Sunnuntai 21.10.2018

Trump kieltää armeijan transsukupuolisilta – Obama salli vuosi sitten

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.7.2017 18:04
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Yhdysvaltain presidentti Donald Trump päätti, ettei Yhdysvaltain asevoimat hyväksy transsukupuolisia palvelukseen.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on avautunut jälleen Twitterissä. Tällä kertaa hän on ottanut kantaa transsukupuolisten henkilöiden mahdolliseen palveluun Yhdysvaltain asevoimissa.

–Konsultoituani kenraaleitani ja armeijan asiantuntijoita, haluan ilmoittaa, että Yhdysvaltain hallinto ei tule hyväksymään tai päästämään transsukupuolisia yksilöitä palvelemaan missään muodossa Yhdysvaltain armeijaan, Trump sanoi twiittisarjassaan.

–Meidän armeijamme täytyy olla keskittynyt ratkaisevaan ja täydelliseen voittoon, eikä sitä voi kuormittaa valtavilla terveydenhoitokuluilla ja häiriöillä, joita transsukupuoliset armeijaan toisivat. Kiitoksia.

Yhdysvaltain edellinen presidentti Barack Obama teki transsukupuolisten pääsyn armeijaan mahdolliseksi vuosi sitten.

Lähde: Talouselämä

Jaa artikkeli:

Kommentit

Sari Matikainen

"Land of the free", niinpä niin. Miten eri oman identiteetin tuntemus tai leikattu värkki estää yhtäkkiä olemasta yhtä tehokas sotavoimissa? Jenkeissähän on sotavoimissa niin miehiä kuin naisiakin, on homoja ja lesboja. Miksei siis transsukupuolisia? Ovatko trumppilaiset niin konservatiivisia näkökannoiltaan?

Mikko Toivonen

Ei tässä ole kysymys pelkästään transsukupuolisista vaan pääasiassa Trumpin Obama vihasta mikä on samaa luokkaa kuin hänen Hillary vihansa tai viha jolle hän on elämänsä ja identiteettinsä rakentanut.
Hän on systemaattisesti ja silmittömästi vain kaatamassa kaikkea minkä Obama toteutti. Ei ole mitään väliä oliko se hyvää tai huonoa. Tällaisen totaaliseen ja kritiikittömään vihaan elämänsä ja ideologiansa pohjaavaa henkilöä ei normaaliin ajatteluun kykenevä ihminen toivoisi yhdenkään maan johtoon.
Me vanhemmat olemme valitettavasti tällaisia johtajia joutuneet seuraamaan ja tunnistamaan ja siksi tiedämme mitä pahaa sellaisista kaikille johtuu.
Näitä on ollut ja on sekä suurissa, että pienissä valtioissa.