Lauantai 21.7.2018

Dmitri Medvedev: ”Yhdysvallat julisti kauppasodan Venäjää vastaan – Trump on päihitetty”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.8.2017 08:04
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasivat hyvässä hengessä vielä heinäkuun alussa G20-kokouksen yhteydessä. Pääministeri Dmitri Medvedev katsoo, että Trumpin eilen allekirjoittamat pakotteet merkitsevät kauppasotaa.
|

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev pitää Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin hyväksymiä uusia pakotteita kauppasodan julistamisena Venäjää vastaan.

–Yhdysvaltain presidentin allekirjoittamilla uusilla Venäjän vastaisilla pakotteilla on muutamia seurauksia, Medvedev toteaa julkisessa Facebook-päivityksessään.

Trump hyväksyi pakotteista säädetyn lakipaketin keskiviikkona. Medvedev luettelee aiheesta julkaisemassaan kannanotossa kolme seurausta Trumpin päätöksestä. Hän katsoo, että pakotteissa on ollut kyse myös yhdysvaltalaisesta valtakamppailusta maan kaksikamarisen kongressin ja Valkoisen talon välillä.

–Ensinnäkin se lopettaa kaiken toivon siitä, että voisimme parantaa välejämme USA:n johdon kanssa. Toiseksi, se on täysimittaisen kauppasodan julistamista Venäjää vastaan. Kolmanneksi, Trumpin hallinto on näyttänyt heikkoutensa antaessaan päätäntävallan kongressille mitä nöyryyttävimmällä tavalla, Medvedev kirjoittaa Facebookissa.

Venäjän pääministerin mielestä Trump on taipunut kongressin edessä, mikä muuttaa hänestä voimasuhteita Yhdysvaltain politiikassa.

–Valtaapitävät ovat täysin päihittäneet Trumpin viekkaudella. Presidentti ei ole iloinen pakotteista, mutta hän ei voinut muuta kuin allekirjoittaa lain, Medvedev julistaa.

Trumpin hyväksynnän saivat samalla uudet pakotteet Irania ja Pohjois-Koreaa vastaan. BBC kertoo, että Iranin mukaan uudet pakotteet ovat maiden välisen ydinsopimuksen vastaisia. Iranin viranomaiset uhkaavat aikovansa vastata pakotteisiin samalla mitalla.

Trumpin hyväksymä lainsäädäntö rajoittaa hänen itsensä mahdollisuuksia keventää sanktioita omatoimisesti. Esimerkiksi Yhdysvaltalainen CNN-kanava kuvaa uuden lainsäädännön olevan eräänlainen epäluottamuslause Trumpille, sillä se antaa maan kongressille veto-oikeuden, jolla presidenttiä voidaan estää keventämästä pakotteita.

Lähde: Talouselämä

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olli-Pauli Sarvaranta

Nainen ei voi olla puolittain raskaana, sama pätee pakotteisiin. Jos niitä sovelletaan painostuskeinona, niiden on myös purtava tai sitten löydettävä muut keinot. EU:n pakotelinja on tästä surkea esimerkki - lähes hyödyttömiä. Ehkä USA nyt kokeilee toista lähestymistapaa.

Tapio Tuomisto

USA:n pakotteet satuttavat eniten sen omia liittolaisia ja erityisesti Saksaa kun jenkkien pakotteet kohdistuvat erityisesti Venäjän energiavientiin..EU varoittikin, että se on valmis välittömiin vastatoimiin Yhdysvaltoja vastaan..myös suomalaisyritykset joutuvat tulilinjalle, jotka ovat tekemisisdä esim Nord Stream 2 hankkeessa..eipä tästä pakotepäätöksestä kannattaisi niin hirveästi riemuita Euroopassa.

Jouni Borgman

Iso voitto USA:n neocon-/demokraattisiiven globalisteille ja surkea juttu maailmanrauhan kannalta. USA on tähänkin asti noudattanut politiikkaa, jossa se kohdentaa kovia pakotteita maihin, joiden hallituksia se ei ole pystynyt pehmeämmillä keinoilla horjuttamaan. Ainakin Irakiin hyökkäystä pohjustettiin pakotteilla, joilla oli ikäviä humanitäärisiä sivuvaikutuksia. USA:n maailmanlaajuista ylivaltaa tavoittelevat poliitikot ovat siis ottaneet maan takaisin haltuunsa ja nyt vain toivotaan, että EU:lla Suomi mukaanlukien olisi viisautta toimia tasapainottavalla tavalla.

Pekka Näränen

Medvedev-raukalla ei ole mitään käsitystä länsimaisen demokratian ja oikeusvaltion periaatteisiin kuuluvasta vallan kolmijako-opista. Jos Venäjällä presidentti Putin on itsevaltias ja duuma pelkkä kumileimasin, niin sama ei päde Yhdysvaltoihin. Tuollakin lausunnollaan Medvedev osoittaa vain omaa typeryyttään.

Erkki Malinen

En väitä venäjä on demokraattinen mutta ei sitä ole tämä meidän EUaan. Parlamentti valitaan noin 40% äänimäärällä muut päättäjät suhmuroinnilla että tällaista tämä läntinen demokratia. Onko sitä demokratiaa Olemassakaan?

Veli-Pekka Tihlman

Ja uutiset sen kuin paraneet! Silloin aina maailmassa menee hyvin, kun Neuvosto-Venäjän vallananastajafasistit ja kansan kassan ryöstäneet oligarkit ovat huolissaan. Fasistipuolue Yhtenäisen Venäjän pojjat, Putin ja Medve... jotakin,se, josta kukaan ei ole kiinnostunut, inisevät nyt, kun USA:n Keski-Lännen punaniskojen osavaltioissa Venäjän harjoittaman manipuloinnin ja vaalivilpin avulla valtaan nousseelta petturiklovni Trumpilta on, viime hetkillä viisastunut kongressi, vienyt mahdollisuuden "parantaa" isänmaapetturuuteen perustuvia vanjasuhteitaan. Minä suomalaisena olen aina valmis tinkimään elintasostani, vaikka kauppasodan nimissä, jos vain sillä taataan Yhtenäisen Venäjän valitsemien diktaattoreiden eliminointi ja Navalnyn ja Hodorkovskien kaltaisten valtaannousu.

taisto vanhapelto

On tämä Medvedevin höläisy paljastava: Venäjän pääministeri ja entinen ns. presidentti ei pidä demokratiaa ja sen mukaista päätösvaltaa, mikä edustajien välityksellä on kansalla, minään vaan noteeraa vain presidentin vallan. Niin se menee diktatuurissa.