Lauantai 21.4.2018

Orlyn hyökkääjän isä kertoo ranskalaiskanavalle viimeisestä puhelusta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.3.2017 09:06
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Poliisioperaatio Pariisin Orlyn lentokentällä kesti useita tunteja lauantaina.

Ranskassa Orlyn lentokentällä sotilasta aseella uhannut Ziyed Ben Belgacem oli päihtynyt. Pariisin syyttäjänviraston mukaan Belgacem oli käyttänyt alkoholia, kannabista ja kokaiinia ennen tekoaan. Asiasta kertoo muun muassa CNN.

Belgacemin isä kiistää Ranskan poliisin lauantaina kertoman tiedon, että Belgacem olisi radikalisoitunut.

– Minun poikani ei koskaan ollut terroristi, hän sanoo ranskalaiselle Europe 1 -kanavalle.

– Hän ei koskaan rukoillut. Hän joi. Ja alkoholin ja kannabiksen ansiosta tähän päästiin, isä sanoo.

Isän mukaan Belgacem soitti hänelle viimeisen kerran lauantaiaamuna. Hän kertoi isälleen tehneenä hölmöilleensä poliisin kanssa ja pyysi tältä anteeksi.

– Hän sanoi minulle: hyvästi, isä, anna minulle anteeksi. Vastasin, etten anna anteeksi, koska hän on käynyt poliisin käsiksi. Missä olet? Tulen katsomaan sinua. Hän vastasi olevansa autotiellä, isä kertoo viimeisestä puhelusta.

Syyttäjän mukaan Belgacem oli tuomittu useasti väkivaltaisuudesta ja varkauksista. Vuonna 2009 hänet tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen.

Ennen lentokentän välikohtausta Belgacem oli aiemmin lauantaina pysäytetty poliisin tieratsiassa. Hän ampui poliisia ilmapistoolilla, varasti poliisin aseen ja pakeni paikalta. Myöhemmin hän hylkäsi oman autonsa, kaappasi aseella uhaten toisen auton ja suuntasi Orlyn lentokentälle. Siellä hän tarttui naissotilaan kivääriin, uhkasi tätä omalla aseellaan ja kertoi olevansa valmis kuolemaan Allahin vuoksi. Hän menehtyi myöhemmin sotilaiden luoteihin.

Orlyn lentokenttä suljettiin kokonaan useaksi tunniksi Belgacemin hyökkäyksen takia ja toinen terminaaleista pidettiin kiinni koko lauantain. Poliisioperaation ajaksi lentokentältä poistettiin arviolta 3 000 matkustajaa.

Lisää aiheesta:

Tilanne Pariisissa palaamassa normaaliksi: ”Se oli täysi kaaos”

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli: