Lauantai 21.7.2018

Taipuuko Pohjois-Korea nyt? ”Tämä isku todella sattuu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.8.2017 09:27
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    YK:n turvallisuusneuvosto on hyväksynyt Yhdysvaltojen esittämät uudet Pohjois-Korean vastaiset pakotteet.
|

YK:n turvallisuusneuvosto on hyväksynyt Yhdysvaltojen esittämät uudet Pohjois-Korean vastaiset pakotteet. BBC:n ja Bloombergin mukaan pakotteiden lasketaan leikkaavan Pohjois-Korean vientituloja noin miljardilla dollarilla.

–Tämä isku todella sattuu. Pohjois-Korea voi nyt joko antaa periksi tai jatkaa entisellä linjallaan, jolloin kansainvälinen yhteisö tulee vastaamaan, Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley kommentoi.

Haleyn mukaan pakotteet ovat vastaus siihen, että Pohjois-Korea on kehittänyt mannerten väliset ohjuksensa ”kokonaan uudelle tasolle”. 

Turvallisuusneuvoston hyväksymät uudet pakotteet ovat jo seitsemännet vuoden 2006 jälkeen. Tällä kertaa myös Pohjois-Korean liittolaisena pidetty Kiina äänesti pakotteiden puolesta.

–Pakotteet ovat tarpeellisia Pohjois-Korean ydinohjelman pysäyttämiseksi, Kiinan ulkoministeri Wang Yi sanoi.

Pohjois-Korea teki viimeisimmän ohjuskokeensa reilu viikko sitten. Kaksi eri ohjuksiin erikoistunutta analyytikkoa arvioi sen jälkeen, että New York on Pohjois-Korean ohjusten kantaman päässä.

Lue lisää: Analyytikot: Pohjois-Korea voisi iskeä ohjuksella New Yorkiin

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pauli Vuorio

Vaikea uskoa. USA on jo yrittänyt yli 60 vuotta. Näkyvää tulosta ei toistaiseksi näkyvissä.
Kysymys onkin enemmänkin siitä, milloin USA:n kansa kyllästyy näihin toisella puolella maailmaa tapahtuviin älyttömiin rahan polttamisiin. Johon edes sillä ei ole varaa. USA on
aina saanut turpiinsa tuolla toisella pallonpuoliskolla tapahtuvissa kahinoissa. Korea, Vietnam ja saadakseen Japanin aisoihin piti käyttää ainoana maailmassa ydinasetta tai
niin kuin silloin sanottiin "atomipommia".

Alli Erkkilä

Minkähän verran tähän Korean ongelmaan vaikuttaa se, että USA pommitti Pohjois Koreaa periaatteella, että mitään ei jätetä. Kolmasosa ihmisistä kuoli ja maa tuhoutui todella pahasti. Siis kolmesta ihmisestä jäi kaksi jäljelle. Siitä olisi mille maalle tahansa vaikea tilanne nousta. Jäikö tästä hirvittävä kostamisen ja näytämisen tarve, niin että kaikki voima ja resurssit käytetään etupäässä jotta voidaan tehdä näyttävä kosto nimenomaan USA:lle, vaikka ei ymmärretä, miten tuhoisaa pommitukset ovat muullekin maailmalle. Olisiko parempi miettiä, miten Korealle voisi hyvittää edes jotain vuosikymmenien kärsimyksestä. Pitäisikö tämäkin asia ottaa huomioon.