Torstai 27.6.2019

”Massiivinen suunnitelmallinen isku” - Venäjä kiistää yhteydet 9 gigan Macron-tietomurtoon

Luotu: 
6.5.2017 09:21
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ranskan presidenttiehdokas Emmanuel Macron on joutunut tietomurron kohteeksi juuri ennen presidentinvaalien toista kierrosta.
|

Ranskan presidenttiehdokaan Emmanuel Macronin kampanjan asiakirjoja, sähköposteja ja kirjanpitoa on vuodettu Pastebin-nettisivustolle myöhään perjantaina suuressa tietomurrossa. Macronin edustaman En Marche -liikkeen mukaan vuodettuja tiedostoja on kaikkiaan 9 gigabittiä. 

–En Marche -liikkeeseen on kohdistunut massiivinen suunnitelmallinen isku, liike sanoo tiedotteessaan uutistoimistojen mukaan.

Tietovuoto tapahtui juuri ennen presidentinvaalien toisen kierroksen äänestyspäivää, joka on sunnuntaina. Ranskan lakien mukaan kampanjointi ei ole enää sallittua eikä Macron voi kommentoida tietovuotoa.

BBC:n mukaan Venäjä on jo ilmoittanut, ettei sillä ole mitään tekemistä tietovuodon kanssa. Huhtikuussa tietoturvayhtiö Trend Micro varoitti, että venäläiset saattavat yrittää hakkeroida Macronin kampanjaa.

 

 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarmo Lius

Tällainen yllättäen julkisuuteen vuotanut hyökkäys on mitä todennäköisimmin Macron oman taustajoukon operoima lavastettu hyökkäys (false flag) jonka tavoite on osoittaa sormella kilpailijan oletettuja venäjä-yhteyksiä.

Tästä on pääteltävissä, että kyseessä on Liberaalidemokraattinen CIA operaatio demokratiaa vastaan.

Mika Jahkola

Ei ole uskottava selitys. Melko turvallisessa johtoasemassa olevan Macronin ei tarvitsisi muuta kuin istua paikoillaan ja välttää virheitä. "Tietovuodon" masinoiminen omin päin juuri nyt olisi omaan varpaaseen ampumista. Se on omiaan lisäämään äänestäjien epävarmuutta ja epäluuloja Macronia kohtaan varsinkin nyt, kun vaaleihin on niin vähän aikaa ja materiaalia on niin paljon, että kellään ei ole aikaa kattavasti analysoida sitä puhumattakaan mahdollisten virheiden oikaisemisesta.

Jarmo Lius

Kuten itsekin toteat, tietovuoto tuli niin myöhään, ettei vuotaneen tiedon sisältöä voi käyttää. Media ehtii operoida vain mielikuvilla. Le Penille tietomurrosta tai tiefon sisällöstä ei ole hyötyä. Tämä nimenomaan osoittaa false flagin suuntaan.

Esko Kotilainen

Salaisuudet esille,mikä vika siinä on?Vai väittääkö Macron että ,kaikki ovat väärennettyjä?
Mieshän on täysin EU eliitin ja Hollanden bulvaani.
Eu komissio on valmis menemään,vaikka väärentämään vaalituloksen,saadakseen viimeisen pelastavan oljenkortensa voittajaksi.
Tätä se demokratia EU.ssa tarkoittaa,Hyi helvetti.

Janne Pohjala

Ei väitä, vaan kampanjaorganisaatio on heittänyt kovin heikon argumentin että seassa voi olla "jotain mikä ei ole totta". Voi olla, mutta hyvin todennäköisesti 95% täyttä totta.

Nämähän ovat yleensä tässä kokoluokassa sähköpalvelimen varmistuksia tai kannan dumppeja joista on otettu osa. Tekijällä oli joko luvallinen pääsy tai joku on voinut palvelimeen murtautuakin.

Jos vaaliorganisaation argumentti on heikko, niin vielä heikompi on esitetty väittämä että teon takana olisi Fancy Bear. Jo USA:n tapauksessa näytöt olivat sen tasoisia että minäkin voisin 25 vuoden IT-uralla esiintyä päivässä "venäläisenä hakkeriryhmänä".

Eihän siihen tarvitse kuin ladata verkosta vanha Ukrainalainen murtotyökalu. Pistää koodin sekaan venäjän kielistä tekstiä, mitä kukaan ei oikea kräkkeri ei tietenkään tekisi, vaan jotain aivan muuta kuin omaa kieltä.

Kääntäisin koodin koneella jonka kellon olen laittanut Moskovan toimistoaikaan ja sitten alkaisin räimiä palvelimia verkossa että saadaan lokiin hyökkäysmerkintöjä. Näin vähillä toimilla olisin "autenttinen Venäjän valtion hakkeriryhmä" jos todisteet on ne mitä asiasta on tähän mennessä esitetty. Tähän kykenee 15v nörttikin.

Ihmisille ei ole lainkaan kerrottu mitkä ovat todisteet asiasta tähän mennessä ovat olleet, ne on pitänyt itse kaivaa USA:n julkisista raporteista.

Jos ne lukee, jokainen IT-asiantuntija tajuaa että näyttö on heikko tai olematon ja lisäksi järjen vastainen. Jokainen kräkkeri esiintyy aina jonain muuna kuin itsenään.

Itse sisällöstähän ei sitten saisi puhua lainkaan. Ainakin useita väitteitä Macronin veroparatiisitileistä on esitetty ja väitetty tiedon vahvistuneen. Voihan se vaikuttaa jos hän on asiasta valehdellut, mutta kuinka paljon, sen näemme illalla.

Tähän astihan on spekuloitu lähinnä sitä että Macronin todellinen kannattajakaarti on samaa luokkaa kuin Le Penin. Jos ne joiden ehdokas ei päässyt toiselle kierrokselle jättävätkin yleisesti äänestämättä, voi Ranskan seuraava presidentti olla kumpi hyvänsä.

Ilkka Korkalainen

Putinin hakkerit ovat jälleen asialla. Putin on tukenut Le Peniä ja rahoittanut hänen vaalikampanjaansa. Le Pen on typeryyttään sortunut yhteistyöhön Putinin kanssa. Putinin tavoitteena on hajottaa EU ja saada vaikutusvaltaa koko Euroopan alueella.

Risto Salonen

Millähän rahoilla taantuva Venäjä näitä hyökkäyksiä tekee milloin Usan pressanvaaleissa, milloin Suomessa ja nyt Ranskassa. Kai tällainen trollaus vaatii paitsi taitoa myös jonkinverran rahaakin. Ei kai ne öljy- ja kaasurahat kaikkeen riitä.

Mikko Toivonen

Aivan ilmilooginen asia. Pietarileaks asialla, kuten kaikessa muussakin demokraattisen maailman ja ihmisoikeuksien hämmentämisyrityksissä. Onneksi nuo operaatiot ovat niin näkyviä ja tunnistettavia että niitä ei saa edes "Lius" selitettyä muuksi.

Petri Hämäläinen

Kansa oppii valheisiin kun niitä tarpeeksi kauan esitetään.

Milloinhan Hiltonin kampanjan hakkerointi oikein selviää venäläisten tekemäksi?

Samaa valhetta on nyt pyöritetty kohta vuosi eikä "tutkimuksista" vaan tule valmista.

Vai on nyt 9 gigaa hakkeroitu? Hui hirveää. Mun iPhonessa on 15 kertainen määrä tiedostoja.