Lauantai 25.5.2019

USA:n lähettiläs jyrähti YK:lle – Yhdysvallat harkitsee voimatoimia Syyriassa

Luotu: 
5.4.2017 20:27
Päivitetty: 
5.4.2017 23:33
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley esitteli kaasuiskussa kuolleiden lasten kuvia YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa keskiviikkona.
|

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley on vedonnut YK:ssa voimakkaasti Syyrian sisällissotaan puuttumisen puolesta. Haleyn mukaan USA saattaa ryhtyä voimatoimien käyttöön itsenäisesti, jos YK on kyvytön toimimaan.

– Kun YK toistuvasti epäonnistuu velvollisuudessaan toimia yhdessä, tulee tilanteita, joissa valtioiden täytyy ryhtyä omiin toimiinsa, Haley sanoi CNN-kanavan mukaan.

Haley ilmoitti USA:n ”saattavan” toimia itse, jos YK ei ole valmis sotilaallisiin toimiin Syyrian sodan lopettamiseksi.

Haley tuomitsi voimakkain sanoin Venäjän ja sen tukeman Syyrian hallituksen toiminnan. Viime päivinä maailmaa on järkyttänyt kemiallinen isku siviilien kimppuun kapinallisten hallitsemassa pohjoissyyrialaisessa kaupungissa. Venäjä ja Syyria kiistävät kemiallisten aseiden käytön, mutta Venäjän selitys kapinallisten asevarastosta kuolemien aiheuttajana on tyrmätty maailmalla.

Yhdysvallat ja Iso-Britannia syyttävät iskusta Syyrian hallintoa ja vaativat YK:ta tuomitsemaan presidentti Bashar al-Assadin hallinnon iskusta. Esitettyyn päätöslauselmaan sisältyisi myös vaatimus, että Syyrian täytyisi julkistaa lentotietonsa iskun ajalta. Venäjä tullee kuitenkin käyttämään veto-oikeutta ja estämään päätöslauselman.

– Monenko lapsen täytyy vielä kuolla ennen kuin Venäjä välittää, Haley vetosi näyttäen YK-istunnossa kuolleiden syyrialaislasten kuvia.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Karlsson

"Koraanista ja profeetta Muhammadin perimätiedoista löytää väkivallan oikeuttavia kohtia, ja niihin radikaalit islamistit tukeutuvatkin. Samoihin kohtiin myös islamvihan edustajat mielellään tarrautuvat: äärilaidat löytävät toisensa. MUSLIMIEN MALTILLINEN enemmistö ei rakenna uskontoaan näiden vaan aivan muiden kohtien varaan ja löytää niistä velvoituksen rauhanomaiseen rinnakkaiseloon niin toisten muslimien kuin muidenkin kanssa. Vai väittääkö joku vakavissaan, että maailmassa on 1,7 miljardia muslimiterroristia?......islamistinen ääriajattelu ja sen puolesta taistelevat radikaalit pitää erottaa islamin rauhanomaisesta valtavirrasta."
-
"...Yhdysvaltojen kansainvälistä lakia loukkaava mutta demokratian nimissä tehty hyökkäys Irakiin vuonna 2003 tarkoita, että demokratia olisi aatteena sotaisa, vaikka hyökkäys ajoi Irakin kaaokseen, joka jatkuu yhä......tuhottu Irak on synnyttänyt jotain pahempaa – Isisin kalifaatin......V-sanaa (Vietnam) ei saanut käyttää Irakista puhuttaessa ollenkaan. Silloin lensi ulos tapaamisesta tai laatimasi raportti revittiin kahtia. Mitä pitäisi sanoa johtajista, jotka eivät edes halua oppia historiasta?"
-
-
---
"Dokumenttiprojekti: Totuus pelissä"
"All Governments Lie"
"Vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalit osoittivat, että valeuutiset ovat tulleet jäädäkseen. Tässä maailmassa vain riippumattomat toimijat voivat yhä heiluttaa sananvapauden lippua."
"Ääneen pääsevät myös muun muassa ohjaaja Michael Moore sekä Edward Snowdenin hakkeroimia tietoja paljastaneet toimittajat Jeremy Scahill ja Glenn Greenwald."
http://areena.yle.fi/1-3961762
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/03/17/dokumenttiprojekti-totuus-pelissa
https://allgovernmentslie.com/
---
"'Fahrenheit 9/11' - My Pet Goat"
https://www.youtube.com/watch?v=0rO3F6mZUaE
---
"Islamin, kristinuskon, kansallisuusaatteen, sosialismin ja demokratian nimissä on tapettu ja hyökätty toisiin maihin.
Inkvisitio ja aborttiasemille tehdyt pommi-iskut eivat kuitenkaan tee valtavirtakristinuskosta väkivaltaista, eikä Yhdysvaltojen kansainvälistä lakia loukkaava mutta demokratian nimissä tehty hyökkäys Irakiin vuonna 2003 tarkoita, että demokratia olisi aatteena sotaisa, vaikka hyökkäys ajoi Irakin kaaokseen, joka jatkuu yhä. Neuvostoliiton ja Kiinan ateistihallintojen hirmuteot eivät kerro mitään rauhassa elävän ateistin aatemaailmasta.
Uskonnot ja aatteet elävät aina tulkinnasta, ja tulkitsijat ovat ihmisiä hyvine ja huonoine puolineen. Yhdelle aate oikeuttaa väkivaltaan, toiselle väkivalta merkitsee tuon saman aatteen häpäisemistä: eivät useimmat isänmaalliset suomalaiset halua potkia toisin ajattelevia.
Aivan sama pätee islamiin. Koraanista ja profeetta Muhammadin perimätiedoista löytää väkivallan oikeuttavia kohtia, ja niihin radikaalit islamistit tukeutuvatkin. Samoihin kohtiin myös islamvihan edustajat mielellään tarrautuvat: äärilaidat löytävät toisensa.
MUSLIMIEN MALTILLINEN enemmistö ei rakenna uskontoaan näiden vaan aivan muiden kohtien varaan ja löytää niistä velvoituksen rauhanomaiseen rinnakkaiseloon niin toisten muslimien kuin muidenkin kanssa. Vai väittääkö joku vakavissaan, että maailmassa on 1,7 miljardia muslimiterroristia?
Mutta eikö Lähi-itä ole täynnä väkivaltaa? Eikö se nyt sentään kerro jotakin? Varmasti kertoo, nimittäin sen, että Lähi-itä on jo vuosikymmeniä käynyt läpi historiansa yhtä vaikeimmista jaksoista, eivätkä sen ongelmat ihan nopeasti selviä.
Mutta vertailun vuoksi: Lähi-idässä riehuva väkivalta kalpenee Euroopan rinnalla, jos otamme vertailukohdaksi Euroopan vaikean ajanjakson, vuodet 1914–1945. Kolmeen vuosikymmeneen mahtuu kaksi ”maailmansotaa” (molemmat pitkälti Euroopan sisäisiä sotia, Yhdysvaltojen ja vähän Japaninkin myötävaikutuksella), kansanmurhia niin Saksassa kuin Neuvostoliitossakin ja diktatuureja enemmän kuin jaksaa tai tahtoo muistaa."
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005105339.html
---
"...Irakin sodan jälkeinen krapula ei ole vielä Euroopassa helpottanut.
Syyskuun 11. päivän isku kaksoistorneihin vuonna 2001 New Yorkissa käynnisti terrorismin vastaisen sodan, johon useat Nato-maat Britannia etunenässä lähtivät mukaan. Euroopan rintama hajosi Irakin sodassa – Saksa, Ranska ja Belgia vastustivat sodan aloittamista."
Sittemmin Yhdysvaltain tiedustelupalvelun tutkimusryhmä joutui myöntämään, että Irakiin mentiin valheellisilla perusteilla, joukkotuhoaseista tai kytkennöistä terroristijärjestö al-Qaidaan ei löytynyt näyttöä. Sen sijaan näyttöä on löytynyt sille, että hyökkäys Irakiin palveli suurvallan tarvetta kostaa 911-isku sekä Yhdysvaltain puolustusteollisuutta.
Saddam Husseinia ei pidetty Euroopassakaan mallihallitsijana, mutta tuhottu Irak on synnyttänyt jotain pahempaa – Isisin kalifaatin."
http://yle.fi/uutiset/3-9526450
---
"Britannian pääministeri Yhdysvalloissa: Britannian ja Yhdysvaltojen ei tule enää sekaantua muiden maiden asioihin"
"Ne päivät ovat ohi, jolloin Britannia ja Yhdysvallat sekaantuivat itsenäisten maiden asioihin, jotta maailma muuttuisi haluamamme näköiseksi", May sanoi."
"Lisäksi hän totesi, että islamistinen ääriajattelu ja sen puolesta taistelevat radikaalit pitää erottaa islamin rauhanomaisesta valtavirrasta."
http://yle.fi/uutiset/3-9426719
---
"History lesson: When the United States looked the other way on chemical weapons"
"...during the grinding Iraq-Iran war in the 1980s.....Reagan administration knew full well it was selling materials to Iraq that was being used for the manufacture of chemical weapons, and that Iraq was using such weapons, but U.S. officials were more concerned about whether Iran would win rather than how Iraq might eke out a victory."
"Without much apparent irony, two decades later Rumsfeld and other members of the then George W. Bush administration repeatedly cited Hussein’s use of chemical weapons against own people as a justification for invading Iraq."
https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2013/09/04/history-l...
---
"Exclusive: CIA Files Prove America Helped Saddam as He Gassed Iran"
"The Iraqis used mustard gas and sarin prior to four major offensives in early 1988 that relied on U.S. satellite imagery, maps, and other intelligence. These attacks helped to tilt the war in Iraq’s favor and bring Iran to the negotiating table, and they ensured that the Reagan administration’s long-standing policy of securing an Iraqi victory would succeed."
http://foreignpolicy.com/2013/08/26/exclusive-cia-files-prove-america-he...
---
"A Tyrant 40 Years in the Making"
"Forty years ago, the Central Intelligence Agency, under President John F. Kennedy, conducted its own regime change in Baghdad, carried out in collaboration with Saddam Hussein."
"In 1968, after yet another coup, the Baathist general Ahmed Hassan al-Bakr seized control, bringing to the threshold of power his kinsman, Saddam Hussein. Again, this coup, amid more factional violence, came with C.I.A. backing. "
"George W. Bush is not the first American president to seek regime change in Iraq. Mr. Bush and his advisers are following a familiar pattern."
http://www.nytimes.com/2003/03/14/opinion/a-tyrant-40-years-in-the-makin...
---
"Ex-analyytikko ryöpyttää CIA:n johtoa: "Ei haluta faktoja, vaan oikeutus päätöksille""
"...Bushin hallinto halusi kuulla Irakista vain tiettyjä asioita......"
- Ja V-sanaa (Vietnam) ei saanut käyttää Irakista puhuttaessa ollenkaan. Silloin lensi ulos tapaamisesta tai laatimasi raportti revittiin kahtia. Mitä pitäisi sanoa johtajista, jotka eivät edes halua oppia historiasta?"
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201701092200051264_ul.shtml

Juhani Karlsson

Tämä on todella hyvä, kannattaa katsoa:
Kohdasta 27:10 ("Canadian journo totally crushes MSM reporter on what’s actually going on in Syria") eteenpäin aika tiukkaa asiaa: "...regime change, that's far too polite a word, it's creating total chaos and pulling down a goverment and leaving behind divided ruin(kohta: 35:55)"......."example of Yemen......described bombing of Saudi-Arabia.......it's never mentioned that Saudi-Arabia really has no independent air force....every plane that flies uses US satellite/GPS, is fueled in the air by the US Air Force.......yet it is descrobed as a Saudi war against Yemen(kohta 37:00)"....."Project for the New American Century(kohta: 40:30).......became state department official policy after Bush came to power......Obama......following same policy......Bush was very unilateral......probably Obama want's to do it more collectively way with Nato but the objectives are still the same......(Trump?)" Kannattaa katsoa oikeastaan kokonaan tuo YK:n lehdistötilaisuus:
"Permanent Mission of the Syrian Arab Republic to the United Nations - Press Conference, 9 December 2016"
http://webtv.un.org/watch/permanent-mission-of-the-syrian-arab-republic-...
---
Yle "Ulkolinja: Isisin peitelty historia":
"“We created chaos, we abandoned that chaos, we created ISIS.”"
"...a group which had some 400 members in September of 2001 and now has armies, tanks, a multibillion-dollar war chest, and recruits more psychopaths every day."
"Isis ja islamilaisen valtion idea syntyivät lännen vähättelevän politiikan seurauksena, täyttämään al-Qaidan lyömisen jälkeistä valtatyhjiötä."
http://areena.yle.fi/1-3758210
"The Secret History of Isis"
http://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/the-secret-history-of-isis/
https://www.wsj.com/articles/the-secret-life-of-isis-review-sowing-the-t...
---
"Uhkakuvasta tuli totta"
"Uhkakuva kuulosti pelottavalta: kansainvälisesti verkostoituneet islamistit jylläävät Irakissa ja uhkaavat myös länsimaita.
Sitä uhkakuvaa levitettiin Washingtonista. Oli syksy 2002. Yhdysvallat kauppasi muulle maailmalle perusteita siihen, miksi sen liittolaisineen on miehitettävä Irak."
"Silloin uhkakuva oli valetta.
Irakin diktaattori Saddam Hussein ei ollut osallinen 11. syyskuuta 2001 tehtyihin terrori-iskuihin, eikä toiminut yhteistyössä ääri-islamistisen al-Qaida-verkoston kanssa.
Al-Qaidalla ei ollut Irakissa koulutusleirejä eikä muuta toimintaa. Osama bin Laden piti Saddam Husseinia vihollisenaan."
"Yhdysvaltain hyökkäystä seuranneessa sekasorrossa ja sisällissodassa al-Qaida levittäytyi Irakiin. Taistelu länsimaisia miehittäjiä vastaan houkutteli paljon jihadisteja eri puolelta maailmaa."
"Terrori-iskuista kaduilla, toreilla, ihmisten keskellä, tuli arkipäivää Irakissa."
"Nyt Yhdysvaltain aikoinaan luomasta uhkakuvasta on surullisella tavalla tullut totta: kansainvälisesti verkostoituneet islamistit jylläävät Irakissa."
"Isisin pohjana oli alun perin Irakin al-Qaida, joka perustettiin Irakissa vuonna 2006, kolme vuotta Yhdysvaltain hyökkäyksen jälkeen. Sisällissota Syyriassa on vahvistanut ja muuttanut liikettä."
"Yhdysvalloissa riittää mietittävää, miten "terrorisminvastaisessa sodassa" näin kävi."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1404102337507
---
"Todellinen noste informaatiosodankäynnin tutkimiseen ja kehittämiseen käynnistyi Yhdysvalloissa
ensimmäisen Persianlahden sodan myötä 1990-luvulla. Yhdysvallat on informaatiosodankäynnin johtava kehittäjä ja tutkija. "
"Suomalaisen määritelmän mukaan informaatiosodankäynti on valtion yhteiskunnalliseen tai sotilaalliseen päätöksentekoon sekä kansalaisten mielipiteisiin vaikuttamista"
https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/84957/K%C3%A4rn%C3%A4_PJ.pdf...

Juhani Karlsson

"...few recall that US agitation against Syria began long before recent atrocities, in the context of wider operations targeting Iranian influence across the Middle East......Israel ja USA kehittivät itsekopioituvan Stuxnet-madon päästäkseen käsiksi Iranin ydinohjelmaan.......The best way to help Israel deal with Iran's growing nuclear capability is to help the people of Syria overthrow the regime of Bashar Assad............U.S. Embassy officials in Damascus became worried in 2009 when they learned that Syrian intelligence agents were raising questions about U.S. programs......Syrian authorities “would undoubtedly view any U.S. funds going to illegal political groups as tantamount to supporting regime change,” read an April 2009 cable signed by the top-ranking U.S. diplomat in Damascus......Massacres of civilians are being exploited for narrow geopolitical competition to control Mideast oil, gas pipelines..."
-
-
---
"Johan Galtung: ”Syyrian kemiallisen aseiskun takana on Yhdysvallat”"
"”Olen 99,9 prosenttisen varma että se oli amerikkalaisten järjestämä peiteoperaatio.”
Kun väitettä sanoo rankaksi, Galtung vastaa, että on paljon rankempaa sanoa, että Assadin hallinto teki sen.
”Ei pidä unohtaa, että Assadin hallinto sanoi, että YK:n tutkijat ovat tervetulleita ja että he ovat valmiita tukeman sen työtä.”
"Galtung muistuttaa, että kun vuonna 2003 YK:n selvitystiimi teki selväksi, että ei ole olemassa riittävää näyttöä Saddam Husseinin joukkotuhoaseesta, Yhdysvalloille selvitys ei kelvannut. Ruotsalaisen Hans Blixin johtama YK:n tiimi heitettiin maasta ja hyökkäys Irakiin alkoi."
"Eikä joukkotuhoaseita koskaan löytynyt."
"Kiina ja Venäjä kokivat tulleensa huijatuiksi
Sillä että Venäjä ja Kiina ovat tiukasti seisseet Syyrian hallituksen rinnalla ja torpedoineet ratkaisuyritykset YK:n turvaneuvostossa, on Galtungin mielestä perin vähän tekemistä Syyrian kanssa.
”Venäjä ja Kiina ovat äärimmäisen vihaisia siitä, mitä tapahtui Libyassa. Ne eivät YK:n turvaneuvoston äänestyksessä käyttäneet veto-oikeuttaan.”
YK:n turvaneuvosto päätti, että siviilien suojaamiseksi voidaan käyttää ilma-asetta.
”Mutta päätöslauselman tarkoitus oli suojella siviilejä, ei vaihtaa hallitusta. Kiina ja Venäjä kokivat tulleensa huijatuiksi.”
”Eivätkä ne halua enää kokea sitä koskaan enää uudestaan.”
"Venäjän osalta on kyse siitä, keitä se voi käyttää omana edustajanaan alueella.
”Vastaus on Hamas ja Iran.”
Venäjän ja Kiinan vahva yhteys Iraniin toteutuu vähän tunnetun järjestön, Shanghain yhteistyöjärjestön SCO:n kautta.
SCO perustettiin 2001 ja sen päämaja on Pekingissä. Jäseninä ovat Venäjä, Kiina sekä neljä Keski-Aasian valtiota jäseninä. Muun muassa Intia, Pakista, Afganistan ja Iran ovat tarkkailijajäseniä.
”Se on hiljainen sotilasliittouma, eräänlainen Varsovan liiton jatko, mutta sata kertaa suurempi ja painopiste on reilusti enemmän idässä. ”"
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/johan-galtung-syyrian-kemiallis...
---
"Massacres of civilians are being exploited for narrow geopolitical competition to control Mideast oil, gas pipelines"
"Whatever the case, few recall that US agitation against Syria began long before recent atrocities, in the context of wider operations targeting Iranian influence across the Middle East."
"The 2011 uprisings, it would seem - triggered by a confluence of domestic energy shortages and climate-induced droughts which led to massive food price hikes - came at an opportune moment that was quickly exploited. Leaked emails from the private intelligence firm Stratfor including notes from a meeting with Pentagon officials confirmed US-UK training of Syrian opposition forces since 2011 aimed at eliciting "collapse" of Assad's regime "from within.""
http://www.theguardian.com/environment/earth-insight/2013/aug/30/syria-c...
---
"NEW IRAN AND SYRIA 2.DOC"
"...The best way to help Israel deal with Iran's growing nuclear capability is to help the people of Syria overthrow the regime of Bashar Assad......Arming the Syrian rebels and using western air power to ground Syrian helicopters and airplanes is a low-cost high payoff approach...."
https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/18328#efmADMAFf
---
"U.S. secretly backed Syrian opposition groups"
"....U.S. Embassy officials in Damascus became worried in 2009 when they learned that Syrian intelligence agents were raising questions about U.S. programs. ....."
"Syrian authorities “would undoubtedly view any U.S. funds going to illegal political groups as tantamount to supporting regime change,” read an April 2009 cable signed by the top-ranking U.S. diplomat in Damascus..."
https://www.washingtonpost.com/world/us-secretly-backed-syrian-oppositio...
---
"Dokumenttiprojekti: Sota tietoverkossa "
"Israel ja USA kehittivät itsekopioituvan Stuxnet-madon päästäkseen käsiksi Iranin ydinohjelmaan. Mato levisi hallitsemattomasti yli sataan maahan ja paljasti järjestelmällisen kyberoperaation."
"Haastateltavana on muun muassa YK:n kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n entinen apulaispääsihteeri Olli Heinonen."
http://areena.yle.fi/1-3766087
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/01/26/dokumenttiprojekti-sota-tietover...
---
"Libya ajautui sekasortoon vuonna 2011, kun sotilasliitto Naton tukemat Libyan kapinallliset kaatoivat ja tappoivat maan diktaattorin Muammar Gaddafin.
Sittemmin Libya on ollut taistelevien asejoukkioiden temmellyskenttä..."
http://yle.fi/uutiset/isisin_pelko_ajaa_maailmaa_aseistamaan_libyaa/8886180
---
"Syyriassa soditaan Balkanin aseilla – asekauppiaille Syyria on miljardibisnes"
"Saudi-Arabia ja Yhdysvallat ostavat Kaakkois-Euroopan maiden asevarastoja ja välittävät ne Syyriaan. Kauppa alkoi vuonna 2012 ja jatkuu yhä vilkkaampana."
"Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA hoiti järjestelyt, Saudi-Arabia rahat. Loppuvuodesta 2012 alkoivat rahtilennot..."
http://yle.fi/uutiset/syyriassa_soditaan_balkanin_aseilla__asekauppiaill...
---
"Kiina tehostaa apuaan Syyrian armeijalle – asekouluttajia on jo maassa"
http://yle.fi/uutiset/kiina_tehostaa_apuaan_syyrian_armeijalle__asekoulu...
---
"Venäjä ja Kiina käyttivät veto-oikeuttaan äänestyksessä Aleppon tulitauosta"
"Venäjä on jo kuudesti estänyt Syyriaa koskevia ratkaisuja turvallisuusneuvostossa. Kiinalle kerta oli nyt viides."
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612062200036694_ul.shtml