Tiistai 22.5.2018

Yli 500 poliisia iski: Vastaanottokeskus paljastui Italian mafian rahasammoksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.5.2017 17:59
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Arkistokuva.
|

Eteläisessä Italiassa poliisi on iskenyt voimalla paikallisen ’Ndrangheta-mafian operaatioihin. Yli 500 poliisia osallistui operaatioon, jossa pidätettiin 68 ihmistä ja paljastettiin vastaanottokeskus, jolla mafia tienasi.

Isola di Capo Rizzuton vastaanottokeskus kuuluu Euroopan suurimpiin. Syyttäjien mukaan mafia on ujuttautunut pyörittämään keskusta ja nauttinut tukirahoista, joita valtio antaa pakolaistoimintaa varten.

– 32 miljoonaa euroa on mennyt suoraan klaanin taskuihin, sanoo syyttäjä Deutsche Wellen mukaan.

Sen lisäksi että vastaanottokeskus on tuottanut rahaa, sitä on myös käytetty mafian rahanpesuun, Svenska Dagbladet ja DW kertovat. Mafia on saattanut pyörittää keskusta jo vuosia. Viranomaiset arvioivat, että nyt paljastunut tapaus on vain jäävuoren huippu, eikä ainoa laatuaan.

Jo aiemmat tutkimukset ovat viitanneet siihen, että keskuksen ilmoitettu pakolaismäärä on ollut liioiteltu sekä siihen, että keskuksen asukkaat ovat saaneet liian pieniä määriä huonolaatuista ruokaa.

Vastaanottokeskus yhdistetään myös katolilaiseen hyväntekeväisyysjärjestöön, ja syytettyjen joukossa onkin paikallinen pappi Edoardo Scordio. Hänen kerrotaan saaneen 150 000 euroa pakolaisten henkisestä ohjaamisesta.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kai Auvinen

Ei niitä väärin käytöksiä Suomessa tutkita. Tai jos tutkitaan , niin ketään ei todelliseen vastuuseen saateta. Tämähän osoittaa vain maan tavan , kuten jokainen muistaa. Nuorisosäätiön tapaus. Sekin oli syyllisten mielestä maan tapa.

Jaakko Paasonen

Poliisioperaatio Italiassa..;-) voiha vee..että pakolaiskeskukseen,ja nyt sitten koko ongelma on poistettu..sekä Eu komissio tyytyväinen...Jyrki Kataista myöten.
Ton ovat tienneet jo vuosia melkein kaikki muut, paitsi meidän omat kepuli/kokoomus ,viherdemarit ja kirkkon suvakki piispat.
Kas kun mediat nyt heräsivät todellisuuteen,joka on aikaisemmin jäänyt kommentoimatta...varsinkin meidän pikku Yleltämme,joka ei varmasti edelleenkään raportoi näistä €Un menestystarinoista.
Suomessahan ei kukaan tee bisnestä
Näillä ns. pakolaisilla.?.eihän?

Esko Riikonen

Kannattaisi tutkia tarkasti SPR:n kirjanpito. Paljonko on onnistut kahmimaan verorahoja vastaanottokeskusbisneksellä. Kannattaa myös tutkia, onko vapaaehtoisten työstä laskutettu valtiota ja vielä sekin, ovatko vapaaehtoiset olleet työttömyyskorvauksella tai joiden muidenkin tukien saajina.

Jari Kaisla

Kyllä meillä täällä Suomessakin osataan ihan vastaavaa tehdä. Täällä toimintaa suojaa vain puolueiden jäsenkirjat. Verovarojen kähmintä omiin taskuihin on hurjempaa kuin osattaisiin edes uskoa. Tämä majoituskähmintä on opittu jo pitkän ajan kuluessa vuokra-asuntobisneksestä. Suomessa mafia nimetään vain puolueeksi.