Lauantai 21.7.2018

Saksassa saatettu myydä jopa 10 miljoonaa vaarallista kananmunaa - Belgia salasi ongelman

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.8.2017 11:44
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Belgian ruokaturvallisuusviranomaiset tiesivät kananmunien korkeista hyönteismyrkkypitoisuuksista jo kesäkuussa.
|

Belgian ruokaturvallisuusviranomaiset ovat myöntäneet tienneensä kananmunien korkeista hyönteismyrkkypitoisuuksista jo kesäkuussa, kuukautta ennen kuin asia tuli julki, useat uutistoimistot kertovat. Hollantilaisilta maatiloilta tulleissa munissa havaittiin kemikaali fiproniilia.

BBC:n mukaan viranomaiset eivät julkistaneet heti tietoja asiaan liittyvän petostutkinnan vuoksi. Hollannissa on suljettu väliaikaisesti jopa 180 kanatilaa.

Kaupat ovat poistaneet myynnistä mahdollisesti myrkyllisiä munia Saksassa, Belgiassa ja Hollannissa. Saksan maatalousministeri Christian Schmidt kertoi soittavansa belgialaiselle kollegalleen maanantaina. Saksan viranomaiset pelkäävät, että maassa on ehditty myydä jopa 10 miljoonaa kemikaalin saastuttamaa munaa.

Hollanti on Euroopan suurin kananmunien viejä. Hollanti vie arviolta 65 prosenttia maassa tuotetuista 10 miljardista kananmunasta vuosittain.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan fiproniilia sisältäviä kananmunia ei ole tullut Suomeen. Lue lisää: Evira: Myrkkymunia ei päätynyt Suomeen

Lähde: Kauppalehti

Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Taas kerran on Euroopan Unionin valvonta pettänyt täydellisesti. Mitä hyötyä on tehdä tuhottomasti direktiivejä, jos niitä ei ole edes Saksan kaltaisella maalla resursseja valvoa? Kansalaisten luottamus viranomaisiin rapistuu jatkuvasti, Euroopan Unionissa rikotaan enemmän sääntöjä, kuin noudatetaan. Erioikeuksia myönnetään jatkuvasti, piittaamatta lainkaan kansalaisten mielipiteestä ja yhdenvertaisuudesta. Mitä virkaa tällaisella puljulla on, jonka ainoa tarkoitus on luoda virkamiehille suojatyöpaikkoja?

Juha Salmi

Jos valvonta on pettänyt täydellisesti niin miksi tässä asiassa on jääty kiinni?
Väittämäsi perusteella poliisin puhallusratsiassa kinni jäänyt rattijuoppo on osoitus siitä että poliisin valvonta rattijuoppojen kohdalla on pettänyt täydellisesti. Suojatyöpaikkoja?

Jaakko Paasonen

pSoini oli oikeassa aikanaan, että missä EU siellä ongelma, mutta Nykyisin Tämä Suuvatti kannattelee kokoomuksen ja keskusettajien aisaa ja hyväksyy kaiken mitä Nämä ja vihreät sekä demarit esittää.
Ei olisi uskonut vielä vuosi sitten.että mies pettää äänestäjänsä ja puolueensa yhden haistavee ulkoministerin hillotolpan vuoksi, ja eiköhän se suurlähettilään pesti. Lontooseenkin jää haaveeksi.
Ja arvon tutkivat journalismin rdustajat..Onko munia mahd. tuotu Suomeen..? Epäilen että on joten tapaus vaietaan komission taholta kuoliaaksi,kuten kaikki muutkin "yksittäistapaukset",joita jatkuvasti tulee esiin .
Siitä pitää varata kommari pj. Jyrki Katainen Kokoomuksen ja hallituksen puolesta huolen.

Juha Salmi

"Epäilen että on joten tapaus vaietaan komission taholta kuoliaaksi,kuten kaikki muutkin "yksittäistapaukset",joita jatkuvasti tulee esiin ."

Miksi komissio tastä tapauksesta vaikenisi? Eihän se ole edes osapuoli. paitsi jos lasketaan se että on kieltänyt kyseisen aineen käytön tiloissa joissa on ruuan tuotantoa.