Lauantai 26.5.2018

Hämmästys leviää: Donald Trump teki 3 täydellistä U-käännöstä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.4.2017 08:46
Päivitetty: 
13.4.2017 08:53
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Presidentti Donald Trump ei kaihda näkemystensä reivaamista uuteen asentoon.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaihtaa tällä hetkellä näkemystään sellaista vauhtia, että perässä ei meinaa pysyä. Äkkiväärän presidentin tuoreimmista, koko maailmanpolitiikkaan vaikuttavista U-käännöksistä kertovat muun muassa CNN ja Politico.

CNN toteaa, että Trump hylkäsi useita vaalikampanjansa keskeisiä linjauksia vain muutaman tunnin sisällä. Esimerkiksi sotilasliitto Nato, jota Trump vaalikampanjansa aikana kutsui vanhentuneeksi, onkin Trumpin mukaan nyt toimintakykyinen. Trump ottaa itselleen kunniaa Naton ohjaamisesta terrorismin vastaiseen taisteluun.

– Sanoin, että se on vanhentunut, Trump sanoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa Naton Jens Stoltenbergin kanssa.

– Se ei ole enää vanhentunut.

Vaalikampanjassaan Trump syytteli Kiinaa amerikkalaisten työpaikkojen viemisestä sekä valuuttamanipulaatiosta.

– He eivät ole valuuttakeinottelijoita, Trump sanoi Wall Street Journalille keskiviikkona.

Trump on suorastaan ylistänyt Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä tavattuaan tämän viime viikolla Floridassa.

Lisäksi Trump tuki kampanjansa aikana Bashar al-Assadin pysymistä vallassa Syyriassa ja vannotti Yhdysvaltoja pysymään erossa konfliktista. Kemialliset iskut, joista Syyrian hallitusta epäillään, käänsivät kelkan ja nyt Trump, joka käskytti maailman yllättäneen ohjusiskun Syyrian hallituksen lentotukikohtaan, kutsuu al-Assadia teurastajaksi. CNN:n mukaan tämä on käynnistänyt spekulaatiot siitä, että Trump haluaakin nyt vallan vaihtuvan Syyriassa.

Politico tosin toteaa, että Trump on myös luvannut suhtautua asioihin avoimella mielellä. Sitä lupaustaan hän nyt noudattaa, Politico katsoo.

LUE MYÖS:

Trump järkytti maailmaa: 59 ohjusta Syyrian tukikohtaan – Venäjä ehti varoittaa

Huhumylly käynnistyi Tomahawk-iskusta: Miksei Venäjä torjunut? – ”Trump yllättää meidät kaikki”

Donald Trump huojuttaa nyt Natoa, haukkuu Euroopan – ”Miksi he eivät tee mitään?”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Meriluoto

Kannattaa nyt pistää aika lailla jäitä hattuun ja pitää mielessä sellainen asia kuin lähdekritiikki.

Jos valtamedia kertoo Trumpin "tehneen kolme U-käännöstä", niin sehän ei välttämättä tarkoita sitä, että Trump todellisuudessa olisi tehnyt kolme U-käännöstä.

Trumpin kohdallahan valtamedia on sotkeutunut ennenkin omaan näppäryyteensä. Eli ensin on joku asia joko tahallisesti tai hutiloinnin seurauksena ymmärretty aivan väärin, ja sitten myöhemmin on nostettu iso poru, kun Trump ei toiminutkaan sillä tavoin kuin media oletti hänen toimivan...

Vilhelm Franck

Trump on voittaja. Media on hakoteillä. Trumpin mies nimettiin USA korkeimpaan oikeuteen. Nato voimistuu kun maksavat täyden jäsen maksun. Venäjä ja Putin rhisee mutta vain yleisölle, Assad on vain vaihtoraha Putiille. Kiina sopi Trumpin kanssa miten PmKorea hoidetan hiljaiseksi. Valta media hämmästyy. Ulkona kuin lumiukot, tulee historian tuomio luulisin.

Kanssasi täysin samaa mieltä , Yle ja kumppanit kertovat mielellään Trumpista ja Persuista vain osan totuutta ja jotkut uskovat kaiken , näkeehän sen jo vaalituloksesta !
No katotaan miten uudet valitut toteuttavat suuret lupauksensa,missä heillä on jemmassa se rahasampo mistä jaetaan rahaa kaikille