Sunnuntai 27.5.2018

Irma osui myös Guantamo Bayn vankileiriin – Kuubassa palattu osin jo normaalitilaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.9.2017 09:43
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Viranomaiset pyytävät kuubalaisia olemaan valmiita jälleenrakennustöihin.
Kuuban eteläosissa on palattu osin normaalitilaan hurrikaani Irman jäljiltä, kertovat viranomaiset kommunistisen puolueen virallisessa sanomalehdessä Granmassa. Myös Guantanamo Bayn yhdysvaltalaisessa laivastotukikohdassa ja vankileirissä koko henkilöstö on turvassa, tukikohdasta kerrotaan Vice Newsille.
 
Irma iski Kuuban eteläisiin osiin jo lauantaina.
 
Kuubassa Irman mahdollisesti aiheuttamista henkilövahingoista ei ole raportoitu. Sen sijaan Granma kertoo hurrikaanin aiheuttaneen tuhoa maataloudelle muun muassa kahvi- ja sokeriviljelmillä sekä katkaisseen sähköjä, puhelinyhteyksiä, teitä ja viemäriputkia. Myrsky on tuhonnut myös koteja.
 
Granman verkkosivuilla julkaistussa viranomaistiedotteessa kuubalaisia kehotetaan olemaan valmiina jälleenrakennustöihin ja noudattamaan kaikkia viranomaisten antamia ohjeita.
 
Yhdysvallat päätti jo viime viikolla, ettei se evakuoi Guantanamo Bayn tukikohtaa ja vankileiriä, vaikka Florida Keysin tukikohdasta evakuoitiinkin Vicen mukaan 5000 ihmistä.
 
Guantanamo Bayn kiistellyllä vankileirillä pidetään säilössä muun muassa terroristiepäilyjä. Guantanamo Bayn komentaja, kapteeni David Culpepper kertoo Facebookissakin julkaistussa ääniviestissä tukikohdan selvinneen Irmasta vähillä vahingoilla.
 

Jaa artikkeli: