Tiistai 18.6.2019

Italia ja Ranska sanaharkassa maahanmuuttajista: ”Tämä ei voi olla vain Italian ongelma”

Luotu: 
2.7.2017 09:19
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Italiaan on alkuvuoden aikana tullut lähes 84 000 turvapaikanhakijaa. Kuvassa turvapaikanhakijoita jonottamassa oleskelulupahakemuksen jättämistä Napolissa.
|

Italian, Ranskan ja Saksan sisäministerit kokoontuvat tänään pohtimaan maahanmuuttokriisiä. Italia uhkasi viikolla sulkea satamansa ulkomaisilta laivoilta, jos se ei saa apua pakolaistulvan hoitamiseen.

–Se, mitä tapahtuu silmiemme Italiassa, on leviävä tragedia. Tämä ei voi olla vain Italian ongelma, YK:n pakolaisasioiden lähettiläs Filippo Grandi kommentoi BBC:lle.

Euroopan parlamentin italialainen puhemies Antonio Tajani vaati perjantaina Ranskaa tekemään oman osansa. Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi maansa olevan valmis auttamaan todellisessa hädässä olevien turvapaikanhakijoiden kanssa, mutta ei muiden maahanmuuttajien kanssa.

–Ranskan asenne on huolestuttava. Italia ei pysty käsittelemään tilannessa, jossa maahan tulee 6 000 ihmistä päivittäin, Italian entinen pääministeri ja EU-komissaari Romano Prodi totesi uutistoimisto Ansalle.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on ilmoittanut neuvottelevansa pakolaiskriisin hoidosta Italian ja Kreikan pääministerien kanssa ensi viikolla. 

–Euroopan turvapaikkajärjestelmän uudistaminen on vienyt liian pitkään. Italia ja Kreikka tarvitsevat apua tässä asiassa, Juncker sanoi Ansan mukaan.

YK:n mukaan Italiaan saapui pelkästään viime viikonloppuna 12 600 turvapaikanhakijaa. Vuoden alusta tulijoita on ollut lähes 84 000.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Vesa

Palauttaminen on tietenkin luonnollinen ratkaisu. Jos halutaan palvella vielä humaanimmin, sunnimuslimit voidaan toimittaa sunnivaltio Saudi-Arabiaan ja shiiamuslimit shiiavaltio Iraniin. Väkisin Eurooppaan tunkeville oikea paikka on pohjois-Afrikkaan YK:n pakolaisavun perustettava suurleiri, jossa siirtolaiset voivat ansaita elantonsa maataloudella. Tähän malliin voidaan siirtyä pikaisesti vuokraamalla alue Niilin suistosta, jossa ensimmäiset uudisasukkaat alkavan uuden turvaelämänsä leiriä rakentamalla.

Kimmo Tallqvist

Hyvä Esko.
Vihdoinkin kuulee tolkun puhetta.
IMF voisi alkuun rahoittaa investoinneissa ja WTO voisi alkuvuosiksi antaa tullivapauden ja vientitukiaiset jotta yritteliäinen osa pakolaisista voisi alkuun ansaita elantonsa.
Äkkiä loppuisi afrikan joukkovaellus libyan rannikolle kun elintasosurffareiksi eurooppaan pyrkivät kuulisivat joutuvansakin omalle mantereelle ihan oikeisiin töihin ja että ilmaista rahaa ei olekkaan kultalandia ,eldorado euroopassa tarjolla .
Inhimillisesti on táysin ymmärrettävää ,mutta ei hyväksyttävää että totta helvetissä afrikan mangrovevelliä kuivatussa lehmän/kamelinpaskassa kokkaava köyhä, joka elää parilla USD/ pv. lähtee toki tänne eurooppaan vaeltamaan valmiiden lihapatojen ääreen kun kuulee että sinisilmäiset suvakkihölmöt antaa täällä yli vuoden liksan käteen ja vielä kieltää tekemästä töitä ennenkuin hallintobyrokraatti on käsitellyt hänen puutteliset,olemattomat paperinsa.
Jono eurooppaan on loputon.
Voi olla että olen inhorealisti mutta käsi sydämmelle.
Mikä on vapaaehtoisjärjestöjen todellinen,oikea motiivi kun nyt muka ylihumaanissa maailmanparannuskiimassa roudataan välimeren taksivenepalvelulla onnenonkija porukkaa eurooppaan jo libyan rannikoltakin ?
Mitä ylisuvakki tällä toiminnalla loppupeleissä tavoittelee ?
Joko hän yrittää rosvota avustusrahoja itselleen ja/tai edustamalleen järjestölle (EU tutkii jo mahdollisia väärinkäytösepäilyjä) tai Sitten hän on oikeasti niin sinisilmähölmö ettei ymmärrä että minkään valtion kantokyky ei yksinkertaisesti riitä kokonaisen maanosan väestön roudaamiseen tänne.
Anteeksi suvakit että olen niin tolkun hölmö kun en ymmärrä kauanko tätä porukkaa on tarkoitus roudata tänne eurooppaan rasitteeksi välimeren yli ?
Maailman tappiin vai onko tarkoitus autioittaa afrkka?
Mistäs ne rahat jatkossa tulee koko jengin elättämiseen?
Itsestään taikaseinästä sanoi kettutyttö ja osti kerroshampurilaisen ja lisää meikkejä .
Jokin logiikka tässä järjenvastaisessa touhussa ei nyt vain täsmää.

Marjukka Aronen

Valitettavasti suurin osa afrikasta salakuljettajien välityksellä tulevat ns. pakolaiset eivät tule laillisesti työllistymään Euroopassa, vaan päätynevät joko pimeisiin hanttihommiin tai rikolliseen toimintaan, mistä on jo saatu esimakua mm. Ranskan Calaisin kohdalla.

Oiva Luosujarvi

Englanti sai juuri uuden lentotukialuksen, jota pitäisi testata seuraavat 2 vuotta.
Voisivat viedä sen välimerelle Libyan edustalle ja alkaa tositestauksen merimaaleja kohtaan, jos rannikon venepaikkojen tuhoaminen ei lopeta pakolaistulvaa.
Luulisi lentotukialuksen tulivoiman yhdessä saattolaivueen kanssa riittävän upottamaan, jokaisen aluksen jo ennen niiden rantautumista Libyaan.
Lentokoneet voivat valvoa samoin Kreikan edustaa.

Italian pitäisi vain sanoa muille, ettei Italian satamiin ole asiaa, jos kyydissä on pakolaisia ja alus ei ole Italian rannikkovartioston alus. Huvialukset tuovat salakuljettamiansa pakolaisia suoraan Libyan rannikolta satamiin ja ne huvialukset olisi takavarikoitava ja miehistön jäsenet ihmis-salakuljetuksesta tuomittava pakkotyöhön ongelmajätelaitoksille 25 vuoden ajaksi.

Irja Norppa

Makaronimaa on alunperinkin ollut liian lepsu, siellä vasta onkin sinisilmäistä porukkaa. Ovat kai olleet siinä luulossa, että EU tulee apuun. Mutta kun halukkaita vastaanottajamaita ei olekaan, on kylmä totuus edessä.

Eero Pekonen

EU on täydellisesti kykenemätön rarkaisemaan tätä kansainvaellukseen liittyvää ongelmaa. Merkel ja muut länsimaiden keskeiset johtajat eivät edes ymmärrä, mitä varten jäsenvaltioiden armeijat ovat olemassa. Velttoja ja turmeltuneita johtajia ja niin taitaa olla suri osa kansoistakin.

anita frisk

Eipä juuri yllättänyt, että tuossakaan kuvassa ei ollut yhtään naista, lasta tai vanhusta. Montakohan heitä ylipäänsä oli 84.000 tulijan joukossa?

Tuohon Italian, Saksan ja Ranskan sisäministereiden meetingiin olisi kannattanut kutsua mukaan myös Espanjan edustaja antamaan käytännön opastusta maahanmuuttokysymyksissä. Espanjassa ilmeisesti tehdään jotain oikeinkin, koska sinne on näitä afrikkalaisia tulijoita nykyään melko vähän (muistaakseni luokkaa 9-10.000/v.), aikaisemmin toki enemmän. Sinänsä ihmeellistä, koska läntisestä Afrikasta on huomattavasti lyhyempi matka Espanjaan kuin Italiaan. Toisaalta Italiasta on lyhyempi matka hyvän sosiaaliturvan maihin.

Markus Vuorivirta

Itsekin kyllä olen ihmetellyt, että miksi hitossa "pelastetaan" ihmisiä kilometrin päässä libyan rannikolta ja tämän jälkeen laiva kuskataan sadan kilsan päähän eurooppaan. Eiköhän meripelastustehtävä voida hoitaa niin, että tipautetaan takaisin lähimpään satamaan (lähtösatamaan). aika nopeasti tyrehtyy avuntarve kun aletaan toimia oikein. Niin ja sympatiat italialle, onkin täysin käsittämätöntä, että EU ihan oikeasti odottaa, että vain kaksi valtiota hoitaa käsittämätöntä ryöppyä. Tosin eipä sekään mikään ratkaisu ole, että näitä levitellään sitten ympäri euroopan. Se on joko meripelastustehtävät pitää lopettaa ja antaa niiden sitten upota mereen TAI sitten vain palautetaan sinne mistä ovat tulleetkin... Australian malli - hylätty saari jossain keskellä ei mitään myöskin voisi toimia. Niin että mantereelle ei tuoda ollenkaan...

Heinonen Jussi

Suomeen ei pitäisi ottaa ollenkaan afrikkalaisia. Mutta varmaan jatkossakin otetaan ja viime aikoina on otettukin kovin paljon afrikkalaisia. Siis turisteina he saisivat tulla ja jos itse kustantavat elämänsä, niin sekin olisi ihan vielä hyväksyttävää. Monet tietysti syyttävät minua, että puhun rasistisesti, mutta asiahan on niin, etteivät Afrikan ongelmat siitä ollenkaan parane, että Suomi ottaa afrikkaisia pakolaisia ja ns. elintasopakolaisia tuhansittain joka vuosi. Päinvastoin pitkällä tähtäimellä tämä kehitys on haitallista myös Afrikallekin. He eivät tosissaan yritä omalla mantereellaan pistää asioita kuntoon, vaan luikkivat tiukan paikan tullen eurooppaan paremman elintason piiriin. On vielä melko todennäköistä, etteivät Suomeen päässeet afrikkalaiset haluakaan palata takaisin Afrikan mantereelle, vaikka omassa maassa olot rauhoittuisivatkin; tästähän on esimerkkejäkin vaikka kuinka paljon olemassa.

Timo Hietanen

Saksa ja Ranska taas kukkoina tunkiolla määrittelemässä, mitä muut maat saavat tai
eivät saa tehdä. Kehitysapuun, terveydenhoitoon ja lapsikuolleisuuden vähentämiseen
tähdänneet toimet ja puhtaampaa vettä miljoonille afrikkalaisille. Onhan yhtälö ja nyt
ne laskutoimitukset vasta alkavat.

Jouko Repo

Siirtolaisia tuodaan toiselta mantereelta yhteiskunnan varoilla. Ei vaikuta ihan täyspäiseltä. Näistä tulijoista muuten vain pieni osa on nk. pakolaisia. Osa tulee normaaleista valtioista vain hakemaan leveämpää leipää ja duunia. Lähtömaissa sitten odotellaan tekstiviestiä onnistuneesta matkasta. Viestin jälkeen lähtee lisää porukkaa valumaan kohti välimeren rantaa.

Tulijoita on miljoonia jonossa. Koska tämä hulluus loppuu ?

toni poutiainen

Sitten kun se lopetetaan. Päättäjillä ja broilereilla ei sitä tahtoa ole, eikä tule. Nyt kun Syyrian tilanne rauhoittuu, niin voidaankin seuraavat tulijat perustella 'ilmastopakolaisilla'. Tosin Syyrian tilanteella perusteltiin meille tulleet afgaanit, irakilaiset ja somalitkin, että sinällään aika sama millä perustellaan, kun kansalla on tapana niellä kaikki pureksimatta ja nettikirjoittelua ihmeellisempää vastustusta ei ole.