Keskiviikko 18.7.2018

100 loukkaantui Barcelonassa – Silminnäkijät El Paísille: ”Elvytys oli mahdotonta”, ”törmäys lennätti ihmisiä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.8.2017 09:09
Päivitetty: 
18.8.2017 09:28
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Barcelonan terrori-iskussa menehtyi 13 ihmistä ja loukkaantui 80.
Barcelonassa torstaina tehdyssä on loukkaantunut 100 ihmistä, kertoo sanomalehti El País ja Katalonian itsehallintoalueen puheenjohtaja Carles Puigdemont kertoo lehdelle, että 15 olisi loukkaantunut vakavasti.
 
Sisäministeri Joaquim Forn vahvisti Twitterissä, että 13 ihmistä menehtyi, kun pakettiauto ajoi ihmisten yli La Ramblan suositulla puistokadulla. Terroristijärjestö Isis on ottanut vastuun iskusta.
 
La Ramblalla asuva 47-vuotias sairaanhoitaja Albert Tort kertoo El Paísille sännänneensä auttamaan iskujen uhreja.
 
–Poliisi ei päästänyt minua ensin, mutta kerroin olevani terveydenhuollon ammattilainen ja menin poliisien läpi. Mitä näin oli katastrofialue. Laskin ainakin kuuden kuolleen. Yritin elvyttää nuorta miestä, mutta se oli mahdotonta, Tort kertoo.
 
Barcelonassa lomaillut Ellen Vercamm todisti lyhyen matkan päästä. 
 
–Olimme Hard Rock Cafén ovensuulla. Olimme suuntaamassa La Ramblalle, kun kuulimme rysäyksen valkoisen pakettiauton syöksyessä päin ihmisiä. Näimme ihmisten lentävän törmäyksen voimasta. Ja kolme pyöräilijää myös, Vercamm sanoo lisäten, että jos hän ja hänen ryhmänsä olisivat lähteneet kaksi minuuttia aiemmin, pakettiauto olisi osunut heihin. 
Päivitetty loukkaantuneiden lukumäärä.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Pekonen

Vieläkö sisäministeri Risikko ja edellinen sisäministeri Orpo ovat sitä mieltä, että Suomeen on otettava lisää pakolaisia? Miten varmistetaan, että joukossa ei ole radikaaleja aineksia? Mitäpä kuuluu Syyriasta ja Irakista Suomeen takaisin palanneille Isis-taistelijoille? Kuinka kotoutus on sujunut?

Timo Nenonen

Koko ajan lähenee se päivä, kun Suomessakin jysähtää. On se kumma , miten idiootteja poliitikkoja Euroopassa on .Jokainen taviskansalainen ymmärtää, miten vaarallista porukkaa muslimiterroristit ovat, mutta päättäjillä tämä ymmärrys puuttuu. Heitä ei olisi pitänyt päästää Eurooppaan yhtään ainoaa.
Oikeesti oksettaa, kun Risikkokin on "järkyttynyt". Pahviako hänelläkin on aivojen tilalla? Orposta puhumattakkaan ,kun sisäministerinä päästi maahamme 32000 terroristin aihiota..

Jussi Pistol

Älä unohta pääjehua joka aina on ensimmäisenä esittämässä pyhimystä kun euroopassa islamisiat tappaa ihmisiä, se henkiläö on, Sipilä.
Joka helvetin kerta lähes sama viesti Sippaajalta, oikea esimerkki uskonnon sokaisemasta ihmisestä, jos edes on ihminen, taitaa joku muu kuvata paremmin Sippaajaa.