Sunnuntai 26.5.2019

”USA kärsii skitsofreniasta” – Vladimir Putin asettui Trumpin tueksi

Luotu: 
17.5.2017 19:43
Päivitetty: 
17.5.2017 19:48
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Venäjän presidentti Vladimir Putin on asettunut tukemaan Donald Trumpia höykytyksessä, johon Yhdysvaltain presidentti on joutunut kotimaassaan.

Putin kiistää Trumpin jakaneen minkäänlaista salaista tietoa venäläisministeri Sergei Lavroville.

– Yhdysvallat on kehittänyt poliittisen skitsofrenian [jakomielitaudin], se on ainoa asia mikä mieleeni tulee, kun kuulen syytöksiä, joiden mukaan presidentti on paljastanut salaisuuksia Lavroville, Putin sanoi medialle keskiviikkona.

Putin vitsaili joutuneensa nuhtelemaan ulkoministeri Lavrovia, koska tämä ei ollut jakanut kuulemiaan salaisuuksia Putinille, kertoo venäläinen uutistoimisto Tass.

Samalla Putin tarjoutui lähettämään Yhdysvalloille kirjallisen muistion tai nauhoituksen Trumpin ja Lavrovin käymästä keskustelusta, CNN kertoo. Keskustelun julkistamista kongressin jäsenille on vaadittu USA:ssa.

Putinin mukaan venäläisvastaisuus vaikuttaa aiheuttavan epävakautta Yhdysvaltain sisäpolitiikkaan.

Amerikkalaiskanava CNN pohtii jutussaan, mikä on Putinin motivaatio antaa julkisesti tukea Trumpille. Vaikuttimena voi olla aito halu tukea presidenttiä, joka mahdollisesti voisi parantaa Venäjän ja USA:n suhteita, tai toisaalta pyrkimys ajaa USA entistä syvempään poliittiseen kriisiin herättämällä lisää epäilyksiä Trumpia kohtaan. USA:n kuohunnan taustalla on liittovaltion poliisin FBI:n tutkimus nimenomaan Putinin Venäjän mahdollisesta vaikutuksesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Yhdysvalloissa demokraatti Al Green on ensimmäisenä kongressin jäsenenä vaatinut virkasyytteen nostamista Trumpia vastaan, mikäli väitteet Trumpin vaikutusyrityksestä FBI:n tutkintaan pitävät paikkansa. Virkasyyte voisi käynnistää prosessin, joka johtaisi presidentin erottamiseen, mutta tämä ei olisi välttämätön lopputulos.

Lue myös:

Väite: Jopa Venäjä huolestui USA:n kaaoksesta – FBI-pomon muistio ”eksistentiaalinen uhka” Trumpille

Strategi ennustaa Trumpille potkuja: ”Suuren luokan virhearvio”

Taas uusi Trump-kohu: Vakavia syytöksiä Venäjä-tutkinnan häirinnästä

Trumpilta yllättävä tunnustus huippusalaisen tiedon vuotamisesta: ”Kerroin Venäjälle ja minulla oli siihen täysi oikeus”

Trumpilta uhkaus erottamalleen FBI-pomolle: ”Hänen on syytä toivoa ettei ole nauhoitteita”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teemu Terava

Trumpilla on ongelma. Hänen uskollisin tukijansa on haitallisin hänen poliittiselle riippumattomuudelleen ja uskottavuudelleen.
Mitä enemmän Putin tukee Trumpia sitä suuremmalla innolla Trumpin suhteita Putiniin ja venäläisiin epäillään ja tutkitaan.
Putin tietää tämän, eikä Trump voi sille mitään, että roikkuu koukussa.

Timo-Pekka Mustakallio

Pah, Trumpin kimppuun hyökkäilee vain verbaalisia paperitiikereitä - ja nekin vain tappiostaan tulistuneen Clinton-tukijoukon taholta (tunnettu roskamedia kuten NY Times, Washington Post tai Trumpin ensi pressikokouksessaan nolaama CNN-roskakanava).

Hänhän nauraa niille makoisasti iltaisin harjatessaan tupeetaan :)

Jukka Lampinen

Putinin motiivi näyttää olevan teve järki, Usan ongelma on sama kuin Suomenkin, yritetään väen väkisin pitää vihollissuhteita yllä.
Vaikka vihollinen yrittää kaikin keinoin vakuuttaa että me emme ole vihollisia emmekä halua olla, niin miksi sitä ei voi uskoa.
Selitys on hyvin yksinkertainen USA haluaa olla vihollinen, kuvitelkaa nyt mitä tapahtuu jos USA luopuu uskomuksestaan Venäjä vihaan, se johtaa taloudellisen ja poliittisen järjestelmän romahtamiseen.
Venäjän pitää olla vihollinen, kaikki rakentuu sen varaan, ulkopolitiikka, puolustusvoimat, talouspolitiikka.

Miksi Usan media on sekaisin, samasta syystä, rauha ja Venäjän ystävyys murtaa niiden maailman ja ne huutaa hysteerisesti.
Mutta eikö niin tee Sanoma OY:kin sekin on aivan hysteerinen, kun ei kestä sitä ajatusta että Venäjä ei olisikaan vihollinen.

Venäjä on tekemässä Kekkoset, se murskaa USA-EU imperiumin rauhan ja ystävyyden työllä.
Ja tiedätekö, Venäjä tulee voittamaan.

Keijo Lindgren

Amerikkalaisille on opetettu että Venäjä on vihollinen ja venäläisille on opetettu että USA on vihollinen.
Tämä sotilaallinen varustautuminen ei koskaan johda mihinkään koska molemmat ovat ydinasevaltioita.
Kummatkin maat ovat sotineet itselleen vaarattomasti vain kehitysmaita vastaan.

Jukka Lampinen

Sinun logiikassasi on yksi paha virhe, Putin ja Venäjä on vuosikausia systemaattisesti tarjoneet ystävyyden kättä Usalle, Suomelle ja EU:le.
Mutta se on aina torjuttu, Venäjä on ollut erittäin aktiivinen, sota alkaa aina jonkun tekosyyn varjolla ja rauha torjutaan samoin jollain tekosyyllä.

Fakta on että EU:un laajentuminen ja yhtenäisyys, perustuu suurin osin sille että Venäjä pidetään vihollisena ja uhkana.
Usassa okeastaan kaikki perustuu siihen etä Venäjä pidetään vihollisena.

Mikä on se ratkaiseva asia, tietenkin se että fakta että USA-EU liittouman ylivoima taloudellisesti ja sotilaallisesti on lähes 20 kertainen.
Venäjä ei voi olla Usan ja EU:un vihollinen ja uhka, kukaan venäläinen ei ole niin hullu että kuvittelisi Venäjän hyökkäävän Usaan.
Joten Putin on oikeassa Amerikkalaiset on hulluja, heillä ei ole mitään syytä pelätä Venäjää.

Heikki Rosti

Hi! N.s talousasiantuntijat ovat Suomessakin vaihtamassa Amerikan presidenttiä ja ennustavat niin.Me emme ennusta,me tiedämme.Palaan aiheeseen 20.01.2021 tai sen jälkeen.Amerikan Demarit voivat tulla sitten kyselemään ,mistä sen tiesit ,että Amerikan presidentin asema on näin vahva.