Torstai 24.1.2019

Putinin määräys äimistytti USA:n ex-lähettilään: ”Trumpilta ei vielä sanaakaan vastaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.7.2017 08:02
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Yhdysvaltain entinen suurlähettiläs hämmästelee hiljaisuutta Venäjän päätöksestä vähentää USA:n lähetystötyöntekijöiden määrää.
|
Yhdysvaltain entinen Moskovan suurlähettiläs Michael McFaul on äimistynyt Venäjän päätöksestä vähentää maan lähetystöissä toimivia. Samalla hän ihmettelee, miksi Valkoinen talo ei ole julkaissut edes sanallista vastinetta.
 
–Voisiko joku lähettää minulle Valkoisen talon tai ulkoministeriön tyrmistyneet lausunnot Venäjän päätöksestä karkottaa diplomaattejamme? McFaul äimistelee.
 
–Trump ja hänen viestintäjohtajansa ovat aina lyömässä omaa tiimiään, mutta ei vielä sanaakaan vastaan Putinille? Heikkoa. Todella heikkoa, hän jatkaa. 
 
Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti eilen määräyksen, jolla on tarkoitus karkottaa 755 diplomaattia ja teknistä henkilökuntaa. Muun muassa BBC:n mukaan yhdysvaltalaisten lähetystötyöntekijöiden määrä putoaisi näin 455:een, mikä vastaa venäläisen lähetystöhenkilökunnan koko Yhdysvalloissa.
 
Vuosina 2012–2014 suurlähettiläänä toiminut McFaul hämmästelee lukua.
 
–Olemmeko varmoja, että 755 amerikkalaista on lähdössä? Meillä ei ollut niin montaa yhdysvaltalaista koko lähetystössä, kun minä olin siellä, McFaul toteaa Twitterissä ja kiistää, että Venäjällä olisi nytkään yhtä paljon amerikkalaisia lähetystötyöntekijöitä.
 
Hän epäileekin, että Venäjän ilmoittamaan lukuun on laskettu mukaan myös lähetystössä työskentelevät venäläiset ja mahdollisesti muiden maiden kansalaiset.

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Kotilainen

Miksi entinen ,potkut saanut diplomaatti tätä äimistelee.
Tuskin siellä onkaan "oikeita" diplomaatteja nuo 755,mutta lukuhan sisältääkin juuri tämän "teknisen" henkilökunnan,luulisin noin 400,jotka ovat Cia:n miehiä,salapuvuissaan.

Jukka Lampinen

Putin on puhunut ristiriitaisesti, sekä henkilökunnan vähentämisestä että diplomaateista, varma ei voi olla ennenkuin tulee tarkennus.
Mutta amerikkalaisten sopii kyllä parkua nyt kovaan ääneen, niin venäläiset tulee onnellisiksi.

Risto Komppa

Koulukiusaussääntöjen mukaan vahvemmilleen ei pottuilla. Putin voisi panna velat maksuun. Tai lipsauttaa jonkin raskauttavan tiedonmurusen.
Donnieparan täytyy pysyä kurissa ja nuhteessa. Eiköhän valkoisesta talosta sitten joku löydy, johon voi purkautua.

Jukka Lampinen

Ei varmaan ole sattuma että heti Suomen vierailun jälkeen, Putin ilmoitti Venäjän vastatoimista.
Niinistön typerä uhoaminen oli varmaan se viimeinen niitti, joka sai Putinin ymmärtämään että jotain pitää tehdä.
Niinistöllä oli siis rauhan avaimet, hän olisi voinut vaikuttaa vahvasti suurvaltojen rauhaan.
Mutta pieni nilkki vain uhosi, lisäsi turvattomuutta ja sodan uhkaa.