Perjantai 17.8.2018

USA:n ex-tiedustelupomo järkyttyi Trumpin puheesta: ”Kauanko meidän täytyy kärsiä tästä painajaisesta?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.8.2017 14:48
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Sekä republikaani- että demokraattipresidenttejä edustanut Yhdysvaltain kansallisen tiedustelupalvelun ex-johtaja James Clapper on tyrmistynyt presidentti Donald Trumpin tuoreimmasta puheesta.

Clapper kyseenalaistaa julkisesti Trumpin kyvyn toimia presidenttinä.

– Todella epäilen hänen kykyään ja sopivuuttaan toimia tässä virassa – ja alan myös epäillä hänen motivaatiotaan tehtävään, Clapper sanoo CNN:lle.

Clapperin avautumisen syynä on Trumpin Phoenixissa pitämä puhe, joka ex-tiedustelujohtajan mukaan oli ”suorastaan pelottava ja häiritsevä”.

– Kauanko maan täytyy kärsiä tästä painajaisesta? Clapper kysyy.

Ex-tiedustelujohtaja esittää avoimesti jopa huolensa Trumpin päätäntävallasta USA:n ydinaseiden suhteen.

– Jos hän vihanpuuskassaan päättää tehdä jotain Kim Jong Unille, hänelle on itse asiassa aika vähän esteitä. Koko järjestelmä perustuu nopeaan reagointiin tarvittaessa, joten tämä on todella pelottavaa.

CNN-kanava kuvaa Trumpin kannattajilleen pitämää puhetta uskomattomaksi raivonpurkaukseksi. Kanavan mukaan presidentti kirjoitti uusiksi Charlottesvillen mellakkaan liittyvän lausuntohistoriansa ja kuvasi itseään tapaukseen liittyvän julkisen keskustelun suurimmaksi uhriksi.

Trump ilmoitti olevansa valmis sulkemaan liittovaltion hallinnon, jos kongressi ei suostu rahoittamaan hänen vaalikampanjassaan lupaamansa Meksikon muurin rakentamista. Samalla hän käytännössä lupasi armahtaa arizonalaisen sheriffin Joe Arpaion, joka sai tuomion etniseen profilointiin liittyvässä oikeusjutussa.

Toisin kuin Clapper ja muut poliittiset kommentaattorit, Trumpin yleisö otti puheen tyytyväisenä vastaan, CNN raportoi.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Suninen

Demokraattien pelko Trumpin politiikan menestyksestä on käsin kosketeltavaa.
Talous porskuttaa, työttömyys vähenee, pörssikurssit nousevat ja Yhdysvallat alkaa saada takaisin Obaman kaudella menettämäänsä kansainvälistä arvovaltaa.

Tuomo Niemelä

Toisin kuin FOX, varovaisempi CNN on laittanut panoksensa Trumpin kauden loppumiseen kesken. Fox on noussut maan katsotuimmaksi kanavaksi, joten on CNN:lle kaupallisesti elintärkeää myös saada Trump lempattua syrjään. Sama taitaa päteä Alma Mediaan.