Sunnuntai 23.9.2018

Trumpin ystävä varoittaa: Presidentin virkasyyte johtaisi ”väkivallan aaltoon” USA:ssa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.8.2017 10:10
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Politiikan lobbari Roger Stone toimi jo Richard Nixonin taustalla 1970-luvulla. Donald Trumpin presidentinvaalikampanjassa hän toimi neuvonantajana.
|

Presidentti Donald Trumpin pitkäaikainen ystävä, amerikkalaisen politiikan konkaripeluri Roger Stone ennustaa presidentin mahdollisen virkasyytteen johtavan väkivaltaisiin seurauksiin Yhdysvalloissa.

Stone arvioi, että kansannousuun tai sisällissotaan verrattava ”väkivallan aalto” ryöstäytyisi valloilleen Yhdysvalloissa, mikäli kongressi päätyy nostamaan virkasyytteen Donald Trumpia vastaan. Virkasyyte on menettely, joka voi johtaa presidentin viraltapanoon – jos hänet todetaan syylliseksi syytteisiin. Trumpin osalta virkasyytevaatimusten takana ovat hänen vaalikampanjansa väitetyt Venäjä-yhteydet.

Stone kertoi näkemyksensä TMZ-kanavan haastattelussa, josta kertoo myös Politico-verkkosivusto. Hänen mukaansa amerikkalaiset – Trumpin kannattajat – eivät tulisi hyväksymään yrityksiä syrjäyttää vaaleilla valittu presidenttinsä. Stone varoittaa, että virkasyytteen nostamista edistävät poliitikot ”vaarantavat oman henkensä”. Hän toteaa myös, että ”molemmat puolet” ovat raskaasti aseistettuja.

Politicon mukaan Stone korosti myöhemmin, että hän ei puolla väkivaltaa vaan ennustaa, mitä virkasyytteestä seuraisi.

Lue lisää:

USA:n ex-tiedustelupomo järkyttyi Trumpin puheesta: ”Kauanko meidän täytyy kärsiä tästä painajaisesta?”

”Donald Trump lähetettävä pikaisesti psykiatrille” – Demokraatit kyseenalaistavat jo USA:n presidentin mielenterveyden

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Hämäläinen

Stone on henkisesti saman tasoinen kuin Trump. Kun asiat eivät mene kuten herrst haluavst niin uhataan väkivallalla. Sehän on toki osa amerikkalaista kulttuuriperintöä. Väkivalta on sen ytimessä ollut pitkään myös sen jälkeen, kun Eurooppa sai siihen hieman etäisyyttä toistaiseksi.

Jouni Suninen

Demokraatit eivät koskaan hyväksyneet Trumpin valintaan johtaneiden demokraattisten vaalien tulosta. He ottavat aina vain kovempia keinoja käyttöön saadakseen presidentin pois virasta. Siksi on hyvä, että heitä muistutetaan että myös Trumpin puoli on päättäväinen.

Juha Wiklund

Vai on stump jo noin pulassa että jopa pitää ennustella väkivaltaisia yhteenottoja poliisin ja stump kannattajien välille. Toivottavasti kongressi ei taivu tällaisten uhkailujen edessä vaan tekee työnsä niin kuin tässä tilanteessa sen kuuluukin tehdä.

Ehkäpä FBI pitäisi tutkia tämä Sturmpin kannattajat väitteet ja uhkaillut huolella sillä laittomana hengeen ja terveyteen kohdistuneen uhkauksen tuo mies kyllä vihjaavalla tavalla esitti.