Lauantai 21.7.2018

Chicago haastaa Trumpin hallinnon oikeuteen maahanmuuttolinjasta: ”Emme varmasti ole viimeisiä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.8.2017 19:26
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Niin sanotut suojakaupungit eli muun muassa Chicago, New York ja Los Angeles vastustavat Donald Trumpin hallinnon tavoitetta karkottaa maasta kaikki laittomat siirtolaiset.
|

Yhdysvalloissa Chicagon kaupunki haastaa presidentti Donald Trumpin hallinnon oikeuteen maahanmuuttolinjausten takia. Chicago vastustaa Trumpin linjaa ja on siksi menettämässä liittovaltion määrärahoja.

Taustalla on oikeusministeri Jeff Sessionsin tuore ilmoitus, jonka mukaan niin sanotuilta suojakaupungeilta pidätetään turvallisuusmäärärahoja. Suojakaupungit vastustavat Trumpin hallinnon suunnitelmia karkottaa maasta kaikki laittomasti maassa olevat siirtolaiset – joukossa maan suurimmat kaupungit eli Chicagon lisäksi New York ja Los Angeles.

–Chicago on ystävällismielinen kaupunki ja tulee aina olemaan, eikä presidentti Trumpin oikeusministeriö tule kiristämään meitä, Chicagon pormestari Rahm Emanuel sanoo tiedotteessa.

Pormestari kommentoi jo aiemmin, että turvallisuusmäärärahojen pidättäminen rikkoo perustuslakia ja vaikeuttaa poliisin rikollisuudenvastaista toimintaa. Pormestarin mukaan Chicago ei taivu siihen, että poliisiviranomaisia käytetään poliittisina pelinappuloina.

–Chicagon kaupunki on ehkä ensimmäinen, joka nostaa oikeusjutun, mutta olen myös varma, ettemme ole viimeisiä, pormestari Emanuel sanoi Chicago Tribunen mukaan viitaten siihen, että muut suojakaupungit saattavat seurata perässä.

Trumpin kannatus Chicagossa on minimaalista. Merkittävä osa kaupungin väestöstä on siirtolaisia.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Siirtolaiset, joista iso osa on Yhdysvalloissa laittomasti vastustavat maahanmuuton rajoittamista. Ei kovin iso yllätys.

On kaksinaismoralismia tuo Yhdysvaltain toiminta ollut aina.
Laittomia paperittomia maahanmuuttajia on siivoojina, roskakuskeina, taksikuskeina,sisäkköinä... Satoja tuhansia tai miljoonia ja heille tarjoaa työtä hyvätuloiset, joilla usein olisi rahaa palkata yhdysvaltalainen tai laillisesti maassa oleva siirtolainenkin töihin.
Mutta laiton maassaolija ei saa hyvää palkkaa ja hyvätuloisen ei tarvitse antaa terveysvakuutusta ym. palkkalaiselle.
Maassa, jossa on satoja vuosia ollut orjia ja edelleen tulee olemaan nykyajan orjia, jotta rikkaat rikastuvat enemmän ja tavallisesta työväestöstä tulee palkkaorjia, koska palkkoja voi laskea uhkaamalla aina joku tekee halvemmalla, jos et suostu palkanalennukseen.

Vastaava kehitys on ollut Suomessa jo pitkään. Pakolainen saa työtä palkalla tai ilman palkkaa, mutta työnantaja rikastuu työllä, jonka tekee muu kuin Suomalainen ihminen.
Globaali kehitys vie työpaikkoja halpamaihin, jotta palkkakulut pienenee ja monikansalliset veroparatiisifirmojen omistajat saavat suuret voitot itselleen.
Mutta globaali kehitys ei tuo voittoja ns. tavallisille palkansaajille, koska työt tekee halpamaiden työntekijät ja Suomalaisia satoja tuhansia työttömänä.
Elintasopakolaisuus on myös maaseudun tyhjentymistä kaupunkeihin, koska vain kaupungeissa on työpaikkoja, mutta ei vastaavasti asuntoja.
Muuttaminen maaseudulta kaupunkiin on muuttamista velkavankeuteen nykyaikana.