Lauantai 25.5.2019

Nyt tuli Venäjän vastaus: Häätää amerikkalaisia loma-asunnosta ja karkottaa diplomaatteja

Luotu: 
28.7.2017 14:41
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Venäjän presidentti Vladimir Putin (vasemmalla) sanoi Suomessa vieraillessaan, ettei Venäjä loputtomiin siedä moista röyhkeyttä Yhdysvaltain pakotteisiin viitaten.
|

Venäjä on määrännyt Yhdysvallat vähentämään Venäjällä työskenteleviä diplomaattejaan ja teknistä henkilökuntaansa, kertoo maan ulkoministeriö Talouselämän mukaan. Vaatimus on vastaus USA:n aikomukseen kiristää Venäjään kohdistuvia pakotteita.

Venäjä uhkasi vastatoimilla jo aiemmin. Senaatti hyväksyi yöllä lähes yksimielisesti uudet pakotteet, jotka vaativat vielä presidentti Donald Trumpin hyväksynnän.

Nyt Venäjä kehottaa tiedotteessa Yhdysvaltoja vähentämään henkilökuntaa diplomaattisissa ja konsuliasioihin liittyvissä tehtävissä Venäjän federaation alueella vastaamaan sitä määrää, joka venäläisiä on Yhdysvalloissa vastaavissa tehtävissä. Tämä laskisi Venäjän ulkoministeriön mukaan henkilökunnan määrän 455 henkilöön. Ilmeisesti päätös tarkoittaa lähtöpasseja kymmenille diplomaateille.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että Venäjä aikoo häätää elokuun alusta lähtien yhdysvaltalaiset työntekijät heidän käytössään olevista varastotiloista ja loma-asunnosta. Ulkoministeriö varoittaa myös, että Venäjä jatkaa pakotteisiin vastaamista samalla mitalla jatkossakin.

Pakotteet liittyvät Venäjän epäiltyyn sekaantumiseen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Trump ei ole vielä kertonut, aikooko hän käyttää veto-oikeuttaan suunniteltuihin pakotteisiin.

Lähde: Talouselämä

Lue myös:

Venäjän vastaisku USA:lle – Lehti: Jopa 35 amerikkalaisdiplomaattia karkotetaan?

Putin vastaa USA:lle: ”Emme voi loputtomasti sietää röyhkeyttä” – Senaatti hyväksyi pakotteet

Kremlistä heti vastaus USA:n pakotesopuun: ”Pidän aika kielteisenä”

Sauli Niinistö Putinille: ”Suomi voisi esittää tarjouksen, josta vaikea kieltäytyä”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Keijo Kinnunen

Loputonta, toivon että loppuisi, lihaksien pullisteluja suurvalloilta.

Mitähän amerikkalaiset tekivät, kun Vladimir Putin valittiin ensimmäisen kerran Venäjän johtoon?
"Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin."

Muisto Keijo Kullervo

PS. Eivätkö amerikkalaiset nostaneet Saddam Husseininkin valtaan ja kun alkoi ryppyilemään, kävi kato ja amerikkalaisten masinoima Irakin sota alkoi koalition kanssa, muistelen.

Oiva Luosujarvi

Olisi varmaan parempi, jos yhdysvallat ja venäjä julistaisivat kummatkin toistensa kansalaiset ja diplomaatit karkoitettavaksi.
Yhdysvalloista joutuisi poistamaan pari miljoonaa venäläistä ja venäjältä poistuisi paljon yhdysvaltalaisia samalla kertaa.

Sitten olisi mukava katsoa miten EU reagoisi, kun yhdysvallat tietenkin vaatisi myös EU:n jäsenvaltoja karkoittamaan kaikki venäläiset pois EU:sta.

Ei siitä syttyisi 3 maailmansota, mutta olisi hauskaa seurata sivusta miten taloudet romahtaisi ympäri maailmaa.