Sunnuntai 27.5.2018

Irma nyt Kuuban yllä – 5,6 milj. floridalaista kehotettu jättämään kotinsa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.9.2017 11:30
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kuuban pääkaupungissa Havannassa sadat ihmiset rukoilivat maan suojeluspyhimystä säästämään heidän henkensä hurrikaani Irman lähestyessä.
Hirmumyrsky Irma on jälleen noussut viidennen luokan hurrikaaniksi. Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus (NHC) kertoo, että Irman myrskytuulet ovat yltyneet 257 kilometriin tunnissa. Raja neljännen ja viidennen luokan välillä on 250 kilometriä tunnissa.
 
Irma on parhaillaan Kuuban yllä ja sen odotetaan saavuttavan Floridan niemimaan eteläkärki varhain sunnuntaiaamuna. Hurrikaanin on kerrottu aiheuttaneen ainakin 20 henkilön kuoleman Karibialla.
 
BBC:n mukaan kyse on ensimmäisestä viidennen luokan hurrikaanista vuosikymmeniin, joka osuu Kuubaan. Ainakin 50 000 turistin kerrotaan jättäneen Kuuban myrskyn vuoksi. Ennen myrskyn saapumista kuubalaiset olivat rukoilleet suojeluspyhimys laupeuden Neitsyt Marialta suojelusta ja kiinnittivät lisäkiinnikkeillä kotiensa kattoja.
 
Yhdysvaltain viranomaiset ovat kehottaneet 5,6 miljoonaa floridalaista jättämään kotinsa. Se vastaa 25 prosenttia osavaltion väestöstä.
 
–Kysymys ei ole siitä, iskeekö myrsky Floridaan, vaan siitä, kuinka pahasti se iskee Floridaan, sanoo Yhdysvaltain hätätilavirasto Feman johtaja William Long The Washington Postille. 

Jaa artikkeli: