Lauantai 26.5.2018

Donald Trumpin outo virhe suututtaa Etelä-Koreassa – ”Emme luota mihinkään mitä hän sanoo”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.4.2017 14:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Lentotukialus USS Carl Vinsonin johtama USA:n laivaston iskuryhmä ei ilmeisesti ollutkaan matkalla Korean niemimaata kohti, vaikka USA ehti näin ilmoittaa.
|

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin laivastoselkkausta hämmästellään Etelä-Koreassa, jonka turvaksi Trump lupaili laivastonsa iskuosastoa. Pilkan lisäksi Trumpin ja USA:n erikoinen tiedotuspolitiikka on aiheuttanut Etelä-Koreassa myös huolta ja suuttumusta, amerikkalaiskanava CNN kertoo.

Trump ja Yhdysvaltain viranomaiset ilmoittivat viime viikolla, että lentotukialus USS Carl Vinsonin johtama laivasto-osasto oli matkalla kohti Korean niemimaata Etelä-Korean naapurin, ydinaseilla uhkailevan Pohjois-Korean toimien vuoksi. Myöhemmin kuitenkin CNN:n mukaan selvisi, että Carl Vinson ei ollut matkalla Koreaan, vaan päinvastaiseen suuntaan, yhteisharjoitukseen Australian kanssa.

Mediatietojen mukaan Carl Vinson ei vieläkään ole saapunut Korean niemimaan tuntumaan. Etelä-Koreassa laivasto-osaston viipyminen on saanut poliitikot ja lehdet kyseenalaistamaan Trumpin johtajuuden sekä USA:n sitoutumisen Etelä-Korean avustamiseen.

– Se, mitä Trump sanoi, oli hyvin tärkeää Etelä-Korean kansalliselle turvallisuudelle, sanoo presidenttiehdokas Hong Joon-pyo CNN:n mukaan.

– Jos se oli vale, sitten Etelä-Korea ei tule Trumpin kaudella luottamaan mihinkään mitä Trump sanoo.

Etelä-Koreassa käydään vaalit toukokuun alussa, ja CNN arvelee Trump-kohun mahdollisesti nousevan esille kampanjoinnissa ja maiden suhteiden vääristyvän. Eräs eteläkorealainen sanomalehti vertasi Trumpin puheita Pohjois-Korean valeohjuksia esitteleviin sotilasparaateihin.

– Onko Yhdysvallat, kuten Pohjois-Korea, nyt alkanut käyttää bluffaamista Pohjois-Korean politiikkanaan, lehti kysyi.

Korkeassa asemassa oleva amerikkalaisvirkamies on selittänyt Trumpin ja Valkoisen talon virhettä Yhdysvaltain puolustusministeriön ja presidentinhallinnon välisellä kommunikaatiokatkoksella. Toisaalta spekulaatioissa pidetään mahdollisena myös sitä, että USA pyrki tarkoituksella hämäämään Pohjois-Koreaa. Yhdysvaltain puolustushallinto ei julkista tietoja USS Carl Vinsonin tarkasta sijainnista.

LUE MYÖS:

Pohjois-Korea varoittaa USA:ta ydinaseista – Lentotukialus etenee kohti niemimaata

Hämmästys leviää: Donald Trump teki 3 täydellistä U-käännöstä

Trumpilta shokkikäännös: ”Nyt oikeasti huolestuttaa mihin USA menee”

Trump allekirjoitti määräyksen viisumista jolla moni suomalainen työskentelee

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit