Tiistai 17.7.2018

Pohjois-Korea vahvisti testanneensa vetypommia: ”Vie kriisin huomattavasti vaarallisemmalle tasolle”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.9.2017 09:47
Päivitetty: 
3.9.2017 10:11
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Pohjois-Korea on vahvistanut testanneensa vetypommia. Testi aiheutti kaksi voimakasta maanjäristystä.
|

Pohjois-Korea on kertonut testanneensa vetypommia aikaisemmin sunnuntaina tekemässään ydinkokeessa. Maan hallinto antoi asiasta virallisen tiedonannon Pohjois-Korean valtion tv-kanavalla hetki sitten.

–Testasimme vetypommia ja testi oli täydellinen menestys. Vetypommimme voidaan ladata mannertenväliseen ohjukseen, ilmoituksessa sanottiin BBC:n mukaan.

Pohjois-Korean valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan kyseessä on merkittävä askel maan ydinasevoimien valmiiksi saamisessa.

Ydinkoe aiheutti kaksi suurta maanjäristystä. Ensimmäisen järistyksen voimakkuus oli 6,3 ja toisen 4,6.

Lue lisää: Tutkija Pohjois-Korean maanjäristyksiä aiheuttaneesta ydinkokeesta: ”Lähempänä vetypommia kuin mikään aikaisemmin”

Etelä-Korean viranomaisten mukaan ydinkokeen räjähdys oli noin 100 kilotonnia. Se olisi viisi kertaa voimakkaampi, kuin Yhdysvaltojen Japanin Nagasakiin vuonna 1945 pudottama ydinpommi.

Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt arvioi, että uusin ydinkoe vie Korean niemimaan tilanteen paljon aikaisempaa vakavammalle tasolle.

-Kuudes ydinkoe vie kriisin huomattavasti vaarallisemmalle tasolle. Kyseessä on vahva Yhdysvalloille ja Kiinalle suunnattu provokaatio, hän kommentoi Twitterissä.

 

 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: