Lauantai 26.5.2018

Järjestöt raivostuivat, Saksa jatkaa pakkopalautuksia Afganistaniin – 10 000 afgaania nyt luvatta maassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.9.2017 13:37
Päivitetty: 
12.9.2017 13:49
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
|

Saksa jatkaa tänään tiistaina pakkopalautuksia Afganistaniin, kertoo maan yleisradioon kuuluva Deutsche Welle.

Saksa keskeytti kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palautukset Afganistaniin väliaikaisesti kesäkuussa. Päätöksen takana oli Kabulissa suoritettu tuhoisa autopommi-isku ja huoli Afganistanin turvallisuustilanteen heikentymisestä. Maassa on tapahtunut viimeisen vuoden aikana myös useita muita aseellisia iskuja, minkä lisäksi vähemmistöjä syrjitään.

Tiistaina 15 hylkäävän päätöksen saanutta afgaania kuitenkin jälleen lähetetään Saksasta Kabuliin. Saksan hallitus päätti asiasta elokuussa. Liittokansleri Angela Merkel on painottanut palautuksia nimenomaan Afganistaniin, Deutsche Welle kertoo, koska sitä pidetään vakaampana maana kuin aktiivisten konfliktien kourissa olevia Irakia ja Syyriaa.

Palautusten jatkuminen ei miellytä ihmisoikeusjärjestöjä. Pro Asyl -ryhmä on ”raivoissaan” hallituksen päätöksestä.

– Afganistan on sodan dominoima maa ja sadat tuhannet ihmiset ovat lähteneet pakoon, sanoo järjestön johtaja Günter Burkhardt. Pro Asyl –ryhmä järjestää säännöllisiä mielenosoituksia lentokentillä, joista palautuksia tehdään.

Myös Saksan sosialidemokraattinen puolue, vasemmisto sekä vihreät haluavat lopettaa pakkopalautukset Afganistaniin.

Afganistanilaiset ovat Saksan kolmanneksi suurin turvapaikanhakijaryhmä syyrialaisten ja irakilaisten jälkeen. Vuoden 2017 alkupuoliskon 135 000:sta uudesta turvapaikanhakijasta noin yhdeksän prosenttia oli afgaaneja. Tänä vuonna Saksa on palauttanut Afganistaniin 261 ihmistä. Maassa oli elokuussa kaikkiaan noin 10 000 afgaania, joiden turvapaikkahakemus on hylätty, ja jotka täten ovat luvattomasti maassa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markus Vuorivirta

Saa aika kauan palautella näitä kymmentätuhatta jos 15 kerrallaan palauttavat. Lisäksi uusia tulee koko ajan.. Jos joka päivä palauttavat tuon viisitoista, kestää kaksi vuotta. Jos palautuslento järjestetään vaikka viiden päivän välein, kestää jo 10 vuotta... Sama muuten koskee sitten suomeakin.

Jussi Pistol

Suomessa kaikille laittomien piilottajille 20.000€ sakot teostaan ja 4 vuotta ehdotonta kivensisässä.
Voisi alkaa järki toimimaan.
Helvettiäkö "ihmisoikeusjärjestöt" päätänsä aukoo asiassa mikä menee tasan Saksan lain mukaan, samaa toivoisi myös munattomaan Suomeen mutta turha sitä täällä on odottaa tapahtuvaksi.
Suomessakin monet mättää noille järjestöille rahaa housut märkinä, luulevat olevansa jotain maailman pelastajia vaikka ovat päinvastaista, auttavat euroopan tuhomista.

Oiva Luosujarvi

Palautuksia ei pitäisi vastustaa vaan tehostaa ainoastaan.
Irakilaisia on useita saanut turvapaikan Suomesta, vaikka samaan aikaan Irak haluaa kansainvälistä apua jälleenrakentamiseen ulkomailta.

https://yle.fi/uutiset/3-9746865
Samerin kielteinen turvapaikkapäätös kumottiin – "Kuin olisin väistänyt kuolemaa kahdesti"

Samer Eyad oli saanut Maahanmuuttovirastolta kielteisen turvapaikkapäätöksen, vaikka Isis oli räjäyttänyt Mosulissa hänen kotinsa ja toimistonsa. Hallinto-oikeus kuitenkin kumosi päätöksen. Arkkitehdin elämä Suomessa voi vihdoin alkaa.

Samaan aikaan Irak kutsuu ulkomaalaisia rakentamaan Mosulia ja muita isis-terroristien tuhoamia alueita, kun oman maan kansalaiset on turvapaikoissaan ulkomailla.

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005289940.html
Mosul on vapautettu Isisin kynsistä. Maan Suomen-suurlähettilään Matheel al-Sabtin mukaan suurin haaste on nyt jälleenrakentaminen.
Irakilaiset riemuitsevat. Äärijärjestö Isisin musta lippu on laskettu maan toiseksi suurimman kaupungin Mosulin raunioiden saloista ja tilalla liehuu taas Irakin oma lippu. Pääministeri Haider al-Abadi julisti maanantai-iltana Mosulissa kaupungin vapaaksi.

Maan hallinto on ilmoittanut, että kaupungin kaivattua vapautusta juhlitaan viikon mittaisilla karkeloilla niin Irakissa kuin sen suurlähetystöissäkin ympäri maailmaa.

Irakin Suomen-suurlähettiläs tohtori Matheel al-Sabti sanoo, että nyt maan suurin haaste on vapautettujen alueiden vakauttaminen ja kaupungin jälleenrakentaminen. Hänen mukaansa Isisin kauhuja pakeni pelkästään Mosulista peräti kaksi miljoonaa ihmistä.

– Kaikki on tuhottu. Hallinto tekee parhaansa, että ihmiset pääsisivät palaamaan koteihinsa.

Suurlähettiläs sanoo, että Irak tarvitsee jälleenrakennustyöhön apua muilta mailta ja kansainvälisiltä järjestöiltä kuten Yhdistyneiltä kansakunnilta. Hänen mukaansa maa tarvitsee rahan lisäksi muun muassa rakennusinsinöörejä, pomminpurkajia, lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

– Irak tarvitsee ystäviensä apua. Arvostamme kaikkea tukea ja apua mitä vain saamme.

Jokainen turvapaikanhakija olisi katsottava uudestaan ja myönteiset turvapaikat peruttava, jos oma valtio kaipaa jälleenrakentajia, kuten afganistan, Irak, syyria, somalia ja monet muut valtiot kaipaavat ulkomaiden apuja, vaikka oman maan kansalaisia on miljoonia ulkomailla "turvassa".
Myönteiset päätökset on harkittava uudestaan ja palautettavat lähetettävä nopeasti kotimaihinsa.

Timo Hietanen

Järjestöt saavat raivota aivan vapaasti, ovat yhdistyksiä ym. harrastelijaporukoita !
Suomessakin pitäisi ottaa uusintakäsittelyyn pääosa kaikista myönnetyistä turvapaikka-
päätösistä, koska pelkästään Turun iskun tiimoilta tuli esiin satunnaisotannalla paljon
vääriä henkilötietoja, rikollista taustaa ym. Kuinka moni onkaan saanut valehtelemalla
oikeuden oleskeluun tai jopa turvapaikan veronmaksajien piikkiin ?

Martti Pitkänen

Jos Merkel ei pysty majoittamaan, niin Sipilältä löytyy varmasti kortteeri näillekin. Koulutettua väkeä kuuluvat olevan, insinöörejä ja lääkäreitä, osa tosin vasta 17-vuotiaita. Lisää majoitustilaa järjestävät piispat Paskola ja Mäkinen, punapää papin avustuksella. Touko Aalto kirjaa tulijat ylös.