Keskiviikko 18.7.2018

Kenraaleilta poikkeuksellinen ulostulo Trumpin puheiden jälkeen: ”Vastoin kaikkea, mitä olemme puolustaneet vuodesta 1775”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.8.2017 15:23
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Merijalkaväen kenraali Robert B. Neller tuomitsi muiden joukossa rasismin ja ääriliikkeet harvinaisessa ulostulossa. Arkistokuva.
|

Viisi Yhdysvaltain sotilaspäällikköä on tuominnut harvinaisissa ulostuloissa epäsuorasti presidentti Donald Trumpin puheet äärioikeistosta. Trump on syyttänyt Charlottesvillen äärioikeiston marssin väkivaltaisuuksista molempia osapuolia, mikä on suututtanut laajasti myös talousjohtajat ja poliitikot mukaan lukien republikaanit.

Äärioikeiston marssi pidettiin lauantaina Virginian Charlotesvillessä. Marssille osallistunut mies ajoi autollaan vastamielenosoittajien väkijoukkoon. Yksi kuoli ja 19 loukkaantui.

Sotilaspäälliköiden kommentit on suunnattu yleisölle, ei Trumpille, mutta muun muassa CNN luonnehtii niitä harvinaisiksi, sillä tavallisesti Yhdysvaltain sotilasjohto pysyttelee tiukasti erillään politiikasta. Lausunnot tulivat armeijan, ilmavoimien, merivoimien, merijalkaväen ja kansalliskaartin johtajilta, jotka julkaisivat ne somessa.

Ensimmäinen twiitti tuli jo viikonloppuna merivoimien päälliköltä John Richardsonilta.

–Charlottesvillen tapahtumat ovat tuomittavia, eikä niitä saa hyväksyä. Yhdysvaltain laivasto on ikuisesti suvaitsemattomuutta ja vihaa vastaan.

Myöhemmät twiitit ovat samanhenkisiä. Seuraavan julkaisi merijalkaväen kenraali Robert B. Neller ja pian joukkoon liittyivät armeijan kenraali Mark A. Milley, ilmavoimien kenraali Dave Goldfein ja viimeisimpänä kansalliskaartin päällikkö Joseph Lengyel.

–Armeija ei hyväksy rasismia, ääriliikkeitä tai vihaa riveissämme. Se on vastoin arvojamme ja kaikkea, mitä olemme puolustaneet sitten vuoden 1775, Milley twiittasi.

Milley kommentoi CNN:lle, ettei tarkoitus ole olla poliittinen, vaan lähettää viesti sotajoukoille.

 

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Laine

Yhdysvalloilla on varmasti 50 tämänarvoista sotapäällikköä. Kenraali Lee vastaa Marsalkka Mannerheimia Elelävaltiossa ja hänen patsaansa ovat saaneet olla rauhassa lähes 150 vuotta. Nyt on äärivasemmisto alkanut vaatia niiden siirtoa.
Trump sai ilmeisesti lisätietoa poliisilta ja muutti kantaansa.
Patsaita puolustaneilla oli mielenosioituslupa, mutta vastapuolen rähjääjillä ei.

Ossi Ojutkangas

Onneksi näitä "vasurikenraaleja" voi paheksua ja Trumpia ylistää Puheenvuoron blogeissa. Eipä tule mieleen toista suomalaista blogialustaa josta löytyisi yhtä paljon Trumpin näkemyksiä täysin kritiikittä ylistäviä "anti-globalisteja". Mikähän siinä on, että ovat juuri Uuden Suomen blogialustan itselle valinneet? Seuraavatko sinne myös kirjoittavan Laura Huhtasaaren esimerkkiä vai mistähän tuo voisi johtua?

Jouni Borgman

Trumpin "puolustamisessa" ei ole mistään muusta kyse, kuin että ottaa asioista selvää, tutustuu myös Trumpia kannattavan puolen näkemyksiin ja saa siten täydentävää tietoa monenmoisista tapahtumista ja lausunnoista, joiden perusteella Trumpia mustamaalataan. Suomalaiset eivät tiedosta USA:n valtamedian Trump-vastaisuutta ja sitä, että täkäläinen media toistaa kaikki nagatiivissävytteiset uutisoinnit ja joskus myös suoranaiset valheet sellaisenaan. On väsyttävää lukea mielipiteitä, joista huomaa ettei asioista ole otettu itse selvää. Vai onko?

Tapio Mäkeläinen

Älä Borgman selitä. Mä olen käynyt Jenkeissä vuodesta 73 asti ja käyn yhä. Lue mikä vaan vakavasti otettava kirja maan värikkäästä historiasta niin tuollaista täys tolloa ei ole i k i n ä ollut puikoissa.

H.R. McMaster , joka on Trummpetin hallinnon uskottavin henkilö kirjoitti West Pointin lopputyönään tutkielman Vietnamin Sodan aloituksen polusta. Ostin kirjan Bostonista jo 98 mutta sehän nousi kuuluisuuteen Irakin massatuhoaseiden myötä eli luotiin kuva uhasta jota ei ollut mutta kunhan saatiin taas kerran, mylly käyntiin. 1:1 oli tarina.
Se miksi kerron tämän on se, ettei JCS eli just noi henkilöt eli aselajiryhminen kentsut päässet mukaan Johnssonin ja McNamaran sekä poliitikkohaukkojen suunnitelmiin. Jokainen oli sekä WWII että Korean veteraani. Pacific sodan voittanut ja atomipommit pudottan Douglas MacArthur sanoi: älkäämme ikinä aloittako maasotaa Aasiassa.
Eli, nuo miehet ovat käyneet ehkä maailman kovimman urapolun läpi ja ovat sotilasarvonsa lisäksi akateemisen loppututkinnon suorittaneita.
On käsittämätöntä kyseenalaistaa heidän rehellisyytensä.
Usa laivastolla on karvaita kokemuksia rotujen välidistä yhteenotoista jotka mm Tukialus Kitty Hawkilla, CV 63, ne purkautuivat väkivallaksi 70- alussa. Korkeiimmat upseerit kävivät aluksen joissakin paikoissa vain merijalkaväen erikoismiesten kanssa.
Trump uskoisten on vaikea hyväksyä sitä että idoli on täysin kykenemätön hoitamaan virkaansa.
Kenraalien ulostulo on äärettömän harvinainen ja rehti teko. Hienoja ja vastuuntuntoisia miehiä.

Mikael Hyytiainen

Tämä MIES tulee jäämään historiaan kaikkien aikojen suurimpana amerikkalaisena suurmiehenä! Hän kääntää historian kulkua, muuttaa koko kulttuurin, antaa eurooppalaisten olla omia itsejään. Tulee jo nyt etukäteen ikävä hänen majesteettiaan, enää vain 7 vuotta jäljellä, ja omaa elämää jäljellä vielä se 100-1000 vuotta vielä (riippuen niiden iänpidennyshoidoista). Katsokaa nyt edes se lehdistötilaisuus tiivistettynä:
https://www.youtube.com/watch?v=0tw9iwqhKJg

Mikko Kangasoja

Pöljä artikkeli. Ei kenraalien lausunnoista voi vetää johtopäätöksiä Trumpia vastaan. Yhteys pitää voida osoittaa. Viestit olivat väkivaltaa vastaan, kuten Trump. Toimittajien jutuista on järki jo jättänyt sen verran, että itsekin kuuntelin Trumpin puheet, jotta totuus selviäisi. Trump tuomitsi kaiken väkivallan ja natsit. Silti joillakuilla keitti yli. Ilmeisesti vastapuolen väkivaltaa ei olisi saanut tuomita. Kahelia. Ottakaa nyt järki käteen. Häpäisette itsenne.