Lauantai 25.5.2019

Taas uusi Trump-kohu: Vakavia syytöksiä Venäjä-tutkinnan häirinnästä

Luotu: 
17.5.2017 07:47
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump käski helmikuussa liittovaltion poliisin FBI:n silloista johtajaa James Comeya lopettamaan tutkinnan liittyen Trumpin entiseen turvallisuusneuvonantajaan Michael Flynniin, kertoo Talouselämä The New York Timesin pohjalta.

Lehti perustaa tietonsa muistioon, jonka se kertoo Comeyn tehneen Trumpin kanssa käymästään keskustelusta. Lehden mukaan keskustelu käytiin vain päivä sen jälkeen, kun Michael Flynn oli eronnut tehtävästään. Muistioonsa Comey on kirjannut presidentti Trumpin pyynnön lopettaa entisen neuvonantajansa Flynnin Venäjä-kytkösten tutkinta.

–Flynn on hyvä tyyppi. Toivon, että voit päästää tästä irti, Trump sanoi Comeylle lehden mukaan.

Valkoinen talo on kiistänyt, että presidentti Trump olisi pyytänyt Comeyta tai ketään muutakaan lopettamaan Flynnin tutkinnan.

Kongressin toiminnan laillisuutta valvova komitea määräsi myöhemmin, että liittovaltion poliisin FBI:n on tuotava Trumpin ja Comeyn tapaamiseen liittyvät muistiot julki viimeistään 24.5. Demokraattipuolueen johto on syyttänyt tapauksen johdosta Trumpia oikeuslaitoksen toiminnan estämisestä.

Lähde: Talouselämä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Reima Hunaja-Aro

Sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltain vaaleihin vai ei? Halusiko Trump lopettaa turhan tutkinnan? Mitä sitten jos vaikka sekaantui, sellaista on tapahtunut ja tulee tapahtumaan jatkossakin muidenkin maiden kohdalla, niin kuin on väitetty. Eikö ole ollut jo kauan selvillä, että asian vatulointi vahingoittaa jenkkejä itseään. Vaalien jälkipeli vain jatkuu, koska demokraatit eivät hyväksy tulosta.
Demokratian olemus pitäisi sisäistää uudelleen.
Totta kai uudelle itseppäiselle presidentille tulee ylilyöntejä, mutta aikaa myöten hänen käytöksensä rauhoittuu, mutta myös tiukentuu ja koventuu.
Ehkä amerikkalaiset valitsivat itselleen sittenkin hyvän pressan.

Tuomo Niemelä

Trump on kärsimätön mies.

Kun Obama kaksi vuotta sitten esitti samanlaisen toiveen Clintonin suhteen, Comey vapautti tämän synneistä. Mutta siihen meni joku kuukausi. Donald Trump ei jäänyt odottamaan, mitä Comey tällä kertaa mahdollisesti tekisi vaan antoi tälle heti kenkää.

Joku syyttäjä asian tosin taitaa sielläkin päättää, eikä poliisi.