Sunnuntai 19.8.2018

Valtava evakuointi käynnissä Venäjällä – kouluja ja ostoskeskuksia suljettu useissa kaupungeissa, kohteena kymmenet tuhannet ihmiset

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.9.2017 17:37
Päivitetty: 
13.9.2017 18:01
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    20 000 ihmistä evakuoitiin julkisista rakennuksista Moskovassa keskiviikkona. Arkistokuva.

Venäjällä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä on evakuoitu ja lukuisia julkisia rakennuksia suljettu useissa kaupungeissa ympäri maan. Massaevakuoinnin takana on pommiuhkausten sarja, kertovat venäläisviestimet.

The Moscow Times -lehden mukaan koulut, hallintorakennukset ja ostoskeskukset on suljettu yli kymmenessä kaupungissa sunnuntaina alkaneiden ja pitkin viikkoa jatkuneiden uhkausten vuoksi. Tiistaihin mennessä noin 45 000 ihmistä oli evakuoitu turvaan Moskovasta Siperiaan ulottuvalla alueella.

Russia Today -kanavan mukaan pelkästään Moskovassa evakuoitiin 20 000 ihmistä keskiviikkona, kun viranomaiset saivat useita samanaikaisia pommiuhkauksia. Uhkausten mukaan muun muassa 30 ostoskeskukseen, juna-asemille ja yliopistoihin olisi asetettu räjähteitä. Tähän mennessä räjähteitä ei kuitenkaan ole löytynyt, kanava kertoo.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veli Laurinsalo

Jaa, että uuden ajan "Mainilan laukaukset" on prosessissa. Seuraavaksi räjähtää tuhoisa pommi jossakin ostoskeskuksessa, ja siitä syytetään Baltian terroristeja, ja sittenhän pitää lähteä kostoretkelle Baltiaan yleisön hurratessa kansalliskiihkossaan.
Noinhan se on aina mennyt tuon naapirimme kanssa, niin miksi ei nytkin. Suuri näytelmä päälle ja tositoimiin.

Timo Virtanen

Harjoitellaan ja totutetaan kansaa sotaan. Siis ilmiselvästi pyritään luomaan mielikuva, että joku uhkaisi nyt Venäjää. Maunilan laukaukset ei ole lainkaan huono vertaus. Varmaan ainakin joku osa kansasta ottaa ihan tosissaan tämänkin sotaharjoituksen osan. Ja pitää paikkansa, että suomalainen media on vaiennut tästä asiasta. Myös eduskunnan hallitsema YLE. Mitähän varten ? Kyllä tosiasiat olisi syytä kertoa kaikille suomalaisille. Muuten lähennymme vaarallisesti YYA:n aikoja.

Markku Lehto

Liittyyköhän tämä Venäjän valmiuden kohottamisharjoituksiin ? Niin, Zapad-harjoitushan on venäläisten mukaan terrorismin torjuntaharjoitus. Terroristeja jahdataan hävittäjillä , panssarivaunuilla, tykistöllä , ohjusjoukoilla , laivastolla ja maihinnousuprikaateilla.

Hannu Mononen

Kymmenien tuhansien evakuointi merkitsee aikamoista notkahdusta tuotantoon, eli hintalappu operaatiolle löytymättömien pommien takia on melkoinen.

Asevoimat ovat liikekannalla Valko-Venäjällä ja muualla Läntisessä sotilaspiirissä, osa väestöä jo valmiiksi evakuoituina – mihinkähän seuraavaan siirtoon tällä avautuu tilaisuus?