Maanantai 17.6.2019

”Ainoastaan 36% palautetaan” – Juncker: Laittomien maahanmuuttajien palautuksia tehostettava

Luotu: 
13.9.2017 10:35
Päivitetty: 
13.9.2017 11:35
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|
Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker linjaa, että Euroopan unionin pitää pystyä tehokkaammin palauttamaan laittomia maahanmuuttajia.
 
Hänen mukaansa komissio esittelee syyskuun lopussa esityksiä, jotka liittyvät palautuksiin, solidaarisuuteen Afrikan kanssa sekä laillisten maahanmuuttoreittien avaamiseen. Tämän viimeisen kohdan vuoksi EU aikoo uudistaa niin kutsuttua sinisen kortin järjestelmää. Kortti antaa kaksivuotisen työluvan EU-alueelle tietyin ehdoin.
 
Juncker kertoi näkemyksistään vuosittaisessa puheessaan unionin tilasta.
 
–Ainoastaan 36 prosenttia laittomista maahanmuuttajista palautetaan. On aivan ilmeistä, että meidän pitää vahvistaa toimiamme tässä asiassa. Ainoastaan tällä tavoin Eurooppa voi osoittaa solidaarisuutta niitä pakolaisia kohtaan, jotka todella tarvitsevat suojaa, Juncker sanoo.
 
Komission puheenjohtaja korosti, että EU on onnistunut ”liennyttämään laittomien maahanmuuttajien tulvaa.” 
 
–Olemme vähentäneet 97 prosenttia laittomien maahanmuuttajien tuloa itäisellä Välimerellä, koska olemme saaneet aikaan sopimuksen Turkin kanssa, Juncker toteaa.
 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

Tule äkkiä kertomaan tuo meidän vihervassareille ja ylisuvakeille.
ja muillekin tuntemattomia muukalaisia tietämättömyyttään tekoylevästi humanismikiimoissaan yliymmärtäen ja höösäten.
Hölmöimmät meillä piilottelee perusteettomia,laittomia maassaolijoita ja tutkitusti ei pakolaisstatusta tarvitsevia kodeissaan osoittamatta mitään solidarisuutta niitä oikeita pakolaisia kohtaan jotka todella tarvitsevat suojaa.

Jaakko Aalto

"Ainoastaan 36 prosenttia laittomista maahanmuuttajista palautetaan. On aivan ilmeistä, että meidän pitää vahvistaa toimiamme tässä asiassa".

Eikös se olisi paljon järkevämpää huolehtia siitä, että ne laittomat maahantulijat eivät pääse rajan yli.

Oiva Luosujarvi

Kun joku valtio pyytää ulkomailta apua, niin avuksi pitäisi lähettää sen valtion omia kansalaisia, jotka asuvat Euroopassa työntekijöinä tai turvapaikan saaneina.

Euroopassa asuu miljoonia ihmisiä valtioista, jotka samaan aikaan pyytävät Euroopan valtioilta taloudellista tukea.
Parempi olisi lähettää ne oman maan kansalaiset takaisin kotimaahansa ja ehkä he jopa voisivat kehittää omaa valtiotaan paremmaksi, kun ovat saaneet oppia Euroopasta.
Kun katsoo uutisia, joissa Irakilaisille annetaan turvapaikkoja, koska he pakenivat terroristeja. Nyt Irak vaatii kansainvälistä apua muilta, mutta ei vaadi palautettaviksi irakilaisia, jotka lorvii turvapaikan saaneina Euroopassa.

https://yle.fi/uutiset/3-9746865
Samerin kielteinen turvapaikkapäätös kumottiin – "Kuin olisin väistänyt kuolemaa kahdesti"

Samer Eyad oli saanut Maahanmuuttovirastolta kielteisen turvapaikkapäätöksen, vaikka Isis oli räjäyttänyt Mosulissa hänen kotinsa ja toimistonsa. Hallinto-oikeus kuitenkin kumosi päätöksen. Arkkitehdin elämä Suomessa voi vihdoin alkaa.

Samaan aikaan Irak kutsuu ulkomaalaisia rakentamaan Mosulia ja muita isis-terroristien tuhoamia alueita, kun oman maan kansalaiset on turvapaikoissaan ulkomailla.

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005289940.html
Mosul on vapautettu Isisin kynsistä. Maan Suomen-suurlähettilään Matheel al-Sabtin mukaan suurin haaste on nyt jälleenrakentaminen.
Irakilaiset riemuitsevat. Äärijärjestö Isisin musta lippu on laskettu maan toiseksi suurimman kaupungin Mosulin raunioiden saloista ja tilalla liehuu taas Irakin oma lippu. Pääministeri Haider al-Abadi julisti maanantai-iltana Mosulissa kaupungin vapaaksi.

Maan hallinto on ilmoittanut, että kaupungin kaivattua vapautusta juhlitaan viikon mittaisilla karkeloilla niin Irakissa kuin sen suurlähetystöissäkin ympäri maailmaa.

Irakin Suomen-suurlähettiläs tohtori Matheel al-Sabti sanoo, että nyt maan suurin haaste on vapautettujen alueiden vakauttaminen ja kaupungin jälleenrakentaminen. Hänen mukaansa Isisin kauhuja pakeni pelkästään Mosulista peräti kaksi miljoonaa ihmistä.

– Kaikki on tuhottu. Hallinto tekee parhaansa, että ihmiset pääsisivät palaamaan koteihinsa.

Suurlähettiläs sanoo, että Irak tarvitsee jälleenrakennustyöhön apua muilta mailta ja kansainvälisiltä järjestöiltä kuten Yhdistyneiltä kansakunnilta. Hänen mukaansa maa tarvitsee rahan lisäksi muun muassa rakennusinsinöörejä, pomminpurkajia, lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

– Irak tarvitsee ystäviensä apua. Arvostamme kaikkea tukea ja apua mitä vain saamme.

Jokainen turvapaikanhakija olisi katsottava uudestaan ja myönteiset turvapaikat peruttava, jos oma valtio kaipaa jälleenrakentajia, kuten afganistan, Irak, syyria, somalia ja monet muut valtiot kaipaavat ulkomaiden apuja, vaikka oman maan kansalaisia on miljoonia ulkomailla "turvassa".
Myönteiset päätökset on harkittava uudestaan ja palautettavat lähetettävä nopeasti kotimaihinsa.

Oiva Luosujarvi

Voisi myös tuon ehdotetun sinisen kortin työlupakortin ohessa olla vaatimuksena, että luvan umpeuduttua kahden vuoden jälkeen ei voi olla laittomana maahanmuuttajana sen jälkeen Euroopassa.
Muuten tulevat sinisellä kortilla ja luvan umpeuduttua aloittavat turvapaikkakierteen useissa Euroopan valtioissa, kunnes murhaavat jonkun päästäkseen vankilaan vuosiksi.

Muutenkin afrikkalaisille ja muslimeille olisi oltava samat säännöt työlupien suhteen kuin on aasiasta tuleville maahanmuuttajille, jotka hakevat työlupaa jo ennen eurooppaan tulemista.

Turvapaikanhakijoilta ja oleskeluluvan saaneilta pakolaisilta on vaadittava myös työlupa ja palkan on vastattava heidän kaikkia kustannuksia Suomessa.
Muuten firmat ottavat orjatyöläisiä ja Suomalaiset jäävät ilman työpaikkoja.
On jo selvästi nähtävissä kuntien ja kaupunkien töissä on paljon turvapaikanhakijoita ja pakolaisia, mutta Suomalaiset ovat pitkiä aikoja ilman töitä ja nuoriso ei löydä työpaikkaa, kun iho ei ole ruskea tai musta.

Mikko Toivonen

Juncker osoittaa olevansa yhtä pihalla kuin häntä neuvovat muut poliitikot. Turkin sopimuskin on varsinainen riski ja yhden diktaattorin armoilla ellei EU halua omaa ulkorajaansa sulkea kokonaan laittomalta maahantulolta joka suunnassa. Tämä siis koskee Turkin vastaista maa-ja merirajaa, Libyan "avustusjärjestöjen" hakupalvelua yhteistyössä ihmissalakuljettajien kanssa sekä sama Marokon rajoilla.

On selvä, että sopimuksia pitää tehdä. Nykyistä parempi olisikin EU sopimuksena tehty palautusoikeus kaikista EU maista Irakiin, Afganistaniin, Libyaan ja Marokkoon. Turkin rajalla sen diktatuurisen nykyhallinnon vuoksi vain rajan totaalisulkeminen laittomalta liikenteeltä toimii.
Yksi vaihtoehto olisi paperinsa kadottaneiden kanssa sopia vaikkapa Nigerin hallituksen kanssa, että se vartaanottaa kaikki paperittomat ja EU avustuksella muonittaa heitä ja antaa sitten löytää vapaaehtoisesti kotimaansa mistä mahdollisesti juuri Nigerin läpi on tullutkin.

Sitten Koko maahantulo politiilkka pitäisi uusia niin, että Unioniin lasketaan helpommalla työpaikkapohjaisella viisumilla, määräaikaisviisumilla henkilöitä paperillisina ja myös tuoneen työnantajan vastuulla työnantajan tuomansa henkilön kanssa henkilökohtaisesti sopimalla palkkauksella ja ehdoilla joihin Unioni on määrännyt tiettyjä perusturva kriteereitä.
Näin voidaan tulijoiden, suoraan työelämään tulevien tulijoiden määrää ja "laatua" lisätä. Kurikin paranisi kun työlupa peruuntuu jos rikkomuksia tulee ja palautus toimii vaikka indikoimallani tavalla.