Sunnuntai 26.5.2019

USA:n lähettiläs nosti kuvan ja kysyi Venäjältä: ”Kuinka monen lapsen täytyy kuolla?”

Luotu: 
6.4.2017 11:03
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    YK:n turvaneuvoston puheenjohtaja ja Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley näytti kuvan Syyrian kaasuiskun tuhosta.
|

Yhdysvaltain YK-lähettiläs ja turvaneuvoston puheenjohtaja Nikki Haley tuomitsee jyrkästi Syyrian ja Venäjän hallinnot Syyriassa tehdystä kemiallisesta iskusta.

Ihmisoikeusjärjestö Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan iskussa menehtyi ainakin 86 ihmistä, joista 30 oli lapsia. Luoteis-Syyriassa tehdyn iskun tekijäksi epäillään Syyrian ilmavoimia. Venäjä tukee Syyrian hallintoa ja sen presidentti Bashar al-Assadia.

YK:n turvaneuvoston kokouksessa keskiviikkona Haley nosti esille kuvia iskusta kuolleista lapsista.

– Kuinka monen muun lapsen täytyy kuolla ennen kuin Venäjä välittää, Haley kysyi dramaattisesti CNN:n mukaan.

Myös Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson arvioi politiikkaa seuraavan The Hill -verkkolehden mukaan, että Venäjän tulisi arvioida uudelleen suhteensa al-Assadin hallintoon.

– Meillä ei ole epäilystäkään siitä, että Bashar al-Assadin johtama Syyrian hallinto on tämän kauhean iskun takana. Meidän mielestämme nyt venäläisten olisi aika todella pohtia huolella, tukevatko he edelleen Assadin hallintoa, Tillerson sanoo.

Sekä Haley että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vihjailivat USA:n olevan valmis uusiin sotatoimiin Syyriassa. Trumpin mukaan Syyrian kemiallinen isku meni monella tapaa liian pitkälle.

– Näette kyllä, Trump vastasi CNN:n mukaan kysymykseen mahdollisista uusista toimista.

– Kun Yhdistyneet kansakunnat ei kerta toisensa jälkeen kykene täyttämään velvollisuuttaan ja toimimaan yhdessä, on aikoja, jolloin valtiot ovat pakotettuja toimimaan omin päin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo-Pekka Mustakallio

Huolellinen mies odottaisi tapahtumien kansainvälisiä tutkimuksia: esimerkiksi USA:n samoin tarkoitushakuisesti skandaloima Ghouta-kaasuisku ei YK:n tutkimusten mukaan ollutkaan Assadin joukkojen suorittama kuten USA tiukasti väitti. Silti silloinkin ensin annettu väärä tieto elää edelleen omaa villiä elämäänsä valhevirtamediassa, ja oikea tieto yritetään sinnikkäästi lakaista maton alle.

Mitä peliä Jenkkilä pelaakaan?

Sama sotahullu fraktio mikä aiheutti Lähi-Idän kaaoksen yrittää edelleenkin jatkaa perusteellisesti reisille mennyttä Syyria-operaatiotaan, ja mikä tahansa feikki-peruste kelpaa käynnistämään uusintaottelun - jopa ilman YK-lupaa kuten eilen toitotettiin. USA:n vuosikymmeniä iloisesti hyrränneen sotatalouden lie kerta kaikkiaan mahdotonta suostua rauhaan, eli supistuviin asetilauksiin ja budjetin ohjautumiseen "kaiken maailman hampuuseille"... kuten esimerkiksi sikäläisen risan infran korjaamiseen tai kotimaisten hyvinvointipalvelujen parantamiseen.

Mitä täytyykään tapahtua ennen kuin Yhdysvallat tulevat järkiinsä?

Jukka Lampinen

Suomessa on tahoja jotka hekulmoi ajatuksella, että Usa ja Venäjä ajautuu sotaan Venäjän kanssa.
Ne pettyivät kun Obama ei sotaa aloittanut ja nyt ne vaatii että Trumppi pitää lupauksensa ja aloittaa sodan.
Tässä asiassa tulee ne todelliset motiivit Trumpin vastaisiin hyökkäyksiin, syy ei suinkaan ollut se että Truppi olisi ollut turvallisuus uhka, vaan pelko siitä että se ei ole riittävän fasistinen ja nationalistinen.