Tiistai 22.1.2019

Donald Trumpin uusin liike: USA jättää Unescon

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.10.2017 17:12
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Unesco on tunnettu maailmanperintökohteiden listastaan.
|

Yhdysvallat eroaa YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescosta. BBC:n mukaan päätöstä perustellaan Unescon Israelin vastaisuudella.

–Olen päätöksestä syvästi pahoillani. Yhdysvaltojen vetäytyminen on tappio YK-perheelle ja moniarvoisuudelle, Unescon johtaja Irina Bokova sanoo.

Foreign Policy -lehden mukaan vetäytymisen taustalla voivat olla säästösyyt. Presidentti Donald Trump on arvostellut sitä, että Yhdysvallat rahoittaa 22 prosenttia YK:n yleisbudjetista.

BBC muistuttaa, että Yhdysvallat peruutti vuonna 2011 Unescon budjettirahoituksen, koska järjestö hyväksyi Palestiinan jäsenekseen. 

Unesco on tunnettu maailmanperintökohteiden listastaan. 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Vinberg

Unesco on läpikorrptoitunut ja ländimaiden vastainen. USA: oletettiin rahoittavan tuonkin hullutuksen, ankara paluu arkeen tuli, kun USA:n. rahoitus vedettiin pois. Suomenkin rahoius pitäisi lopettaa, kun purevar ruokkivaa kättä

Jouni Suninen

Hieno veto Trumpilta ja tämä olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten. Unesco unohti olemassaolonsa tarkoituksen, kun se ryhtyi tekemään politiikkaa ottamalla palestiinalaiset jäseneksi ikään kuin valtiona. YK:ssa on liikaa väkeä joka yrittää ratkaista Palestiinan konfliktin mutkia oikomalla.

Palestiinassa on voimassa olevat monenkeskiset sopimukset Oslon sopimuksesta ja Tiekartasta alkaen, sekä mm. YK:n päätöslauselmat 194, 242 ja 238. Rauhaan ja oikeudenmukaiseen aluejakoon voidaan päästä vain pitämällä kiinni olemassa olevista sopimuksista, ei ohittamalla niitä.

Oiva Luosujarvi

Suomen olisi jätettävä heti kuuluminen YK:n ja mm. tähän unescon järjestöihin.
YK on turhake, joka ei koskaan tuomitse suurimpia sotarikollisia, terroristeja, koska ne valtiot muodostavat YK:n turvallisuusneuvoston ja jokaisella on veto-oikeus kaikkiin päätöksiin.

Järjestöjen pitäisi katsoa maailman väestöennusteita ja lopettaa suurin osa avusta valtioille, joiden syntyvyys on suurempi kuin 2 lasta - 2 aikuiselle.
Ei ole ollut mitään järkeä pelastaa esim. afrikassa ihmisiä nalkäkuolemilta, kun ensin pelastettiin 100 000 ja myöhemmin niiden pelastettujen lapsia 10 000 000 nyt kaikki pelastetut tullessaan afrikassa aikuisiksi saavat lapsia 100 000 000 ja ne kaikki on taas pelastettava nälkäkuolemalta.
Afrikasta arvioidaan tulevan Eurooppaan lähitulevaisuudessa 50 miljoonaa elintasopakolaista ja sellaiseen massaan ei ole mahdollisuuksia ottaa vastaan, kun euroopan elintaso tulee romahtamaan.