Maanantai 20.5.2019

Donald Trump hyväksyy uudet pakotteet - Venäjä vastasi heti

Luotu: 
29.7.2017 11:14
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Donald Trump on hyväksynyt lakiesityksen, joka asettaa uusia pakotteita Venäjää vastaan.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump allekirjoittaa lakiesityksen, joka asettaa uusia pakotteita Venäjää vastaan. Valkoinen talo tiedotti asiasta lauantaiaamuna Suomen aikaa.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders kertoo BBC:n mukaan, että  Trump on tutustunut lopulliseen lakiesitykseen ja hyväksynyt sen. Lakiesityksen allekirjoittamisen jälkeen presidentti ei voi omalla päätöksellään keventää Venäjän vastaisia pakotteita, vaan siihen tarvitaan myös kongressin hyväksyntä. Bloombergin mukaan kyseessä on ”ennenkuulumaton” epäluottamuksen osoitus presidentille.

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi lakiehdotuksen perjantaina lähes yksimielisesti. Aiemmin esitys läpäisi kongressin edustajainhuoneen käsittelyn ylivoimaisella enemmistöllä.

Venäjän ulkoministeriö on jo vastannut amerikkalaisten aikeisiin. 

–Yhdysvallat ottaa itsepintaisesti Venäjän-vastaisia askeleita ja käyttää täysin fiktiivisiä tekosyitä Venäjän sisäisiin asioihin puuttumiseen, ministeriö sanoo tiedotteessaan BBC:n mukaan. 

Yhdysvallat on perustellut uusia pakotteita Venäjän sekaantumisella viime vuoden presidentinvaaleihin sekä Krimin valtauksella.

Venäjä vastaa pakotteisiin sulkemalla kaksi Yhdysvaltojen rakennusta Moskovassa. Lisäksi se on ilmoittanut, että Yhdysvalloilla on syyskuun alkuun asti aikaa vähentää diplomaattiensa määrää Venäjällä 455 henkilöön.

Lue myös: Putin vastaa USA:lle: ”Emme voi loputtomasti sietää röyhkeyttä” – Senaatti hyväksyi pakotteet 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Näränen

Putinin ongelma on, että Venäjä ei voi vastata Yhdysvaltain pakotteisiin muuten kuin karkottamalla amerikkalaisia diplomaatteja ja sulkemalla heiltä jonkun rakennuksen. USA ei ole millään tavoin riippuvainen Venäjän kanssa käydystä kaupasta eikä venäläisestä teknologiasta. Väläytetty suhteiden lämmittäminen Pohjois-Koreaan suistaisi Venäjää vain entistä syvemmälle maailmanpolitiikan paarialuokkaan.