Perjantai 21.9.2018

Kaaos puhkesi, verikuvat leviävät – lappilaispoliitikko järkyttyi: Jos Katalonia sanoo ”kyllä”, Suomen on tunnustettava itsenäisyys

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.10.2017 12:51
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Espanjan Katalonian itsenäisyysäänestyspaikoilta leviää väkivaltaisia kuvia maailmalle.
|

Jännitteet Espanjan Kataloniassa kiristyvät ja väkivaltaiset kuvat äänestyspaikoilta leviävät. Itsenäisyysäänestys alkoi aamulla. Äänestyspaikoille on kerääntynyt mellakkapoliiseja.

Espanja pitää äänestystä laittomana ja on ilmoittanut jo etukäteen estävänsä sen. Poliisi on sulkenut toista tuhatta äänestyspaikkaa viikonloppuna.

Suurin osa katalonialaista haluaa äänestää itsenäisyydestä. Ennen viimeaikaista tilanteen kärjistymistä itsenäistymisen kannatus on ollut laskussa. Tänään katalonialaisia on saapunut äänestyspaikoille jo aamuyöllä ja kuvista näkyy, että liikkeellä ovat suuret massat.

Mellakkapoliisit ja äänestäjät ovat ottaneet yhteen. Somessa leviää väkivaltaisia kuvia, joissa näkyy verisiä ihmisiä. Voit katsoa kuvia jutun lopusta.

Somessa on myös kerrottu Espanjan poliisin ampuneen ihmisiä kumiluodeilla. Samoin raportoi Sky News. Katalonian itsehallintoalueen johtajan äänestyspaikalla on niin ikään puhjennut käsirysy. Poliisi tunkeutui aiemmin äänestyspaikalle.

Itsehallintoalueen edustaja kertoo, että 73 prosenttia äänestyspaikoista on saatu auki. Hän pyytää ihmisiltä kärsivällisyyttä, sillä tietoverkkoihin yritetään hyökätä kaiken aikaa.

Espanjan tilanne on herättänyt huomiota maailmalla. YK:n ihmisoikeusasiantuntijat kehottivat perjantaina Espanjan viranomaisia varmistamaan, että toimet eivät uhkaa kansalaisten perusoikeuksia. Tilanteeseen on reagoitu osin voimakkaasti myös Suomessa.

Lappilaiskansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) on profiloitunut katalonialaisten puolustajaksi. Tänään Kärnä on yrittänyt vedota Twitterissä Espanjan pääministeriin, Ranskan presidenttiin, Saksan liittokansleriin ja Euroopan komission puheenjohtajaan Katalonian tilanteen takia. Hän toteaa Twitterissä olevansa järkyttynyt poliisin ja Espanjan toimista.

Kärnä vaatii tiedotteessa, että Suomen ja EU:n on tunnustettava Katalonian itsenäisyys, jos katalaanit äänestävät sen puolesta.

– Meillä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, vaan valtiomme ja koko EU:n on seistävä demokratian ja ihmisoikeuksien puolella. YK:n asiantuntijat vaativat toissa päivänä, että Espanjan viranomaisten on lopetettava kansanäänestyksen terrorisointi ja sensuuri Kataloniassa. Espanja pelkää, sillä uusimmat mielipidemittaukset osoittavat yli 82% kannatusta itsenäisyydelle. Toimet ovat kovia ja katalonialaisia poliitikkoja on pidätetty. Espanjan pelikirja Kataloniassa näyttääkin olevan kopioitu suoraan Pohjois-Korean Kim Jong-Unilta!

Kärnän mukaan Katalonian tilanteessa on kansakuntien itsemääräämisoikeuden lisäksi kyse myös EU:n subsidiariteettiperiaatteen kunnioittamisesta.

– Päätökset on tehtävä mahdollisimman lähellä niitä ihmisiä, joita ne koskettavat. Madridissa ei voida päättää Katalonian puolesta, vaan ihmisten on annettava päättää itse. Tätä poliittista kriisiä ei voida ratkaista muuten kuin väkivallattomin demokratian keinoin. Vapaudenkaipuuta ei kyetä kahlitsemaan asein.

Myös politiikan tutkija Erkka Railo on kommentoinut äänestystä Twitterissä.

– Kansalla on oikeus itse päättää itsenäisyydestään. Yritys estää kansanäänestys ei kuulu tämän päivän Eurooppaan, Railo twiittaa.

Aiemmin Kärnä sai aikaan some-kohun jaettuaan Twitterissä suurlähettiläs Manuel De la Cámara Hermosolta saamansa sähköpostivastauksen. Kärnä oli vaatinut suurlähettiläältä äänestyksen sallimista ja sai tuikean vastauksen.

– Ok. Mutta jos jonain päivänä Suomella on turvallisuusongelma ja se tarvitsee EU-kumppaniensa solidaarisuutta, voitte pyytää sitä Kataloniasta, Kärnän julkaisemassa viestissä todetaan.

Lue myös:

Suomalaiskansanedustaja kuumensi Espanjan suurlähettilään – katalaanit ottavat ilon irti

Tilanne kiristyy Kataloniassa: Espanja uhkaa pidättää 700 kaupunginjohtajaa – uhmaavat hallituksen käskyä

Syntyykö Eurooppaan uusi valtio? Valtava riita muhii Espanjassa

Äänestys historiallisissa vaaleissa alkoi - Euroopassa voi pian olla uusi valtio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pauli Vartiainen

Minusta meillä ole mitään asiaa puuttua Espanjan sisäisiin asioihin, ei ainakaan Keskustan Mikko Kärnällä. Onko Kärnä saanut Hallitukseltamme valtuutuksen ottaa yhteyttä EU maitten hallitsijoihin, tässä käryää Kärnän oma irtopisteitten saalistaminen hiki.

Oiva Luosujarvi

Muistuu mieleen Krimin äänestys, jossa yli 90 % äänestäjistä halusi erota Ukrainasta ja liittyä Venäjään.
Tietenkin iso osa äänestäjistä oli jo poistunut Ukrainan alueelle, joten jäljelle jääneet äänestivät ainoastaan.
Seurauksena tunnetut seuraukset ja oikeita taisteluita vuosien ajan, jotka jatkuu edelleen kuten on tiedossa meillä kaikilla.

Kysymys on siis yksinkertaisesti onko jollakin alueella asuvalla kansanosalla oikeus äänestää oman alueensa tulevaisuudesta vai onko oltava koko ajan muiden ulkopuolella asuvien ohjattavissa?
Suomi ei järjestä kansanäänestystä Eurosta tai EU:sta eroamisen ollessa kysymyksenä, koska EU on sen kieltänyt.
Katalaanit ei saisi itsenäistyä, koska espanjan parlamentti ja EU on sen kieltänyt.
Krimi ei olisi saanut järjestää äänestystä, koska Ukrainan hallitus (vallankumoeksen jälkeen ) ja EU ovat äänestyksen ja tuloksen kieltäneet.
Jos ajatellaan Helsingin haluavan itsenäistyä pois Suomen hallituksen alaisuudesta, niin sitäkään äänestystä ei saisi järjestää ja EU olisi suurin kieltäjä.

Demokratiassa on kansan äänioikeus ja kansanvalta se asia, jota poliitikkojen pitäisi noudattaa. Mutta nykyinen näennäinen demokratia on pienen piirin keskutelukerho, johon kansanvalta tai kansanäänestykset ei voi vaikuttaa.
EU haluaa liittovaltion ja liittovaltion se saa aikaan, jos kansalaiset ei itse huomaa herätä puolustamaan omaa kotimaataan ja omaa äänestysoikeuttaan ilman taisteluja.

Seppo-Juha Pietikäinen

Kansanedustja Kärnä on varsinainen "eduskunnan tiedotteiden lähettäjä"

http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201709280183254_v0.shtml

"Keskustan kansanedustaja Mikko "tiedote päivässä, kaksi parhaassa" Kärnä (Lappi) on vaalikauden jo tässä vaiheessa ehtinyt käsitellä kaikki Suomen asiat. Siksi hän onkin suunnannut sanaiset tykkinsä kohti Espanjan hallitusta, joka ei jostain syystä katselisi hyvällä Katalonian irtoamista omaksi valtiokseen."

Heikki Paananen

Katalonia ei ole Espanian ainut huolenaihe. Siellä Baskimaa seurannee tilaneetta tarkkaan.

KE Kärnä tekee oikein puolustaessaan demokratiaa. Ihmetystä herättää se, että moni valistuneenakin pidetty henkilö vastustaa demokratian toteutumista. Liekö taustalla pelko koko EU:n korttitalon romahtamisesta.

Jorma Nordlin

"YK:n asiantuntijat vaativat toissa päivänä, että Espanjan viranomaisten on lopetettava kansanäänestyksen terrorisointi ja sensuuri Kataloniassa."

Kuuluusiko EU:n säätää pakotteita Espanjalle? Jäsenmää ei salli demokratian toteutumista.

Harri Tapani

Ei ehkä EU:n joka tuon menon käsittääkseni hyväksyy ja monta astetta rankemmankin menon, kun muistaa mitä saksalainen lakiprofessori Karl Schachtschneider takavuosina Lissabonin sopimuksesta löysi, jossa oli tämä melko kuuluisa (..in case of war, riot or upheaval) kohta. Mutta ehkä YK voisi vaatia pakotteita ja sen sellaista Espanjalle.

Tapio Mäkeläinen

Onneksi vaimollani ei ollut tuota sukunimeä.!

Kärnän kannattaisi mennä retrittiin. Menettänyt kokonaan uskottavuutensa. Ei lappilaiset ansaitse tuota. Hyviä ihmisiä ovat.
Mitä Kataloniaan tulee niin kuri ja järjestys pitää palauttaa välittömästi.
Kuten Sapeli Simonen sanoi: valtiolla on paitsi halu niin myös kyky palauttaa normaali päiväjärjestys.

Eihän tästä tule hevon p jos jokainen konklaavi rupeaa elvistelemään. Miettikää nyt.
Kuvaavaa oli taas miten muutenkin epäjärjestystä ja ties mitä halaajavat tahot täälläkin riensivät katalaanien tueksi. Kukas muu kuin Jokapaikan- Li , Porin Laura ja ketäs muita.
Jäitä hattuun nyt.

Pasi Karlsson

Ei vaan Kärnälle sopinut persujen vaalitulos, vaan Kärnä sanoi kyllä Sipilän ja Soinin demokratian häpäisylle !
Kärnä voisi katsoa päänsä modekua, ei juuri poikkea Mauri Pekkarisesta jos Pekkarinen ottaa peruukin pois , taitaa molemmat olla myös kääpiöitä ja eläinten jahtaajia ?

Harri Tapani

Sikäli kun muistan, niin vastaavan kansanäänestystoiminnan aloittaminen ja tekeminen olisi maanpetosrikoslain tai valtiopetosrikoslain mukaan laitonta myös Suomessakin.

" saattaa Suomi tai maan osa vieraan valtion alaisuuteen taikka antaa itsenäisyys osalle valtakuntaa. "

https://fi.wikipedia.org/wiki/Maanpetos

https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtiopetos

Vai olisiko vain tulkintakysmys.

Tietääkseni myös Yhdysvalloissa homma olisi aika laitonta ja samoin Kanadassakin viimeisen Qebecin itsenäistymisäänestyksen (1995) jälkeen.

Vastineeksi siitä "27. marraskuuta 2006 Kanadan parlamentti hyväksyi lain, joka määrittelee québeciläiset omaksi kansakunnaksi Kanadan sisällä."

- Sitaatti Wikipedia

Jarmo Makkonen

Suomen poliitikot tekivät maanpetoksen jo 1995 kun luovuttivat Suomen itsemääräämioikeuden Euroopan unionille. Nyt perustuslaissa lukee että Suomi on täysivaltainen tasavalta ja kuitenkin EU:n direktiivit ylittävät Suomen lainsäädännön samaisen perustuslain mukaan. Jopa puidemme kaatamiseen tarvitsemme luvan komissiolta. EU ei ole demokraattinen järjestö ja on häpeä ettei tuomitse Espanjan hallituksen veritekoa kun kuitenkin puuttuu Puolan politiikkaan.

Harri Tapani

Vai manipuloitiinko kansaa? Paljon on ollut puhetta jonkinlaisesta mediasopimuksesta joka joidenkin sivustojen mukaan on edelleen voimassa.

"EU-äänestyksen alla Aatos Erkko laittoi lukuisten lehtien etusivuille EU:n jäsenyyttä kannattavia ilmoituksia. Silloisena Kauppalehden päätoimittajana toimineen Lauri Helveen mukaan Erkko oli vahvasti EU-jäseneksi liittymisen kannalla ja Erkko otti tehtäväkseen Suomen uittamisen EU:n jäseneksi ilmoituskampanjalla. Lehtien joukkoon kuuluivat muiden muassa Helsingin Sanomat, Aamulehti, Turun Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat ja Kauppalehti"

Kritiikki

"Muun muassa Itsenäisyyspuolue on myöhemmin kritisoinut kansanäänestystä. Puolueen mukaan EU-jäsenyyttä kannattaneet saivat enemmän rahoitusta kampanjoinnille kuin sitä vastustaneet. Lisäksi puolue sanoo jäsenyyttä kannattaneiden väittäneen muun muassa että Suomen markka säilyy jäsenyyden jälkeenkin.[20]

Päätöstä EU-jäsenyydestä on väitetty jopa laittomaksi, koska sitä ei hyväksytty eduskunnassa perustuslainsäätämisjärjestyksessä ja koska joidenkin mielestä Suomen perustuslain 2 § kieltää lainsäädäntövallan epäsuorankin luovuttamisen muulle instituutiolle kuin eduskunnalle. Tätä näkemystä puolustivat julkisuudessa varsinkin Keijo Korhonen ja Ilkka Hakalehto. Korhonen oli myös sitä mieltä, että kansanäänestyksen tulostakin olisi pitänyt tulkita perustuslainsäätämisjärjestyksen hengen mukaisesti, eli jäsenyyden hyväksymistä olisi tullut puoltaa kahden kolmasosan määräenemmistö.[17]"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_EU-kansan%C3%A4%C3%A4nestys

Lehtikin kertoi:

"Mediapomo katuu...MTV3 hallituksen puheenjohtaja Pekka Karhuvaara katuu lehtitalojen yhteistä EU-lobbausta

"Karhuvaara piti lähtöä yhteiseen EU-kampanjaan virheenä, joka haisi pahalle." Porin Suomi-areenan tapahtumassa Karhuvaara paljasti miten laajaa ja keskitettyä isojen lehtitalojen lobbaus Suomen EU-jäsenyyden puolesta 90-luvun alussa oli.

http://ajankuva.blogspot.fi/2012/08/mediapomo-katuu.html

Vai vaikutettiinko meihin peräti ulkomailta herrakerhon salaseurasta kuten Wikipediakin osaa kertoa:

"Suomen EU-jäsenyyden tullessa ajankohtaiseksi vuonna 1994 suomalaisia oli kutsuttu kansainvälisten johtajien salaiseen Bilderberg-ryhmän kokoukseen. Kokous järjestettiin 2.–5. kesäkuuta 1994 Helsingin Kalastajatorpalla. Kokouksen paikallinen organisoija oli Mirja Jarimo-Lehtinen. Vuoden 1994 Bilderberg-kokoukseen kutsuttuja suomalaisia olivat presidentti Martti Ahtisaari, pääministeri Esko Aho, Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen ja Helsingin Sanomien pääomistaja Aatos Erkko sekä Jorma Ollila, Krister Ahlström, Georg Ehrnrooth, Max Jakobson, Jaakko Ihamuotila ja Gerhard M. H. Wendt.[5][6] Étienne Davignonin mukaan Bilderberg-ryhmä toimi euron kätilönä[7]."

Ari Ohvo

Nationalismi on maailman syöpä. Siitälähtien kun joku on keksinyt lipun on tapettu ihmisiä kansallisuuden, kielen ja uskonnon takia. Katalonialaiset saivat oman lipun ja nyt pitää saada sitten täysi itsenäisyys. Mitenkähän se elämä mahtaa Kataloniassa muuttua jos ovat itsenäisiä? Eipä juuri kovinkaan paljon. Ainoastaan talous menee kuralle kun pitää neuvotella kaikki kauppasuhteet uudelleen. Turhaa touhua.

Harri Tapani

En jaksa juuri nyt lukuja tai linnkejä hakea, mutta uskoisin, että valtioiden itsemäärämisoikeuden romuttavan globalisaation takia taitaa olla kuollut aika paljon väkeä, globalisaatio kun on aiheuttanut sotia ja kansanousuja ja köyhyyttäkin ympäri maailmaa.

Esko Kotilainen

Voi,voi,Ohvo,vähänpä tunnut tietävän historiasta.
Ei isänmaallisuus ole syöpä,vaan se on aina ollut saman kulttuurin,heimon ja kielen,peruskivi selviytymiseen orjuuttamisesta.
Ensin syntyy heimo ja kieli,sen jälkeen kyläyhteisö,alue,ja sen jälkeen lippu ,joka kuvastaa yhtenäisyyttä ryhmän sisällä.
Tuhansia heimoja,kansoja,jopa valtioita on ajan saatossa orjutettu,tuhottu hävitetty,eikä se suinkaan johdu natiolismista,vaan naapuriheimon kateudesta,ja vallanhimosta.Sekä omistusoikeudesta.
Se on vain niin maailmassa ettei mikään ole muuttunut sitten kivikauden ajoista.Ihminen on aivan sama,kauniista korupuheista huolimatta.
Piruparat ,jotka eivät ole oppineet,tai oivaltaneet pitämään puoliaan ,on aina hävitetty,tavalla tai toisella.
Katalonia on ollut vuosikymmenet Madridin orjuudessa,on aika nousta ylös.
Kyllä Katalonia pärjää aivan hyvin,vaikkei maksaisikaan Madridin ylettömiä verorasitteita.
Kauppasuhteista,ainahan kauppasuhteita solmitaan,vai aikooko Eu laittaa Katalonian alueen pannaan.
Britit auttavat ensimmäisinä,sekä mistä tietää vaikka Venäjäkin,ja Kiina olisi kiinnostuneita.
Tämähän ei titenkään sovi Eu agendaan,mutta näin se vain menee,EU hajoaa.
Ei ihme jos komissiossa ollaan perustamassa kansalliskaartia suojelemaan idiotismia,mahdollisilta kansannousuilta.
Täällä Norjassa kannustamme Kataloniaa,kuten Brittejäkin.

Oiva Luosujarvi

Voisipa Ahvenanmaalaiset äänestää ja kysymyksenä haluavatko kuulua edelleen Suomeen vai haluavatko siirtyä Ruotsin alaisuuteen?
Voisi Ruotsinkielinen Ahvenanmaa siirtyä Ruotsille ja en usko sen aiheuttavan suuria ongelmia suomenkielisille kantasuomalaisille.

Olisihan kyse oman alueen omasta päätöksestä, jota demokratiassa olisi tuettava.

Oiva Luosujarvi

Helsinki voisikin alkaa järjestämään asiassa äänestystä, jos he niin haluavat.
Asuttuani yli 25 vuotta helsinki, espoo, vantaa eli pk-alueella, niin enää en suostuisi elintasopakolaiseksi kotimaassani ja lähteä kaupunkiin ns. paremman palkan vuoksi, joka kuitenkin kuluu korkeisiin kustannuksiin.

Jos Helsinki äänestäisi olevansa itsenäinen kaupunkivaltio Monacon tapaan, niin en näkisi asiassa ongelmaa.
Siellä onkin valmiina suurin osa huumekauppiaista, narkkareista, afrikkalaistaustaisista ja muslimeita jo valmiina. Kun saisi loputkin yllämainituista ryhmiin kuuluvista muuttamaan helsinkiin, niin sitten alueen voisikin sulkea kokonaan muusta Suomesta.

Pekka Hovatov

Ei ne tänne jäisi. Heti aluksi Sipilä saisi viedä ne viime vuonna tulleet yli 30000 kpl mukanaan takaisin kotiinsa Kempeleelle ja ruokkia ne ihan omilla rahoillaan. Espoolaiset ja Vantaalaiset saisivat pitää ihan itse äidin ikiomat pikku narkkari mussukat(<= suurin osa on kotoisin kyseisistä kylistä).

Timo-Pekka Mustakallio

Madridin keskusvallan brutaali voimankäyttö Kataloniassa on enne miten Bryssel, kansalaistensa rakkauden ja luottamuksen hassattuaan, aikoo pysyä vallassa... juuri niin matalaotsaisin keinoin kuin historian kaikki muutkin hirmuvallat, ja juuri yhtä heikolla menestyksellä. Mitä "eurooppalaisia arvoja" edustaakaan kansalaisten ampuminen... toistaiseksi vielä kumiluodeilla?

En menisi puhaltamaan hiillokseen niin kuin Kärnä tekee, mutta sympatiani ovat täysin katalonialaisten puolella. Madrid ei ole ottanut heidän toiveitaan kuuleviin korviinsa, vaan on torpannut ne karskisti: keskushallinto saa syyttää itseään jos toive muuntuu nyt vaatimukseksi, ja väkivaltaisuus synnyttää Kataloniassa vastaväkivaltaisuuden. Aikooko keskusvalta lähettää sinne panssarit, kuten NL-vainaa muinoin 1968 Tsekkoslovakiaan sen ryhdyttyä liiankin demokraattiseksi?

Mikko Toivonen

Vaikka tuolla ensimmäisessä kommentissani Kärnää ojensinkin, niin todellisuudessa nämä itsenäisyyden asiat ovat monisäikeisiä. Tässä tapauksessa oman läsitylseni mukaan katalonialaiset ovat kuin savolaiset tai raumalaiset Suomessa. Täsmälleen samaa espanjalaista väkeä hiukan poikkeavalla murteella.

Tilanne on uudelleen harkittava silloin kun on kyseessä jonkun tunnistetun valtion sisälle jäänyt selkeästi oma etninen ryhmä omalla selkeällä kielellään ja riittävällä ihmismäärällä ja taloudellisilla edellytyksillä kyetäkseen pystyttämään itsenäisen valtion.

Tällaisia etnisyyksiä ja erillisiä ihmisryhmiä on maailmalla. Sellaisia ovat esimerkiksi kurdit joilla on kaikki omat edellytykset itsenäiseen valtioon.

En nyt halua provosoida ketään listaamalla sellaiset etnisyydet joilta oma kansallisuus ja valtio on riistetty mutta kyllä niitä useampia maailmalta löytyy.

Pelkkä eri uskontokultti kuten sunnalaisuus tai shialaisuus ei täytä etnisyyden tai kielen kummmankaan kriteeriä.

Toisaalta on jonkin verran itsenäisiä valtioita joiden oikeastaan ei edes pitäisi olla itsenäisiä tai valtioita vaan osia suuremmasta kokonaisuudesta. Näitä on ihan Euroopassakin muutamia.

Mika Jahkola

Tökerösti toimittu Espanjan keskushallinnolta. Väkivalta ei helposti unohdu ja vain nostattaa kansallistunnetta. Olisivat antaneet äänestää. Jos itsenäisyyttä haluavat ovat enemmistönä, aloitettaisiin neuvottelut, miten ja minkäasteisesti alue jatkossa rupeaisi hallitsemaan itseään. Käytännön asioita on paljon, ei vähiten kysymys siitä, liittyisikö Katalonia EU:hun vai haluaako pysyä sen ulkopuolella. Voi olla että kun irtautumisen kaikki seuraukset tulevat selviksi, eroon haluavia on hiukan vähemmän.

Jos enemmistö edelleen haluaa omille teilleen, sen ei tarvitse olla mikään katastrofi.
Euroopassa Tsekkoslovakian jakautuminen Tsekin tasavallaksi ja Slovakiaksi on hyvä esimerkki. Eron jälkeen molemmat ovat EU-maita, rajat ovat auki, bisnes pyörii, ihmiset ja tavara liikkuuvat kuten ennenkin, mutta kumpikin puoli voi kutsua itseään itsenäiseksi valtioksi, vaikka samaa kieltä puhuvatkin.

Jukka Lampinen

Ihmiset ei oikein käsitä, että tukevat fasistisesti ihaninta ja voimakkainta valtaa EU:ta.
Kataloniaa ja luonnollista kansallistunnetta, pidetään korporatiivisen uusfasimin uhkana.
EU kansat on jakautuneet kahdellaiseen nationalismiin, kansalliseen ja markinavoimien EU fasismiin.
EU nationalismia ei vain vielä myönnetä olevan, vaikka Suomenkin pahimmat fasistit on sen kannattajia.

Henri Järvi

Kärnä käyttää hyväkseen Katalonialaisia omassa politikoinnissaan. Hän tekee politiikkaa politiikan sisällä Kepussa jossa pelko on lamaannuttanut täysin keskustelun. Mitähän ne pelkää? Ettei kutsuja enää satele, ehkä? Nyky Kepu on auringonlaskun puolue mitä tulee keskusteluun. Mitä tulee taas poliisiin näemme tässä mikä oikeastaan on eurooppalaisen poliisin tehtävä. Taata nykyiset valtarakenteet, eli tän EU nomelkatuurin aseman pysyvyys ja mukava elämä, sekä turvata ryöstökapitalismin jatkuvuus eli osingon virta. Siihen poliisi on valmistautunut ja tuon tehtävän takaamiseksi se on koko ajan vaatimassa lisää valtuuksia.