Sunnuntai 26.5.2019

Kim Jong-unilta suora uhkaus Donald Trumpille – varoitus vetypommista Tyynellämerellä

Luotu: 
22.9.2017 09:15
Päivitetty: 
22.9.2017 09:32
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kim Jong-un Pohjois-Korean tv:ssä.
|

Pohjois-Korean hallitsijan Kim Jong-unin mukaan USA:n ”häiriintyneen” presidentin Donald Trumpin kommentit osoittavat, että Pohjois-Korean ydinvarustautuminen on perusteltua.

Sulkeutuneen kommunistivaltion diktaattori uhkaa Trumpin ”maksavan kalliisti” äskettäin pitämästään YK-puheestaan, BBC kertoo. Trump ilmoitti tiistaina, että Yhdysvallat tulee tuhoamaan Pohjois-Korean täydellisesti, jos se joutuu puolustamaan itseään tätä vastaan.

Molemmat johtajat tunnetaan kovasta retoriikastaan. Pohjois-Korea on tehnyt ydinasekokeitaan kiihtyvällä tahdilla, mikä on tuomittu kansainvälisen yhteisön toimesta.

Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho varoittaa maan saattavan kokeilla vetypommia Tyynellämerellä vastauksena Trumpin uhkaukseen. Kim Jong-un itse on sanonut harkitsevansa ”korkeimman tason” vastatoimia, CNN kertoo.

LUE MYÖS:

Trumpin raivoisa viesti Pohjois-Korealle huolestuttaa: ”Virhearvio voi käynnistää valtavan sodan”

Pohjois-Korea myy huumeita, aseita ja kansalaisiaan – sen ydinaseessa vaarallisinta on myynti, sanoo suomalaistutkija

Etelä-Korea harjoitteli iskua Pohjois-Koreaan – ohjukset ja hävittäjät ilmassa

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Kotilainen

Näinhän siinä on käynyt,ja punavihreät ja monet muutkin ovat hämmentyneitä kun nyt saavat yllättäen apua Kim Jongilta,Trumpin mielenterveyteen liittyvissä seikoissa.
Touko Aalto taputtaa käsiään innoissaan,ja eikös tämä Orpokin epäillyt julkisesti Trumpin soveltuvuutta tehtäviinsä.

Timo Nenonen

Kim Yong.un kaivelee verta nenästään. voisin lyödä vedon, että saamansa pitää. Ei tuollaista uhittelua ja hattuilua kannata sietää enää kovinkaan kauaa. Toivottavasti 25 miljoonan kansasta mahdollisimman moni säästää henkensä. Tavallaan he mielestäni ovat syyttömiä hallintonsa mielevikaisuuteen, joka nyt jatkuu jo kolmannessa sukupolvessa.
Obama murhasi yli 4000 syytöntä siviiliä aivan umpimähkäisillä drone-iskuilla ja sai Nobelin "rauhan"palkinnon., nyt on Trumpin laitettava dronet liitoon, lasketaan collatera damaget myöhemmin. Nobelin pitäisi irrota vielä helpommin ,kuin Obamalle.

Jukka Mikkola

Kohta siirrytään sanoista tekoihin. Hätkähdyttävä tieto siitä, että Havaiji valmistautuu ydiniskuun, on ilman muuta tie ennalta ehkäisevään iskuun Pohjois-Koreaa vastaan. Sota tuntuu olevan edessä. Itse asiassa Pearl Harbour 1941 loi siemenet tähän ennalta tehtävään iskuun.

Kiina teki virheen päästäessään kehityksen tähän pisteeseen Pohjois-Koreassa. Se olisi voinut viheltää pelin poikki jo vuosia sitten. Nyt se tuntuu olevan liian myöhäistä.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201709222200412925_ul.shtml