Lauantai 21.4.2018

Vaikuttiko Venäjä Trumpin valintaan? – FBI:ltä ja NSA:lta pian vastaus

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.3.2017 11:48
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Yhdysvaltain presidentti Donald Trump väittää, että presidentti Barack Obaman hallinto salakuunteli hänen puhelintaan.
|

Yhdysvalloissa kuullaan maanantaina julkisesti sekä liittovaltion poliisin FBI:n että turvallisuuspalvelu NSA:n johtajia siitä, vaikuttiko Venäjä maan viime marraskuisiin presidentinvaaleihin.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset arvioivat tammikuisessa raportissaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi vaikuttamiskampanjan, jolla pyrittiin hankaloittamaan demokraattien ehdokas Hillary Clintonin kampanjaa ja edesauttamaan republikaani Donald Trumpin kampanjaa. Venäjä on kiistänyt vaikuttamisyritykset.

Trump on itse pitänyt tutkimuksia ”totaalisena noitavainona” [a total witch-hunt].

Nyt edustajainhuoneen tiedustelukomitea on kutsunut asiaan liittyen julkiseen kuulemiseen FBI:n pääjohtajan James Comeyn sekä NSA:n johtajan, amiraali Mike Rogersin.

Comeyn odotetaan ottavan kantaa myös Trumpin väitteisiin, joiden mukaan edellinen presidentti Barack Obama määräsi, että hänen puhelintaan salakuunneltaisiin.

CNN kertoo, että kuulemisen ennakoidaan olevan nöyryyttävää Trumpille, sillä toistaiseksi mitään todisteita salakuuntelusta ei ole löytynyt.

Trump on myös väittänyt brittiläisten tiedustelupalveluiden salakuunnelleen häntä vaalikampanjan aikana. Väitteitä on kuitenkin pidetty NSA:ssa hölynpölynä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit