Maanantai 18.6.2018

Amerikkalaisasiantuntija: ”Vladimir Putin viritti ansan ja Donald Trump astui siihen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.7.2017 12:04
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trump ja Vladimir Putin tapasivat ensimmäisen kerran G20-kokouksessa Hampurissa perjantaina.
|

Georgetownin yliopiston vieraileva tutkija, Obaman hallinnon viestintäjohtaja Jen Psaki ei anna Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille korkeaa arvosanaa ensimmäisestä tapaamisesta Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

–Putin viritti ansan ja Trump astui siihen. Se oli odotettavissa ja Trump antoi sen tapahtua, hän kommentoi tapaamista CNN:n julkaisemassa mielipidekirjoituksessa.

Tapaamisen pääpuheenaiheeksi nousi julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan odotetusti Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin viime vuonna. Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan Putin kiisti sekaantuminen ja Trump hyväksyi tämän. Yhdysvaltain ulkoministerin Rex Tillersonin mukaan Trump kovisteli Putinia aiheesta ja sanoi Yhdysvaltojen vaativan, että Venäjä sitoutuu olemaan sekaantumatta enää Yhdysvaltojen sisäisiin asioihin.

Psaki kiinnittää huomiota kuitenkin siihen, ettei Trump kovistellut Putinia enempää vaan sen sijaan ilmoitti, että keskustelussa siirrytään aiheisiin, joista ollaan vähemmän eri mieltä.

–Yhdysvaltain tiedustelupalvelu sekä niin republikaanit kuin demokraatitkin kuten myös Trumpin hallinnon edustajat ovat vakuuttuneita venäläisten sekaantumisesta. Kuitenkin yksinkertainen vakuutus Putinilta ohittaa Trumpin mielestä kaiken tämän, hän kirjoittaa.

–Diplomatiassa ei usein tarjoudu tilaisuuksia painostukseen, eikä uusia tilaisuuksia yksinkertaisesti tule. Mitä venäläisiin tulee, tapaus on heidän mielestään nyt käsitelty, Psaki jatkaa.

Demokraattiryhmää Yhdysvaltain senaatissa johtava Chuck Schumer sanoi heti Tillersonin lausunnon jälkeen, että on häpeällistä, ettei Trump kovistellut Putinia enempää.

–Tämä on häpeällistä ja vain rohkaisee Venäjää sekaantumaan vaaleihimme myös tulevaisuudessa, hän totesi lausunnossaan Bloombergin mukaan.

Lue lisää: Sekavia tietoja Vladimir Putinin ja Donald Trumpin tapaamisesta - ”Häpeällistä, herättää levottomuutta”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Demarit ovat hirttäytyneet CNN:n sanoin tähän "The Big Nothing" -burgeriin, jonka he itse rakensivat kun heidän oma toimintansa ulkomaiden suurien lahjoitusten ja Clintonin säätiön yhteys paljastui.

Tähän liittyi myös se että "kaikki tiedustelu on vakuuttunut" hokeminen, mutta kaikki myöntävät CNNää myöten että näyttöä ei ole ollut eikä ole.

Asia on siten täysi kupla, jota jauhetaan koska sillä CNN ja demarit ovat saaneet huomiota ja tätä on käytetty myös hiekkasäkkinä, ettei USA keskustelisi neljään vuoteen Venäjän kanssa kuin väitetystä Venäjän vaikuttamisesta.

Ainoa vain että kaikki alkavat nähdä tämän asian. Vaikka demarien CNN, Sanoma ja Yle kuinka laulaisivat CNN -uutisia. CNNn uskottavuus on viimeaikaisien paljastusten ja toimiensa jälkeen USA:ssa vapaapudotuksessa.

Psaki toki Obaman evp PR -päällikkönä voihkii kun koko tapaaminen ei mennytkään vaaliasiaan vaan saatiin heti positiivisia tuloksia aikaan. Tätä hän väittää heikkoudeksi, mikä on naurettavaa.

Voisiko demarit nyt selittää kenen etu on se että USAn välit tekemällä tehdään huonoiksi jonkun maan kanssa ja vedetään Eurooppakin tähän mukaan. USA (Nuland, Pryatt, State Department, CIA / Brennan) tekivät jo toisen vallanvaihdon Ukrainassa 2014 (2004 Oranssi vallankumous oli ensimmäinen).

Siitä alkaen tämä valtaan nostettu joukko on kaikin keinoin pyrkinyt kriisiin Venäjän kanssa mikä on täysin sama pelikirja kuin Britit tekivät Intialle, kun joutuivat luovuttamaan siirtomaavallan pois. He loivat Pakistanista Anti-Intian.

Ukrainan kriisi luotiin Obaman apulaisulkoministerin hakkeena Anti-Venäjäksi, USAn sotilasalueen laajentamiseksi itään, aseiden lisäämiseen Euroopassa ja Venäjän eristämiseksi, jotta EU ei liukuisi Kiinan eli BRICS maiden talousyhteistyöhön vaan saataisiin kaapattua TTIP -sopimuksella USAn talouspiiriin.

Ja Psaki vielä jaksaa määkiä, vailla aivan liian suuri osa yleisöstä tietää jo mistä tässä on kyse.

Jyri Virmalainen

Täysin samaa mieltä Janne Pohjolan kanssa. Kun Uusi Suomikaan ei vaivaudu miettimään lainaamiensa "asiantuntijoiden" uskottavuutta alkaa meikäläinen miettiä, että pitäisikö perustaa oma nettikanava (halpaa ja helppoa nykyään), jossa käännettäisiin esim. Fox Newsin ja muitten konservatiivikanavien uutisia suomeksi, jos tunnettujen Suomalaisten uutisknavien oma angloamerikkalaisen uutistarjonnan seuraaminen on näin heikkoa. CNN:n valeuutiset on jo moneen kertaan paljastettu Fox Newsin toimesta. Salakuvaus, jossa paljastui itse CNN:n pääjohtajan mielipide, että uutisia on liioiteltava, koska kilpailu on kovaa katsojaluvuista (It's All About Ratings hän sanoi, jälleen erääseen CNN:n valheeseen liittyen).
Ei ihme, että USA:N suurimman uutiskanavan Fox Newsin myynti on kolme kertaa suurempi kuin kahden seuraavan kanavan (CNN ja MSNBC) YHTEENSÄ! Trumpin kiistattomia saavutuksia ei CNN eikä Uusi Suomikaan näköjään noteeraa miksikään. Niitä on kuitenkin monta, mutta niistä kirjoitan toisella kertaa lisää.

Matti Loikkanen
Vastaus kommenttiin #21

Ja mitkä ovat "Trumpin kiistattomat saavutukset"? Tarkoitatko kai kun Trump julisti viisi vuotta Fox Newsssä että Obama on syntynyt Keniassa ja tällä valheella pääsi presidentiksi. Kyllä se on iso saavutus.

Ennen Trumpin pääsyä presidentikasi, hyvät talous numerot olivat "fake news",
mutta nyt "the numbers are very much real" kuten Sean Spicer asian ilmaisi.

Muuten Fox kanavan kaikki pomot ovat saaneet potkut, kun puristelivat naispuolisia alaisiaan vääristä paikoista. Halloo!

Mikko Toivonen

Tämähän oli muutenkin täysin selvää ennakolta, että Putin, joka sentään on älykäs muista ominaisuuksistaan huolimatta, vie Trumppia kuin sitä suomalaista jauhomakkaraa grilliin.

Toisaalta asia on niinkin, että jos 43% amerikkalaisista hyväksyy tämän laatuisen johtajan itselleen niin vain he voivat (Fly over states voters) tilanteen ja Amerikan maineen palauttaa vaaleissa. Mahdollisesti jo seuraavissa alle kahden vuoden päässä olevissa täyte vaaleissa.

Mikä eniten ihmetyttää että amerikasta on löytynyt niin monta yes ihmistä jotka nyt toimivat Trumpin hallintona.

Onni on se, että kuitenkin enemmistä amerikkalaisista äänestäjistä ymmärtää tilanteen, vaikka ei presidentinvaaleissa parempaan tulokseen riittänytkään US vaalisysteemistä johtuen.

Euroopan ja EU johtajien pitää tästä tilanteesta kuitenkin oppia ja ymmärtää että sen on varmistettava liittonsa itsenäisyys siinä missä rajojensa pitävyyskin ja siihen on yksinkertaisesti panostettava enemmän ja paremmin.

Myös ilmastokin "paranee" jos Eurooppa tekee tarvittavat toimet lopun maailman kanssa ja antaa Trump US painia itsensä kanssa ja tuottaa tuotteita itselleen.

Antero Kuortti

Varmaankin viittaat luvulla 43% Trumpin saamiin ääniin tai osuuteen, mutta haluan täsmentää, että Trump sai n. 25% jenkkien äänestysikäisten äänistä.

Kun käytetään numeroita mielipiteen tukena, olisi oltava tarkkana, että luvut ovat oikein.

Sanallisissa mielipiteissä voi samankaltainen täsmällisyysvaatimus olla liikaa vaadittu.

Petri Hämäläinen

Vai että "ansa"? Ihme ettei "loitsu"?

Surullisinta on se että suomalainen media on viimeisinä vuosina mennyt mukaan tähän moraliseen emotionaaliuutisointiin.

Asiat eivät ole enää asioita, vaan ne on hyvän ja pahan taistelua. Viekkauksia ja salajuonia. Usassa jankutetaan viime syyskuusta eli jo 10kk jostain "venäläisestä vaikutuksesta vaaleihin". Tuloksia, tekoja ja seurauksia ei ole. On vain 10kk unelmahöttöä.

Harri Olavi

Tämä on siis tasan tarkkaan törkeätä viestintää Uuden Suomen tasoiselta lehdeltä. Otsikko kertoo "asiantuntijasta" ja muista henkilöistä jotka sanovat että Trump meni ansaan, kummatkin "asiantuntijat" ovat Obaman aikaisia demari pellejä jotka sanovat mitä tahansa voidakseen heikentää Trump'in uskottavuutta. Jos siellä olisivat olleet em., demarit he eivät olisi uskaltaneet kovistella Putinia alkuunkaan, ja vielä vähemmän joku suomalainen puupää politiikko.

Jukka Lampinen

Puhuuko tämä asiantuntija diplomatiasta, kun kyse on koko maailmaa koskevista, äärimmäisen tärkeistä neuvotteluista.
Niin ei tosiaankaan ole diplomaatista alkaa haistattetelemaan jostain venäläisestä hakkerista, joka ehkä on yrittänyt sekaantua Usan vaaleihin.
Samanlaista häirikkö diplomatiaa, vaaditaan myös Niinistöltä.
Lehdistö esittää hulluja väitöksiä, venäläisissä kiinteistöissä piileksivistä vihreistä pikku-ukoista.
Ja Niinistöä vaaditaan sitten, haistatelemaan näistä pikku-ukoista Putinille.

Kalle Erkkilä

Hohhoijaa... Uuden Suomen vasemmistomedia siteeraa CNN:ää, joka on jäännyt kiinni valehtelusta useampaan otteeseen.

Uusi Suomi ei tietääkseni ole uutisoinnut, että jo Obamalla oli tietoa epäillyistä venäläisten sekaantumisesta presidentinvaaleihin. Obama päätti olla tekemättä asialle mitään, koska uskoi, että Hillary voittaa vaalit.

Veijo Paasonen

Obamalla oli tietoa epäilyistä, ei faktaa. Eikä sitä faktaa ole koskaan löytynyt Venäjän osallisuudesta. Clintonin osallisuudesta Sandersin häviöön on olemassa todisteita sekä hänen osallisuus useamman maan sisällissotaan ja/tai maan sisäpolitiikkaan vaikuttamisesta on todistettu sähköpostivuodoin ja hänen omin sanoin.

Jukka Kautto

Obaman hallinnon viestijäjohtajan titteli leimaa koko tarinan "happamia sanoi kettu". Yhteydessä ei kerrota, ettei edes FBI saanut tutkia demokraattien puoluetoimiston laitteita, joita väitettiin Venäjän hakkeroimaksi. Sen sijaan vaalikampanjapomo Podesta oli kyllä vastannut johonkin alkeelliseen phishing emailiin tyyliiin "olet voittanut Espanjan lotossa, klikkaa tähän". Tästäkö sitten olisi pitänyt keskustella huippukokouksessa. Vasemmisto elää kyllä nyt ihan omassa vaihtoehtoisessa todellisuudessa.

Timo-Pekka Mustakallio

Ensin nousi ihmetys ketä tällainen supermies-Putinin myytti oikein palvelee (kieltämättä hän on kylläkin teräväpäinen mies, erinomainen manageri, ja hyvä löytämään kyvykkäitä alaisia: yleensä tällainen yhdistelmä on kova-kova-kova vastustaja), vai onko asialla virkamies- tai poliitikkohöppänä jolle ei kerta kaikkiaan juolahda mieleen parempaa selittelyä epäonnistumiselleen kuin "vastustajan yliluonnolliset kyvyt"...

... mutta jaahas, äänessä jokin random democraatti, ja äänitorvena "FNN". Voimme siis rauhassa kääntyä jatkamaan puutarhanhoitoa, grillaamista, nokosia, tai mitä kukin näin keski-"kesällä" olikaan tekemässä. "Don`t bother... it`s that useless CNN again".

Jarmo Lius

Media olisi mieluusti uutisoinut juupas-eipäs väittelyn.

Entä jos Putin puhui totta - sellaista vaihtoehtoa media ei edes pohdi, koska seuraavaksi se joutuisi pohtimaan, kenen etua jatkuva venäjän leimaaminen palvelee.

Galina Peltola

Roskalehdet itkee. Parasta luettavaa, tekstistä näkee kirjoittajan ilmeetkin, turhautuneisuuden ja ehkä kyyneleenkin. että ei tullutkaan riitaa.En ymmärrä miksi Suomi nautti rolista- pieni koiran räksyttämisestä . Nyt taaskaan asiat eivät suju, kuten media ennakoi. USAn ja Venäjän 'karmeista' suhteista on uutisoitu koko alkuvuosi, ja miten kävikään: presidentit haluavatkin rakentavia välejä.

Jyri Virmalainen

"presidentit haluavatkin rakentavia välejä."
Paras kun ei arvailla, mitä siellä kulisseissa on sovittu. Aika näyttää. Täytyy muistaa mitä Obama eräällä reissullaan kuiskasi Medvedevin korvaan: "Minun täytyy tulla valituksi seuraavissa vaaleissa. Ymmärräthän sen. Vaalien jälkeen minulla on enemmän joustavuutta." Ja Medvjedev nyökkää ymmärtäväisesti. Paha vaan, että tämä sanominen on salakuvausvideona ja -äänenä katsottavissa Fox Newsin Youtube -lähetyksestä. Auch!

Matti Loikkanen

Ja mikä tässä oli niin pahaa kun demokraattisesti valittu presidentti sannoo, että virkakauden loppupuolella, hänen täytyy odotta seuraavien vaalien tulosta, ennen kuin voi tehdä pitkäaikaisia päätöksiä. HALLOO!

Fox teki tästäkin ison metelin, koska näki siinä tilaisuuen haukkua ja mustamaalata Presidentti Obamaa. No Spin Zone!!

Tapio Mäkeläinen

Putin vie ja Vanellus Vanellus vikisee että hyvin meneen
Miten joku voi uskoa tähän. Mitä tulee demokratian voimaan niin tämä sen heikkous onkin. On meilläkin hakkaraiset, tony halmeet ja vaikka ketä onnenkantamoisia.
Lapsellisempaa ja typerämpää ei ole kuin nämä Hra kiinteistöjobbarin . allekirjoitusperformanssit.
Onhan Putinkin demokraattisesti valittu.