Keskiviikko 23.1.2019

Donald Trump avautui kohupotkuista: ”Tämä Venäjä-homma Trumpista ja Venäjästä…”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.5.2017 12:37
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo pohtineensa maassa vellovaa Venäjä-kohua päättäessään antaa potkut FBI:n pääjohtajalle James Comeylle. Trump valotti päätöstään NBC:n televisiohaastattelussa.

Comey johti FBI:n tutkintaa, joka selvitti, oliko Trumpin presidentinvaalikampanjalla kytköksiä Venäjään ja sen vaikutusoperaatioon viime marraskuun presidentinvaaleissa.

–Kun päätin tehdä sen (antaa potkut), sanoin itselleni, katsos, tämä Venäjä-homma Trumpista ja Venäjästä on tekaistu juttu ja demokraattien tekosyy vaalitappiolle, Trump totesi haastattelussa.

Trump ja Valkoinen talo ovat aiemmin kertoneet, että potkut liittyivät toiseen kohuttuun tutkintaan. Juuri ennen presidentinvaaleja Comey avasi tutkinnan demokraattien presidenttiehdokkaasta Hillary Clintonista, joka oli lähettänyt salaisia sähköpostiviestejä alaisensa tietokoneelta. Demokraatit syyttivät Comeyn pyrkineen vaikuttamaan vaalien tulokseen.

Trump toisti näkemyksensä myös haastattelussa ja syytti Comeyn ajaneen FBI:n kaaokseen.

Samalla Yhdysvaltain presidentti korosti, ettei hän ollut koskaan Comeyn johtaman tutkinnan kohteena.

–Itse asiassa kysyin häneltä, sanoin, jos mahdollista, kertoisitko minulle, olenko tutkinnan kohteena. Ja hän vastasi, että et ole tutkinnan kohteena, Trump sanoi haastattelussa.

LISÄÄ AIHEESTA:

Trumpin erottama James Comey kirjeessä: ”Se on tehty”

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit