Torstai 20.6.2019

”Maailma ei koskaan hyväksy ydinasevarusteltua Pohjois-Koreaa” – Uudet pakotteet läpi YK:ssa

Luotu: 
12.9.2017 07:59
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin varat aiottiin jäädyttää aiemmassa ehdotuksessa, joka lieveni lopulta. Arkistokuva.
|

YK:n turvallisuusneuvosto on hyväksynyt uudet pakotteet Pohjois-Koreaa vastaan, kertoo maailman media. Yhdysvaltain tekemä, aiempaa lievempi päätöslauselmaehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Päätös tulee sen jälkeen, kun Pohjois-Korea teki kuudennen ja voimakkaimman ydintestinsä.

Päätös muun muassa rajoittaa öljyn tuontia Pohjois-Koreaan ja estää myöntämästä uusia työlupia ulkomailla työskenteleville pohjoiskorealaisille. Kyseessä ovat tähän saakka tiukimmat pakotteet Pohjois-Koreaa vastaan.

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley sanoi, että pakotteet ovat viesti Pohjois-Korealle.

–Maailma ei koskaan hyväksy ydinasevarusteltua Pohjois-Koreaa, hän sanoi CNN:n mukaan.

Pohjois-Korea ehti uhkailla kostolla ennen päätöslauselman hyväksymistä. Pohjois-Korean mukaan Yhdysvallat "maksaa sopivan hinnan", jos uusia pakotteita tulee.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Hämäläinen

Itsestään selvyys yksikään ihminen ei hyväksy ydin varustelua.Vaikka emme hyväksy jotain siitä huolimati sitä tehdään.Pitäisi vaan päättää luoda suhteet Koreaan jotta voisimme pyrkiä dialogiin ja parempaa ymmärrykseen Eristäminen ja pakottaminen on huono keino edetä.Ongelma poistuu kunP korea ei koe koko maailmaa uhkana.Nyt valtion johto elää tämän uhka kuvan olemassa olosta.Kun maalla menee hyvin menee keinot käyttää uhka kuvaa hallitsemiseen..kun menee huonosti joutuu hallinto hakemaan uhkaa korean ulkopuolelta.Pakoteet kurkistaa tavallisen oloja ja sen herkemmin..uhka halutaan muiden syyksi.

Seppo Haavisto

Onhan juniori Kim saanut vauhtia varusteluun! Niin pieni maa on rakentanut mannertenvälisen ohjuksen ja puolen megatonnin vetypommin! Tosin osa kansasta näkee nälkää ja pakotteiden jälkeen yhä useampi, mutta Kimillä ruoka riittää!