Maanantai 18.6.2018

Työntekijä kertoi jäävänsä sairauslomalle henkisistä syistä – toimitusjohtajan vastauksesta tuli hitti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.7.2017 07:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kuvituskuva. Ahdistuneisuuden ja masennuksen kanssa kamppaillut työntekijä jäi sairauslomalle ja sai pomoltaan kannustusta.
|

Live Chat -ohjelmistoja yritysten verkkosivuille suunnittelevan Olark Live Chatin työntekijä jäi sairauslomalle henkisten syiden takia. Yrityksen toimitusjohtajan vastauksesta tuli nettihitti. Tapauksesta kertoo Talouselämä.

Ahdistuneisuuden ja masennuksen kanssa kamppaillut Madalyn Parker lähetti kollegoilleen sähköpostin, jossa hän kertoi pitävänsä kaksi seuraavaa päivää vapaata henkisten syiden takia. Toimitusjohtaja Ben Congleton lähetti Parkerille vastausviestin, jossa hän kertoi arvostavansa Parkerin rehellistä ilmoitusta ja ilmaisi hänelle täyden tukensa.

–Hei Madalyn. Halusin henkilökohtaisesti kiittää sinua tällaisten sähköpostien lähettämisestä. Joka kerta, kun teet niin, käytän sitä muistutuksena siitä, kuinka tärkeää on käyttää sairauslomapäiviä henkisen terveyden edistämiseen. En voi käsittää, miksi tämä ei ole käytäntönä kaikissa yrityksissä, Congleton kirjoitti.

Parker julkaisi sähköpostiviestit Twitter-tilillään 30. kesäkuuta ja kirjoitti saatesanoiksi: ”Kun toimitusjohtaja vastaa psyykkiseen terveyteen liittyvään sairauspoissaoloilmoitukseesi ja vahvistaa päätöksesi.”

Tviitti on kerännyt julkaisunsa jälkeen lähes 11 000 uudelleentviittausta ja herättänyt sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua henkisen hyvinvoinnin merkityksestä ja sen arvostamisesta työpaikalla. Time-lehden toimittajalle Jennifer Cafasille myöntämässään haastattelussa Congleton kertoo olevansa yllättynyt vastausvietinsä saamasta huomiosta ja siitä aiheutuneesta vilkkaasta keskustelusta.

–Minusta vain tuntui siltä, että tämä on jotain sellaista, jonka tulisi olla normaalia. Meille se on aivan arkipäivää. Tämä ei ole mitään uutta, Congleton sanoi.

Congletonin mukaan Parker ja useat muut työntekijät ovat edistäneet henkiseen hyvinvointiin liittyvää keskustelua yrityksen sisällä kerrottuaan avoimesti omista kokemuksistaan yhteisessä istunnossa, joka järjestettiin muutamia vuosia sitten. Hänen mukaansa henkisten ongelmien piilottelu vain vahvistaa ongelmia.

Lähde: Talouselämä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Salonen

Koska suomalaiset ovat kateellisia, ilkeitä ja henkistä sairautta ei pidetä sairautena. Mielestäni tämän pitäisi olla normaalia sairaslomaa, mutta on SUURIA ongelmia estää väärinkäytöt.
Jos vaikka sanon, että nyt pitää saada sairaslomaa joulun välipäiviksi, kun omat lomat on jo käytetty ja ahdistaa. Tai vaikka Metallican keikkapäivänä yllättäen "sairastun" ja olinhan keikalla vaan parantamassa mieltäni. Lisäksi aina parin viikon välein voisi pitää lomaa, kun ei huvita mennä töihin maanantaina taas rehkimään.
Tämä sanottuna, kyllä varsinkin rasittavassa asiantuntijatyössä voi joskus joutua hirveän työkuorman alle, menettää uniaan ja kärsiä stressistä/burn-outista. Silloin tällöin pieni henkinen loma olisi erittäin tervetullutta ja noistaisi työtehoakin, kun on virkeämpi, motivoituneempi ja sitoutuneempi hoitamaan asiat loppuun.

Jukka Mattsson

Olen lähiaikana itse joutunut todistamaan kuinka työntekijä ajetaan esimiehen taholta henkisesti lähes työkyvyttömäksi.
En voi antaa anteeksi tuolle ns. korkeakoulutetulle esimiesnilkille joka kohteli omia alaisiaan kuin eläinrääkkääjä konsanaan.

Toivottavasti joku viisaampi johtaja yrityksessä ymmärtää katkaista kiusaajan toimet. Huomioitavaa on että yritys kärsii työntekijöiden kanssa mutta vain rahallisesti.