.

– Jos maailma näkee, että me pystymme puolustamaan rajojamme […] kukaan ei yritä saapua Unkariin laittomasti, Orbán lisäsi.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR katsoo, että uusi lainsäädäntö rikkoo Unkarin kansainvälisiä ja EU:n asettamia velvoitteita pakolaisten kohtelusta.

Tiistaina annettiin myös toinen merkittävä pakolaisia koskeva päätös, kun Euroopan unionin tuomioistuin päätti, että humanitaarista viisumia ei ole pakko myöntää turvapaikan anomista varten. BBC:n mukaan päätöstä on luonnehdittu yllätykseksi.

EU:n tuomioistuimen päätös liittyy tapaukseen, jossa syyrialaisperhe oli anonut humanitaarista viisumia Belgian suurlähetystöstä Libanonissa, jotta perhe voisi myöhemmin hakea turvapaikkaa Belgiasta. Maan maahanmuuttoministeri Theo Francken riemuitsi päätöksestä Twitterissä ja kiitti päätöstä tehneitä.

– Jesss! Me voitimme! Francken tviittasi päätöksestä.

 

 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jani Wave

Fantastista - näinhän homman pitäisi toimia muuallakin Euroopassa. Kiitokset Unkarille jälleen! Miksi Suomi ei toteuttanut tätä ensimmäisenä Tornioon? Tai käännyttänyt Lissabonin sopimuksen mukaisesti heti takaisin Ruotsiin?

Salakuljettajien bisneksetkin hyytyy mukavasti kun kukaan ei halua tulla kuljetetuksi kymppitonnilla suoraan konttileirille, josta tulee kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen heti lähtö takaisin kotimaahan.

Toivottavasti Italia ja Kreikka ottaa esimerkkiä eikä päästä laittomasti maahan saapuvia sosiaaliturva shoppailemaan ja rötöstelemään ympäri Eurooppaa.

Pikkuhiljaa alkaa tolkku saapua EU-suvakkienkin päähän - turhapaikkaturistitkin alkaa tajuamaan että todellisessa elämässä mitään ei saa ilmaiseksi. He eivät ole todellisuudessa edes tervetulleita Pääministeri Sipilän omakotitaloon.

Kimmo Tallqvist

Voi kun niin paljon minäkin toivoisin että edes 1 % tolkku saataisiin päättäjiemme tajuntaan.
Valitettavasti Olen pakotettu olemaan realisti ilonpilaaja ja pelkään että sipilä kutsuu biudeen Kanssa unkarin konttileiriläiset kempeleelle syömään jasmiini- ja basmatiriisiä .
Risellaahan ei monikulttuurivatsoille ole suotavaa tarjoilla.
Jaettakoon se perusriisi kotosuomen mummoille korvausta vastaan ja Oman maan köyhille sitä ei ole soveliasta jaakaa edes ilmaiseksi
Sitähän ei turviksen mukaan voisi syöttää edes hänen koiralleen
Varmuuden vuoksi Vokkeihin tulee varata myös kunniakansalais koneinsinööri .multilääkäri ja kaikkien alojen moniosaajille villiriisiä jottei alaikäinen kolmikymppinen partalapsi vain pahoita mieltänsä
Vihervasurit nyt joukolla puita halaamaan ja halal kebabia Vokkeihin jakamaan
.

Timo Hietanen

Pysyy homma paremmin hanskassa. Viime vuosien käytäntö on ollut suuri fiasko
sekä turvapaikanhakijoille että veronmaksajille. Unkari vetää omaa tiukkaa linjaansa,
muut EU-maat helisemässä, kun joukkoon on tullut ainakin yksi poliittisesti epäkorrek-
ti maa, joka toimii kylmän viileästi ja käytännöllisesti.

Timo Hietanen

Vetovoimatekijä numero yksi, Pohjoismainen sosiaaliautomaatti on romutettava
nykymuodossaan. Työperäinen maahanmuutto osaajille on aivan eri asia ja sitä
oikeasti tarvitaan. Sosiaaliautomaatin käyttöoikeus vain oman maan kansalaisille.
Järjestöt, Amnesty, Pakolaisapu, Punainen Risti ym. hoitakoon pakolaispolitiikan,
koska nykymenossa näillä toimijoilla on niin paljon kritisoitavaa. Ja ovat sujuvasti
koko ajan peräämässä veronmaksajilta teetä ja sympatiaa, vaikka autetut purevat
ajoittain tappavan tehokkaasti auttajaansa.