Maanantai 24.9.2018

Suomalaispoliitikot Saksan tuloksesta: ”Hyvä Saksa, lopettakaa kauhistelu” – ”Kaikkea muuta kuin mieltä ylentävä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.9.2017 08:12
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Martin Schulzin johtamat sosialidemokraatit kärsivät Saksan vaaleissa sellaisen tappion, että puolue kieltäytyi heti hallitusvastuusta.
|

Saksan hallitus ”sai isosti köniin”, arvioi SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma sunnuntain liittopäivävaalien tulosta.

Hallituspuolueiden kannatus putosi yhteensä 13,7 prosenttiyksikkö, kun liittokansleri Angela Merkelin johtama CDU/CSU-liitto putosi 8,5 prosenttiyksikköä 33 prosenttiin. SDP:n saksalainen sisarpuolue SPD taas menetti 5,2 prosenttiyksikköä ja ylsi 20,5 prosenttiin. SPD:n puheenjohtaja Martin Schulz ilmoitti jo, ettei puolue pyri enää hallitukseen.

–Tulossa heikompi hallitus. Eurooppa-politiikassa lyhyemmät askeleet. Maahanmuutossa varovaiset linjat, Heinäluoma povaa Facebook-kirjoituksessaan.

– Suuret puolueet ovat vaalien häviäjiä, ja varsinkin perinteikkään sosialidemokraattisen puolueen kehitys huolestuttaa, näkee vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto omassa kirjoituksessaan.

Vaalien suuriin voittajiin kuului kansallismielinen AfD, joka nousi nyt liittopäiville 12,6 prosentin kannatuksella. Edellisissä vaaleissa puolue sai 4,7 prosentin kannatuksen. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari oli tuloksesta riemuissaan.

–Hyvä Saksa. Lopettakaa kansallismielisten nimittely ja kauhistelu. Tämä on vasta alkua. Maahanmuuttopolitiikkaan halutaan muutos ja syystä, Huhtasaari toteaa Facebookissa.

–Saksan vaalitulos on kaikkea muuta kuin mieltä ylentävä. Äärioikeisto etenee huolestuttavasti, niin sosiaalidemokraatit kuin kristillisdemokraatit kärsivät kovan tappion vaikka Merkel jatkaa vallassa, Andersson kirjoittaa Facebookissa.

Anderssonin tapaan myös vihreiden Aalto arvioi AfD:n menestystä huolestuneeseen sävyyn. Aallon mukaan AfD:n politiikasta on karsiutunut eurovastaisuus ja ”jäljelle on jäänyt ulkomaalaisviha”.

–Äärioikeistolaisten puolueiden nousu ympäri Eurooppaa kertovat siitä, että monet ihmiset ovat turhautuneita sekä vaihtoehdottomuuteen että perinteisten puolueiden kykyyn ratkaista ihmisten arjesta kumpuavien ongelmia. Vihan ja epäluulon lietsominen eivät kuitenkaan ole ratkaisuja. Viha ja katkeruus synnyttävät vain lisää vihaa ja katkeruutta.

Kun sosialidemokraatit kieltäytyivät jo vaali-iltana hallitusvastuusta, yhtenä todennäköisenä vaihtoehtona seuraavaksi hallituskoalitioksi on pidetty niin kutsuttua Jamaika-vaihtoehtoa, eli CDU:n johtamaa liberaalien ja vihreiden koalitiota. Aalto pitää tätä uskottavimpana vaihtoehtona.

LISÄÄ AIHEESTA:

Näkökulma: Mitä Suomi edellä sitä Saksa perässä

Saksassa vaihtuu hallitus – Toteutuuko nyt ”Jamaika”?

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

Ei ainakaan löytynyt pätevyyttä nykyisiltä saksan hallituspuolueilta edes siihen.
Hallitsemattomasta laittomasta maahanmuutosta puhumattakaan.
Sovittuja jakotaakan kiintiöpakolaisia eivät ottaneet
Kansa on puhunut ja laiton maahantulo halutaan torpata.
Suomen turunkin terroristisolu sosiaalisurffaili ja rötösteli siellä eri Bundeslandien välillä ennenkuin tuli taustansa valehdellen hakemaan sipilän luvattua kartanoa avoimien rajojen yli hölmöläisylisuvakkisuomesta,vaaleita blondeja ja tappamaan.
Kaikki tulijat ja heidän taustansa tiedetään.
Juupa juu ja kas ei edes EU:n sormenjälkitunnistus toiminut.
Paljonko näitä tulevia,indefioimattomia terroristeja löytyy lisää ja on vielä tulossa.
Ei pakolaiset ole ongelma vaan perusteettomat,indefioimattomat,laittomat maahantulijat koko euroopassa.

Marja-Liisa Kalkela

Ei pakolaisongelma sillä poistu. Lisää on tulossa yli miljoona pakolaista.
Pitäisi ensin poistaa köyhyys.Sitten kuivuus.Sitten sodat.
Joko löyty rtkaisu noihin ?
100 maailman rikkaimman varat poistaisi köyhyyden koko maapallolta.
Aseteollisuudesta sotien myötä tehdään mahtavaa bisnestä.
Lainaamalla köyhille valtioille rahaa haaskarahastot vie korkoja jopa 120%.
Pakolaisilla tehdään miljardien bisnestä joka on tuottoisampaa kuin huume bisnes.
Prostituutiolla,pakolaiskuljetuksilla ,turvapaikoilla,tulkeilla ym.
Toisen hätä ja köyhyys on aina toisen bisnes.

Kimmo Tallqvist

Toki sieltä olisi oikeita pakolaisiakin tulossa mutta nyt sieltä tulee lähinnä köyhien maiden etuoikeutetut ,paikallisittain varakkaat salakuljettajien ohituskaistan onnenonkijat parempaa elintasoa etsimään.
Älä loukkaa niitä oikeita miljoonia pakolaisleireillä viruvia henkensä edestä vainoa pakenevia todellisia pakolaisia joilla ei mahdollisuutta eurooppaan ole.
Murto-osa näistä todellista vainoa pakenevaa on euroopassa kiljumassa asylum
Sosiaalietusurffaria sitäkin enemmän.
Siitä pitää EU;n ulkorajan vuotaminen ja täysin epäsolidaarinen turvapaikkahakuprosessi huolen.
Rahalla saa "turvaa" ilman ei

Samy Arling

Toivottavasti tämä on käänne pähkähullusta ajanjaksosta johonkin parempaan.Joko Suomelle riittäisi rajattomien rajojen, verovarojen varastamisen,itsenäisyyden menettämisen ja maanpetturi kätyreitten synkkä ajanjakso Suomen historiassa ?

Heikki Paananen

YLE tuhlaa arviolta 2-3 miljoonaa tuntia suomalaisten aikaa joka päivä. On erittäin hyvä, jos YLE tunnistaa tilanteen ja retardilla ala-arvoisella uutisoinnilla ohjaa suomalaiset käyttämään aikansa paremmin esimerkiksi luovien tai liikunnallisten harrastusten parissa.

Telkku kiinni YLE:n uutisten ajaksi. OC-sumute taskuun ja lenkille!

Timo Virtanen

... luin "oikeamedian" tekstin ja vähän tuli niistä kyllä mieleen sen aatun ajatukset, joka lähti valloittamaan maailmaa aikoinaan. Sai aikaan paljon hätää ja kärsimystä opeillaan ja sopimuksillaan isä aurinkoisen kanssa. Median nimi on vähän lipsahtanut väärään asentoon. Kuvaavampi nimi kyllä olisi tuo valemedia....

Mikko Toivonen

Kuten Käyhkön Pasi tuolla ylempänä ilmaisi niin kyseessä on vapaassa vaalissa ilmaistu kansalaisten vapaa tahto. Sen kunnioitus on siinä missä sensuroimattoman sananvapauden on ihmisyyden ja demokratian pyhimpiä peruspilareita. Niitä on kunnioitettava kaikissa oloissa sekä enemmistön että tällä kertaa tai ajassa vähemmistön.
Kaikkien kanssa on tehtävä yhteistyötä kun kaikki ovat samassa veneessä. Kaikki eivät demokratiassakaan voi olla samassa hallituksessa kaiken aikaa kuten muinainen RKP, mutta ketään ei koskaan saa julistaa yhteistyön ulkopuoliseksikaan. Se on hyökkäys perusinhimillisyyttä ja perusdemokratiaa vastaan.
AFD menestystä ei liioin tarvitse hämmä'stellä sillä jokaisessa demopkratiassa on noin 25% kansanosuus mikä osaa toimia vaan populistisella tavalla ja on vieraspelkoinen johtuen heikosta maailmantuntemuksesta, koulutuksesta ja kokemuksesta.
Itse kuulun myös ja tällä kertaa erittäin suuresta vieraskokemuksesta niihin, jotka haluavat maahantulosta hallittua eli laillista ja maassaoloehtoineen, mutte en määrälliseen tai kulttuurilliseen rajoittamiseen niin kauan kuin tulevat suoraan töihin tai hyväksyttyyn opiskeluun yksilöinä ja työnantajan tai siihen verrattavan vastuulla eli sponsoroimana kuten tehdään esimerkiksi GCC maissa

Mikko Virkamäki

Ulkomaalaisvihan ongelma on myös se, että se muuttuu helposti kansalaisvihaksi. Kun vihakierre on käynnistynyt, se ei pysähdykään ulkomaalaisiin vaan jatkuu erilaisiin "kunnon kantakansallisryhmiin". Vähän samalla tavalla kuin kuolemanrangaistuksen salliminen johtaa yhteiskunnan muuhunkin raaistumiseen.