Perjantai 22.6.2018

Analyytikot: Pohjois-Korea voisi iskeä ohjuksella New Yorkiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.7.2017 10:12
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sanoi heti perjantaina ohjuskokeen jälkeen sen olleen ”ankara varoitus” Yhdysvalloille.
|

Kaksi eri ohjuksiin erikoistunutta analyytikkoa arvioi, että New York on Pohjois-Korean ohjusten kantaman päässä. Pohjois-Korea teki perjantai-iltana Suomen aikaa kokeen mannertenvälisellä ohjuksella. Yhdysvaltain, Etelä-Korean ja Japanin viranomaisten mukaan ohjus lensi noin tuhat kilometriä 45 minuutin aikana.

–Ohjus lensi pidemmän aikaa ja pidemmän matkan kuin edellinen ohjus, joka laukaistaan 3. heinäkuuta. Tämä tarkoittaa sitä, että Pohjois-Korea voisi iskeä syvemmälle Yhdysvaltoihin, kuin aikaisemmin on oletettu ja jopa New York voisi olla sen kantaman sisällä, James Martin -keskuksen vanhempi tutkija Melissa Hanham arvioi BBC:lle.

Samaan tulokseen pn päätynyt Union of Concerned Scientistsin ohjustutkija David Wright.

–Laukaisualustasta riippuen ohjus voisi kantaa ainakin Los Angelesiin, Denveriin tai Chicagoon, mahdollisesti myös New Yorkiin ja Bostoniin, hän kommentoi CNN:lle.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sanoi heti ohjuskokeen jälkeen sen olleen ”ankara varoitus” Yhdysvalloille.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarle Akkanen

En tällä puheella usko tähän mahdollisuuteen. Kauanko ko. ohjus pysyy ilmassa ja mihin se lopulta päätyy on arvoitus. Tekniikan tasossa näyttäisi olevan puutteita. Ns. näyttävät raakaversiot siellä lentelevät. USA:n ohjuspuolustus hoitaa kyllä sen, jos joku onnistuu tulemaan ja suunnistamaan liian lähelle.

Oiva Luosujarvi

Olisikin mielenkiintoista, jos todella ydinpommilla varustettu ohjus lentäisi pariinkin yhdysvaltalaiseen kaupunkiin.
Sen seurauksena suunnilleen koko korean niemimaa muuttuisi kelvottomaksi paikaksi elää, kun ydinpommit tuhoaisi pohjois-korean ja samalla puolet etelä-koreasta.
Kuitenkin ne muutamat kymmenet tuhannet tykit tuhoaisi eteläosan pääkaupungin ja sota olisi käynnissä muutaman päivän tai viikon ajan.
Miljoonia kuolleita ja maailma hurraa tietenkin yhdysvalloille.

Ei kovinkaan monen mieleen tule, että voisivat purkaa pakoitteita ja antaa pohjois-korean kansalle paremman elintason ja sitä kautta opettaa länsimaista tyyliä elää informaatiovirrassa, jolloin voi muodostaa omia mielipiteitä uutisvirrasta.
Mutta ei, poliitikot luulevat voivansa pakoitteilla saada pohjois-korean johdon nääntymään nälkään ja janoon, vaikka ei se onnistunut edes Kuubassa ja Venäjästä puhumattakaan. Pakotteet ei ole ratkaisu.
Jos pakotteet olisi ratkaisu, niin miksi pakotteita ei käytetä pakolaisten kotimaihin, ettei niistä tulisi pakolaisia miljoonittain pyrkimään länsimaihin?

Jussi Pistol

Pohjois-Korea ei nouse mihinkään niin kauan kun maata johtaa diktaattori, ja sinä tarkoitit että jos P-Korea ampuu ydinohjukset Usassa pariin kaupunkiin, niin siellä vain istutaan ja odotetaan lisää pommeja tekemättä mitään?
Pohjois-Korea jatkaa samaa linjaa koko olemassaolonsa ajan, tuohon maan johtoon tulee aina henkilä joka johtaa samaa diktaattorilinjaa maapallon tappiin asti

Pekka Näränen

Tässä asiassa olen Jussi Pistolin kanssa samaa mieltä. Yhdysvaltojen on tuhottava Pohjois-Korean mahdollisuus ydinohjuksiin ja vaihdettava maan johto ja tämä on tehtävä ennenkuin on liian myöhäistä. Muuten koko maailma jää mielipuolen Kim Jong-unin panttivangiksi.

Trump on mielestäni Yhdysvaltain historian ehkä surkein presidentti, mutta jos hän poistaa Pohjois-Korean ydinaseen uhan, olen valmis antamaan hänelle paljon anteeksi.

Esko Riikonen

Kuvitteletko, että pakotteet purettaisiin ja P-Korea jatkaisi ydin- ja ohjusohjelmaansa ja kaikki olisi silloin hyvin. Jos edes teoriassa ajatellaan pakotteiden purkamista, se tarkottaisi, että P-Korea luopuisi ydin- ohjusohjelmastaan. Ei taida luopua nykyisen hallinnon aikana.

Esko Riikonen

Kenttätykkejä 21 000 kpl, malli M 1943 on suosituin. Venäläistä teknologiaa 2 maailmansodan ajoilta. Lataaminen on hidasta. Erilaisia panssarivaunuja 4 000 kpl.

Tykistön kranaatit loppuvat ensimmäisinä. Ne ovat vastapuolen tähtäimessä. Esitetty tykkiarsenaali tarvitsee ilmeisesti miljoonia kranaatteja päivässä.

Esko Riikonen

P-Korean johdon kannattaa oileilla syvimmässä bunkkerissa, mikä löytyy.

Kun tarpeeksi uhoaa, niin voi huomata olevansa entinen johtaja.
Sotilasvallankumus olisi parasta, mitä P-Koreassa voisi tapahtua. Eiköhän korkein upseeristo ymmärrä, että perinteisellä tykistöllä ei pärjää. Ja ylipäätään sota Usaa, Japania ja E-Koreaa vastaan hävitään.

Pekka J. Mäkinen

Polliittisesti korrektia ei ole puhua ennustuksista eli profetioista näissä yhteyksissä. Rikon tämän säännön ja totean että intuitioni mukaan eräs vakasti otettava on Dr. Owuor nimisen tumman saarnamiehen 16.7.-17 saama profetia , jonka mukaan Pohjois-Korea tulee hyökkäämään Etele-Koreaan aivan lähiaikoina. Hän ennusti jo vuosia sitten että suuri amerikkalainen lentotukialus tulee näihin maisemiin, ja nyt siellä on sellainen.