Maanantai 18.6.2018

Uusi kysely USA:ssa: Donald Trump tekee kyseenalaista historiaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.7.2017 09:07
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Puoli vuotta Yhdysvaltoja johtanut Donald Trump on epäsuosituin presidentti 70 vuotta kestäneen mittausperinteen aikana, kertoo ABC News.

Uutiskanavan ja Washington Post -lehden yhteisgallupissa selviää, että Trumpia toimia presidenttinä tukee puolen vuoden vallassaolon jälkeen vain 36 prosenttia amerikkalaisista. Aiemmin tätä heikompi menestys on ollut ainoastaan Gerald Fordilla, joka nousi presidentiksi varapresidentin paikalta vuonna 1974 Richard Nixonin Watergate-skandaalin myötä.

Myös Trumpin pojan, Donald Trump nuoremman, ympärillä vellova kohu tapaamisesta venäläisten kanssa on saattanut vaikuttaa tulokseen. Samassa kyselyssä 63 prosenttia yhdysvaltalaisista katsoo, että tapaaminen oli sopimaton.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Borgman

Alkaako Venäjä-kytkös teema kuihtua, kun pitää siirtyä vanhaan tunnettuun mustamaalaamismenetelmään eli kannatuskyselyihin, joista tällä kertaa saa repäistyä päivän anti-Trump-otsikot.
Eikö demokraattien kannattaisi jo "impeachment"-haaveilun sijaan ryhtyä katselemaan seuraaviin presidentin vaaleihin sopivia ehdokkaita? Jollekin jenkkien Macron-tyyppiselle ihmepojulle olisi siellä tilausta.

Jukka Mattsson

Aamulla YLE uutisoi kannatus prosenteiksi 46 ja iltapäuvällä 36%.

Tietääkö joku mistä moinen lasku johtuu? Tuliko ensin liian hyvä kannatus? Ei meidän Saulinkaan kannatus enää korkealla ole sen jälkeen miten sotkeutui PS ja UT vaalisoppaan.

toni poutiainen

https://www.realclearpolitics.com/epolls/other/trump_favorableunfavorabl...

40.5% on aika lähellä oikeaa kannatusta keskiarvollisesti. Myös pidemmän ajan trendi on tuossa 38%-43% välillä.

53.6% sanoo, ettei osoita suosiotaan/kannata presidenttiä. Otanta on siinä 1000-1500 ihmisen välillä.

Yle nyt tulosvastuuttomana valtiollisena ja verorahoitteisena toimijana uutisoi sekä vaikuttaa välillä vähän tulkinnanvaraisesti ja samaa muottia hyödyntäen. Tällä kertaa kyseessä varmasti heidän uutisoinnin kannaltaan epäedullinen näppäilyvirhe, jonka ovat sitten huomattuaan korjanneet pikimmiten.