Maanantai 17.6.2019

Halla-aho KL:ssä: PS yhteen Ruotsidemokraattien kanssa – ”Itse en näe mitään estettä”

Luotu: 
31.3.2017 11:25
  • Kuva: Heidi Kähkönen
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä europarlamentaarikko Jussi Halla-aho pohtii perussuomalaisille sopivaa eurooppalaista viiteryhmää.
|

Europarlamentaarikko ja perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Jussi Halla-aho katsoo, että perussuomalaiset tarvitsevat uuden ryhmän Euroopan parlamentissa. Euroryhmissä tapahtuu nyt hänen mukaansa ”jonkinlainen uusjako” Brexitin vuoksi. Halla-aho kertoo näkemyksistään Kauppalehdessä.

Perussuomalaiset kuuluu tällä hetkellä Euroopan konservatiivit ja reformistit -ryhmään (ECR), josta irtautuu nyt 22 brittimeppiä. Halla-ahon mukaan ECR tai brexitiä voimakkaasti ajaneen Ukipin EFDD-ryhmä ”eivät voi jatkaa nykyisellä kokoonpanolla”. Perussuomalaisille paras viiteryhmä olisi Halla-ahon mukaan pohjoismainen ryhmä.

– Mielestäni olisi erittäin hyvä, että olisimme ainakin pohjoismaisten kollegoiden kanssa samassa ryhmässä, eli Tanskan kansanpuolueen ja ruotsidemokraattien kanssa, Halla-aho toteaa ja lisää toivovansa päästä vuoden 2019 eurovaalien jälkeen samaan ryhmään oikeistopopulistisen Vaihtoehto Saksalle (Alternativ für Deutschland) -puolueen kanssa.

Halla-aho myöntää, että etenkin ruotsidemokraattien kanssa tehtävän yhteistyön esteenä on ollut puolueen maineesta johtuvia ”hygieniakysymyksiä”.

– Itse en näe mitään esteitä tälle yhteistyölle, ja pidän sitä toivottavana, Halla-aho kuitenkin toteaa KL:n haastattelussa.

Ranskalaiseen Marine Le Penin johtamaan Kansalliseen rintamaan (Front Nationale) Halla-aho tekee kuitenkin pesäeron. Le Penin johtamaa puoluetta Halla-aho pitää perussuomalaisia radikaalimpana ja huomauttaa Kansallisen rintaman suhtautuvan ”hyvin myönteisesti” Venäjän johtoon ja ulkopolitiikkaan.

Lue koko artikkeli Kauppalehdestä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: