Perjantai 14.12.2018

Terroristi iski keskellä maailman kuuluisinta katua vaaliväittelyn aikaan – kampanjat katki

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.4.2017 07:53
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Terrori-isku tehtiin Pariisin pääkadulla Chaamps Elysees'llä illalla samaan aikaan, kun televisiossa käytiin viimeistä vaaliväittelyä ennen presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta sunnuntaina.
|

Ranskan pääkaupungissa Pariisissa on tehty terrori-isku kaupungin pääkadulla, kertoo maailman media. Asemies avasi tulen yllättäen kohti poliisiautoa liikennevaloissa. Isku sattui tv-vaaliväittelyn aikaan aivan presidentinvaalien ovella.

Vaalien ensimmäinen kierros käydään sunnuntaina.

Yksi poliisi kuoli ja kaksi haavoittui vakavasti eilen illalla tehdyssä iskussa. Presidentti Francois Hollande luonnehti tekoa terroriteoksi ja äärijärjestö Isis on ilmoittautunut sen tekijäksi, mutta poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Isku tapahtui illalla Suomen aikaa kymmenen maissa. Poliiseja kohti automaattiaseella ampunut mies yritti paeta paikalta ja turvallisuusviranomaiset ampuivat hänet kuoliaaksi.

Asemies oli poliisille ennestään tuttu. Terrorisminvastaiset tutkijat tiesivät miehen, sillä hän oli osoittanut aikeita poliisien surmaamiseen. Joidenkin lähteiden mukaan mies olisi yrittänyt tappaa kolme poliisia vuonna 2005.

Poliisi tutkii yhä mahdollisuutta, että tekijöitä olisi mahdollisesti ainakin toinen.

Osa presidenttiehdokkaista on keskeyttänyt kampanjansa iskun johdosta. Näitä ehdokkaita ovat äärioikeiston Marine Le Pen, oikeiston Francois Fillon sekä riippumaton Emmanuel Macron.

Champs Elysees on yksi Pariisin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja yksi maailman tunnetuimmista kaduista.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Siikala

Tekijä on mielenkiintoinen tapaus, sillä median mukaan hän on aloittanut taistelunsa poliiseja vastaan jo 2001. Epäinenkin vahvasti ettei Isisillä ole mitään tekemistä tämän iskun kanssa, mutta meilellään se sen piikkiinsä ottaa. Tätä käsitystäni tukee se, että Isis ilmoitti tekijän nimenkin väärin.